De oogst. Oogst een komkommer wanneer die ongeveer 20 centimeter groot is door met een mesje het stukje steel achter de komkommer door te snijden. Pluk niet te laat want dan wordt de komkommer dik en groeien de zaden in de komkommer.
Maak schuine inkepingen in de komkommer tot aan de latjes (alsof je de komkommer in schuine plakjes snijdt zonder helemaal door te snijden). Draai de komkommer om zodat de ingesneden kant onder komt te liggen en herhaal dit aan de andere kant. Snij schuin en steeds dezelfde kant op.
Snijd de komkommer doormidden, neem dan een helft en snijd deze in de lengte door het midden . Leg de platte kanten naar beneden op de snijplank en snijd deze twee stukken nogmaals in de lengte door het midden, zodat je komkommerkwarten hebt.
Wie dat te veel werk vindt, snijdt de komkommer in de lengte doormidden en schraapt dan met een theelepeltje het vruchtvlees eruit. Dan krijg je halvemaantjes – ook leuk.
Houd uw mes stevig vast in één hand en de komkommer op uw snijplank parallel aan de onderkant van de plank, snijd de komkommer in de lengte doormidden. Leg elke helft op de snijplank met de snijkant naar beneden naast elkaar en snijd in dunne halvemaanvormige plakjes tot de gewenste dikte.
Halve ringen
Leg de ui op de snijplank en snij 'm van de boven- naar de onderkant doormidden. Leg een gehalveerde ui met het snijvlak op de snijplank, zodat hij niet wegrolt. Snij in dunne plakjes.
Komkommers - juliennes van lucifers
Snijd de komkommer schuin in dunne plakjes, schuif de plakjes geleidelijk op elkaar en snijd ze vervolgens van begin tot eind in dunne staafjes .
Bij het snijden van een komkommer, vooral voor een toepassing waarbij je op zoek bent naar een dobbelsteen, is mijn aanbeveling om de komkommer eerst doormidden te snijden, zodat de zaden zichtbaar worden. Dan neem je de helft en snijd je hem nog een keer doormidden , waardoor je vier kwarten of een kwart komkommer krijgt.
Snijd groenten eens anders
Met een spiraalsnijder snijd je in een mum van tijd mooie krullerige slierten, van komkommer, wortel of andere groente. Heb je die nu niet, dan kun je dit oplossen door met een kaasschaaf de komkommer plakken te schaven en die dan in slierten te snijden.
Of u nu komkommers in plakjes of blokjes snijdt, begin met het afsnijden van de steel en de worteluiteinden van de komkommer.
Snijd beide uiteinden van de komkommer af. Houd de komkommer op de snijplank en gebruik lange halen van begin tot eind met de schilmesje om lange, dunne reepjes te maken . Of, voor rondjes: Houd de komkommer stevig vast in één hand en haal de schilmesje langs een van de afgesneden uiteinden van de komkommer om dunne ronde plakjes te maken.
Een aanbeveling is om te beginnen met het schillen van de komkommer bij het uiteinde van de bloesem en het mes na elke haal af te wassen.
Als je komkommers inmaakt, moet je de bloesemuiteinden eraf snijden. Het is makkelijk te zien wat het bloesemuiteinde is als je komkommers uit je eigen tuin oogst. Je kunt de stengel zien en je weet dat de bloesem aan de andere kant van de vrucht zat.
Eén van de beste manieren om groenten en fruit schoon te maken en bacteriën en pesticiden te verwijderen, is door ze te weken in zout water. We raden Himalayazout of zeezout aan. Laat het fruit of de groenten minimaal twintig minuten weken voordat je ze afspoelt met stromend water.
Veel van de gezondste stoffen van de komkommer bevinden zich in of pal onder de schil! Het is dus het beste om komkommer met schil en al te eten. Wel eerst goed wassen voordat je hem gebruikt! Komkommers blijven maximaal een week goed als je ze op een koele plek bewaart, liefst buiten de koelkast.
Ook leuk: snijd je komkommers eens in kwartjes. Snijd in dat geval eerst ronde schijven en verdeel ze in vier (of zes, ook leuk). Qua presentatie zijn komkommerkwartjes bijvoorbeeld erg leuk in rijstbowls. De kleine stukjes kun je immers zo met een vork (of met chopsticks) weghappen.
Snij Brunoise komkommer
Was de komkommer en snijd hem doormidden. Schraap de zaadjes eruit met een lepel en snijd de komkommer vervolgens in plakjes van ongeveer 2-3 mm dik. Snijd de plakjes vervolgens in reepjes van dezelfde breedte. Snijd de reepjes tot slot in kleine blokjes van ongeveer 2-3 mm groot.
Komkommers bestaan voor meer dan 95% uit water en leveren slechts 13 kcal per 100 gram. Het is een gezonde en caloriearme groente. Tijdens het dieet is het toegestaan om onbeperkt komkommers te eten.
Komkommers - in dunne plakjes gesneden
Snijd de komkommer verticaal doormidden en snijd hem vervolgens met de snijkant naar beneden schuin van begin tot eind in dunne plakjes .
Het eerste wat je wilt doen is ze dwars doormidden snijden en ze dan nogmaals in de lengte doormidden snijden en dan ga je speren maken. Je zou dus ongeveer 12 speren uit 1 komkommer moeten halen. Deze Super Parer is een allround go-to mes.
Het beste kan je daarom komkommer op kamertemperatuur te bewaren en binnen een paar dagen op eten. Dek eenmaal aangesneden komkommer af met plastic folie om vochtverlies tegen te gaan. De neutrale smaak laat zich onuitputtelijk combineren, bijvoorbeeld met gangmakers als feta, tomaat, avocado, zalm en dille.
zelfstandig naamwoord. de maan in het eerste of laatste kwartier, wanneer de helft van het oppervlak verlicht is . het tijdstip waarop een halve maan verschijnt.
Geen lunula
Het ontbreken van de lunula komt voor bij chronische nierinsufficiëntie, hemodialysepatiënten, niertransplantatie patiënten, leverafwijkingen, alopecia areata, hypothyreoidie.