# Komkommer met nog meer smaken Een komkommer met nog meer smaken dat wil je en zó haal je er nog meer smaak uit. Doe na het pletten en snijden de stukken komkommer in een schaal en strooi er een snuf zout over. Zet een half uur in de koelkast.
Sprenkel een beetje zout over de komkommer en zet een halfuur in de koelkast. Hiermee wordt de komkommer nog zachter en krijgt het een mooiere groene kleur.
Eén van de beste manieren om groenten en fruit schoon te maken en bacteriën en pesticiden te verwijderen, is door ze te weken in zout water. We raden Himalayazout of zeezout aan. Laat het fruit of de groenten minimaal twintig minuten weken voordat je ze afspoelt met stromend water.
Komkommers - rollen in zout
Als u dit doet , worden de stippels (bultjes) verwijderd en worden zowel de kleur als de smaak vernieuwd . Deze bereidingsmethode wordt in het Japans "itazuri" genoemd. De aanbevolen hoeveelheid zout voor 1 komkommer is ongeveer 1/2 tot 1 tl. Spoel de komkommer na het uitvoeren van itazuri snel af en snijd hem vervolgens in stukken.
Hoe maak je een komkommer schoon? Was de komkommer voor gebruik en snijd een stukje van de uiteinden. Daarna kun je de komkommer zowel geschild als ongeschild gebruiken.
Veel van de gezondste stoffen van de komkommer bevinden zich in of pal onder de schil! Het is dus het beste om komkommer met schil en al te eten. Wel eerst goed wassen voordat je hem gebruikt! Komkommers blijven maximaal een week goed als je ze op een koele plek bewaart, liefst buiten de koelkast.
Een komkommer bevat erg weinig calorieën, maar zit wel vol met goede voedingsstoffen en vezels. Voorbeelden hiervan zijn kalium, vitamine K en antioxidanten. Zo houdt het mineraal kalium je vochtgehalte in balans en de normale bloeddruk in stand.
Door zout toe te voegen aan gesneden komkommers wordt het extra vocht uit de groente gehaald . Door zout toe te voegen wordt het externe medium hypertoon gemaakt, d.w.z. de concentratie water wordt verlaagd in vergelijking met de concentratie water in de cel. Zo wordt er water uit de groenten vrijgegeven.
(Misschien wilt u ze lichtjes omschudden om ervoor te zorgen dat de komkommers gelijkmatig bedekt zijn) Laat de komkommers staan tot ze hun water beginnen los te laten, ongeveer vijf tot tien minuten. Sommige mensen spoelen het zout eraf of deppen de komkommers daarna droog, maar of u dat wilt, is geheel aan u .
Zout wordt dus niet alleen gebruikt om gerechten zouter te laten smaken, maar ook om de andere smaken in een gerecht te onderstrepen. Met andere woorden: een snufje zout zorgt voor een subtiele, maar belangrijke smaakboost!
"Het is verstandig groenten en fruit onder de kraan te wassen voordat je ze opeet. Dit geldt ook voor aardbeien. Je spoelt dan het eventuele vuil en stof eraf. Soms kunnen op rauwe groente en rauw fruit bacteriën voorkomen, zoals salmonella en listeria.
Vervang frisdrank door het komkommerwater, zo geniet je van een fris drankje dat niet alleen gezond is, maar ook lief voor je lijn. Daarnaast verbeteren de voedingsvezels in de komkommer je spijsvertering, je stoelgang, het cholesterolgehalte in het bloed en de metabolische werking van je lichaam.
Het klinkt misschien een beetje tegenstrijdig, maar blauwe bessen kun je best niet spoelen tot je ze gaat eten. Ze hebben van nature een beschermlaagje, waardoor ze langer vers blijven.
Komkommers bestaan voor meer dan 95% uit water en leveren slechts 13 kcal per 100 gram. Het is een gezonde en caloriearme groente. Tijdens het dieet is het toegestaan om onbeperkt komkommers te eten.
Omdat komkommers een goede bron van kalium zijn, is komkommerwater een geschikte manier om meer kalium aan het lichaam toe te voegen, een betere natrium-kaliumbalans te creëren en mogelijk de bloeddruk te verlagen .
Verpak het stuk komkommer in plastic folie om uitdrogen te voorkomen. Niet geschikt om in te vriezen.
Of u de komkommer schilt of juist met schil en al eet, pletten is de tip. Door het pletten komen er scheurtjes en gaatjes in de komkommer te zitten. Zo kan zout of een dressing zich veel beter hechten.
Doe in een kom en meng met voldoende koosjer zout om gelijkmatig te bedekken (ongeveer 1/2 tot 1 theelepel per pond). Doe het in een vergiet boven een kom of gootsteen en laat het 30 minuten staan . Je kunt wat stukjes uitknijpen om nog meer vocht vrij te maken en vervolgens drogen met een schone handdoek of keukenpapier. Je hoeft niet af te spoelen.
Door uw fruit of groenten een zoutbad te geven (bedek ze met zout in een kom) voordat u ze inmaakt, trekt u overtollig water eruit . Het helpt om de knapperige textuur te behouden tijdens het inmaken. Laat ze 30 minuten tot 3 uur in het zout liggen, afhankelijk van hoeveel tijd u hebt.
Het water in de komkommercellen probeert deze verschillende concentraties gelijk te trekken door van de cellen naar de zoutwateroplossing te gaan. Als gevolg hiervan verliest de komkommer water en wordt een beetje papperig .
Naast salades leent komkommer zich ook uitermate goed voor soep en sap door het hoge vochtgehalte van de groente. Voor deze bereidingen maakt het ook niet zoveel uit of je komkommer iets slapper is geworden. Is het uiteinde van je komkommer rimpelig of zelfs schimmelig? Snij gewoon een stukje van het eind af.
De vezels uit de schil hebben als extra voordeel dat ze goed zijn voor de stoelgang, doordat ze water vast houden in het lichaam, waardoor de ontlasting zachter en soepeler wordt. Zonder schil bevat de komkommer meteen veel minder van de gunstige voedingsstoffen, dus met schil consumeren heeft zeker de voorkeur.
Bij darmklachten kun je darmen ondersteunen door komkommers toe te voegen in jouw voedingspatroon. Komkommers bevatten veel vocht en vocht is belangrijk voor een gezonde spijsvertering. Voldoende vocht werkt bevorderend voor de consistentie van de ontlasting.
Wist je dat de komkommer tot de top drie behoort van meest gekweekte groente? Zo kom je bijna nooit voor een leeg schap te staan en dat is maar goed ook, want de komkommer is geschikt om elke dag te eten. Hij is lekker, gezond en bevat ook nog eens weinig calorieën.
6: Komkommers en het hart
Daarnaast zijn komkommers rijk aan kalium en magnesium. Een portie van 150 gram ongeschilde komkommer bevat 193 milligram kalium en 17 milligram magnesium. Kalium speelt een rol bij het reguleren van de bloeddruk. De al genoemde cucurbitacines kunnen aderverkalking helpen te voorkomen.