Het bakje van roestvrij staal en kunststof is hittebestendig tot 300°C. Breng water licht aan de kook met een beetje azijn en hang er de eipocheerder in de pan. Schenk een eitje in het bakje en laat het hierin pocheren. Haal wanneer uw eitje gepocheerd is eenvoudig het bakje uit het water en serveer het eitje.
De eieren worden zachtjes gepocheerd in een kokend waterbad en blijven door de eipocheerder mooi in vorm. Middels het lange handvat plaats je de pocheerder eenvoudig op de bodem van een pan kokend water. Pootjes aan de onderzijde zorgen ervoor dat deze stevig blijft staan.
Je kunt je gepocheerd ei zo 2 dagen bewaren in de koelkast. Je gepocheerde ei opnieuw opwarmen? Dat doe je simpelweg in een pan met heet water dat net van de kook is. Laat je ei hier voorzichtig in zakken en haal het gepocheerd ei er na een minuut weer uit met een schuimspaan.
Opzetten
Zet het vuur ongeveer medium hoog en laat het water sudderen. Zodra het water suddert, zet je je eierdopjes bovenop het water. We raden aan om op dit punt een beetje boter of spray in die pannen te doen, maar als je antiaanbakvormen hebt, hoef je dit niet te doen. Nu is het tijd voor de eieren.
Ei pocheren in een zakje, dat kan niet misgaan!
Je hebt hiervoor geen azijn nodig, dus je zet gewoon een pan water op het vuur en als het water kookt zet je het vuur laag. Neem een stukje huishoudfolie van ongeveer 30×30 cm. Wrijf dit in met een dun laagje olie.
Vul je pan minstens 4 inch diep met water en breng zachtjes aan de kook. Voeg een flinke snuf zout en een beetje azijn toe. Het zout helpt de eieren te kruiden en de azijn helpt de eiwitten bij elkaar te houden terwijl ze gepocheerd worden. De azijn is optioneel, maar ik gebruik het als ik eieren pocheer .
"Azijn is een van nature zuur materiaal. Als we dus een paar druppels azijn aan het kokende water toevoegen , versnelt dat de denaturatie. Dat gebeurt sneller en het gepocheerde ei behoudt zijn vorm beter ."
Breng het water aan de kook op middelhoog vuur, doe het deksel op de pocheerder en kook de eieren 2-3 minuten tot ze ondoorzichtig en wit zijn . Haal ten slotte het deksel eraf en haal de eieren uit de kopjes om ze te serveren.
Impact pocheerpan - een zeer effectieve set van 4 praktische, antiaanbaklaag kommen met een handige grip. Giet water in de bodem van de pan en breek eieren in de kommen - en voeg bieslook of hamblokjes toe als je dat wilt . De eieren zijn klaar in 3-4 minuten als het eiwit stevig is en de dooier romig.
Vul een eierpocheerpan met 1/2 inch water, zet op middelhoog vuur en breng aan de kook. Bestrijk de pocheerbekers licht met olie en verwarm de bekers in de pan. Breek een ei in elke beker, doe het deksel op de pan en kook tot de gewenste gaarheid, 2 tot 4 minuten ; herhaal dit om 8 gepocheerde eieren te maken.
Absoluut! Nadat de eieren gepocheerd zijn, doe je ze in een ijswaterbad en bewaar je ze tot 2 dagen in de koelkast. Als je ze wilt eten, doe je wat heet water in een kleine kom of kop en voeg je het gepocheerde ei toe tot het is opgewarmd (ongeveer 20-30 seconden).
Breek het ei eerst in een kopje. Laat dan voorzichtig het ei in de pan glijden. Vouw dan voorzichtig het eiwit om het eigeel heen met een spatel. Je kan meerdere eieren tegelijkertijd pocheren afhankelijk van hoe groot je pan is.
Zet ze in de koelkast, de eieren blijven tot 2 dagen goed. Wanneer je de eieren wilt serveren, breng je een pan water aan de kook, haal je het van het vuur en laat je de gepocheerde eieren voorzichtig in één keer in het water zakken om ze 30-60 seconden op te warmen, of tot ze helemaal warm zijn .
Je hebt een diepe koekenpan of steelpan en een schuimspaan nodig. Je hebt geen eierpocheerder nodig – die verlengen vaak de kooktijd van het ei, waardoor je een rubberachtig wit krijgt.
"Om de perfecte pocheertemperatuur te bereiken , breng je het water aan de kook en zet je het vervolgens op een laag vuurtje ," adviseerde hij. "De kleine belletjes betekenen niet alleen dat je de juiste hitte hebt, ze kunnen ook voorkomen dat je ei op de bodem van de pan terechtkomt en blijft plakken".
Je hoeft alleen maar het ei in de poacher te breken, de magnetrontimer in te stellen en voilà . Je hebt perfect gekookte eieren met minimale schoonmaak. Een magnetron-gepocheerde eiermaker is het perfecte keukengadget als je een beperkt budget hebt en niet op zoek bent naar iets bijzonders.
Het is zo eenvoudig als: 1) Vul de basis met kokend water; 2) Breek de eieren en bedek ze met kokend water; 3) Zet het 1 minuut en 20 seconden in de magnetron, laat het 1 minuut rusten en geniet ervan!
Een keramische pan kan meer hitte verdragen dan normale pannen, maar wanneer de pan op temperatuur is hoeft u de pan niet verder te verhitten. Keramische pannen behouden hun warmte vrij lang. Het beste is dus om het vuur iets terug te draaien, om te voorkomen dat de keramische laag beschadigd.
Vul de M-Poach voor de helft met water, breek er een ei in en vul het aan met water tot het ei onder water staat. Prik voorzichtig in de bovenkant van de dooier, doe het deksel erop en zet de eierpocheerder in de magnetron gedurende de aanbevolen tijd.
Breek elk ei, één voor één, in elk pocheergedeelte. Bedek de eierkoker met een deksel. Druk op de AAN-schakelaar . De eieren zullen ongeveer 6 tot 8 minuten koken.
Breek een ei in de container en prik de dooier en het eiwit vier of vijf keer in met een vork. Bedek de kom met plasticfolie, maar laat een klein beetje ruimte over voor ventilatie. Om een hardgekookt ei te maken, magnetron op hoog (100% vermogen) gedurende 40 seconden en laat 30 seconden staan voordat u de plasticfolie verwijdert.
Breng een pan water aan de kook en laat het zachtjes koken. Voeg een kleine hoeveelheid (ongeveer 1 theelepel) azijn toe aan het water . Let op dat u niet te veel azijn aan het pocheerwater toevoegt, want dit kan leiden tot een sterke smaak en een droog ei. Wanneer het water zachtjes kookt, voegt u voorzichtig één voor één de eieren toe.
Heb je azijn nodig om eieren te pocheren? Nee, je kunt ook citroensap gebruiken als je geen azijn hebt . Het doet hetzelfde, maar met azijn geeft het geen smaak af.
Bij het koken van gepocheerde eieren moet het water op een laag vuurtje worden gehouden, ongeveer 180°F (82°C) . Hierdoor voorkom je dat de eiwitten zich van de dooiers scheiden. Nadat de eieren in de pan zijn gedaan, kook je ze zachtjes op deze temperatuur tot ze de gewenste gaarheid hebben bereikt, ergens tussen de 3 en 5 minuten.