Ja, dat kan. Schil de aardappels en snijd ze in plakjes of blokjes. Blancheer ze 4 tot 5 minuten (afhankelijk van de grootte) in kokend water en koel ze snel af in een kom met koud (ijs)water. Dep de aardappels goed droog en vries ze in porties in.
Vries nooit rauwe aardappelen in. Blancheer ze altijd eerst, anders wordt de textuur erg slecht. Snijd de aardappelen in gelijkmatige stukken. Als sommige partjes veel groter zijn dan de andere, zullen ze niet tegelijkertijd blancheren.
Het kan maar ideaal is het zeker niet. De aardappel verliest veel van zijn smaak en neemt veel vocht op dat ijs vormt in de vriezer. Bij het ontdooien gaat de aardappel dat vocht vrijlaten en dus weer redelijk wat smaak erbij. Wanneer je het toch doet, zorg er dan voor dat ze heel goed luchtledig verpakt zijn.
Re: Huishoudvraagje - invriezen aardappelschijfjes
Champignons moet je dus ook absoluut niet laten ontdooien, maar kan je gewoon bevroren in de pan gooien om ze op te bakken dat gaat prima. Hoor dus net dat het met aardappeltjes wel prima gaat, des te mooier!
Bewaaradvies: Na opening gekoeld en afgesloten bewaren, beperkt houdbaar. Niet invriezen.
Blancheer ze 4 tot 5 minuten (afhankelijk van de grootte) in kokend water en koel ze snel af in een kom met koud (ijs)water. Dep de aardappels goed droog en vries ze in porties in. Bevroren aardappels hoef je niet eerst te laten ontdooien, maar kun je direct verwerken in een gerecht.
Ongekookte aardappelen invriezen doe je beter niet. Gekookte aardappelen invriezen, dat kan wel. Ze blijven ongeveer een week goed.
De aardappels bakken het mooist knapperig en goudbruin als ze in een enkele laag in de pan liggen. Verwarm de pan voor op een middelhoog vuur. Is de pan warm, doe dan de (room)boter of olie erin. Wees niet al te zuinig, ondanks de antiaanbaklaag, want de boter en olie geven ook smaak aan de aardappel.
Aardappelschijfjes uit de diepvries
Op veel verpakkingen staat slechts de bereiding voor in een pan, frituur of oven. Maar dit type kun je ook perfect bereiden in de Airfryer. Meng de schijfjes met een beetje olie en bak deze vervolgens 15 minuten op 200 graden af in de Airfrter. Ze komen er heerlijk krokant uit!
Geschild, gesneden, geblancheerd in water en vervolgens ingevroren , deze stukken zijn gemaakt van eersteklas aardappelen voor echte huisgemaakte smaak. Deze 3/8" plakjes versnellen elk gebakken, gegratineerde of gefrituurde aardappelrecept.
Allereerst: aardappelen mogen nooit rauw worden ingevroren . Ze bevatten veel water, wat de aardappel een papperige of korrelige textuur geeft als hij ontdooid is. Niet ideaal voor het maken van hash browns voor een weekendbrunch!
In de vriesvak of de diepvriezer: * -6°C: 1 week.
Voorgekookte aardappeltjes uit de winkel, bijvoorbeeld bbq krieltjes of Provençaalse partjes of aardappelschijfjes uit de koeling vries ik gerust in. Verse/ zelfbereide aardappels dan weer niet. Ik laat de aardappeltjes wel altijd ontdooien voor ik ze gebruik.
Kan je gekookte aardappelen invriezen? Je kan gekookte aardappels invriezen, maar het wordt niet aangeraden aangezien ze bij het opnieuw verwarmen waterig worden.
Met of zonder schil
Een bloemige of kruimige aardappel is zeer geschikt voor puree en stamppotten, de vastkokende blijft mooi van vorm en kunt u ook goed bakken. Schilt u de aardappelen, spoel ze dan goed af voor u ze in een laagje water zet. Zo spoelt u het overtollige zetmeel weg.
Het goede nieuws is ja, je kunt gebakken aardappelen absoluut invriezen . "Ik doe het voor het gemak, omdat ik het meestal druk heb en ingrediënten als aardappelen die in de donkere kast staan, vergeet", vertelt chef-kok Shawn Matijevich van het Institute of Culinary Education aan Southern Living.
Om bevroren aardappelen direct uit de vriezer te bakken en te serveren, pakt u de aardappelen uit en legt u ze in een ovenschaal. Dek af met aluminiumfolie en bak ze op 425°F gedurende 35 tot 45 minuten of tot ze grotendeels warm zijn .
Krokant korstje
Als het vet is opgenomen door de aardappelen, voeg dan extra boter of olijfolie toe. Na ongeveer 10 minuten bakken zijn de aardappelen gaar en goudbruin. Verhoog de laatste paar minuten het vuur, zodat ze een krokant korstje krijgen.
Hoewel sommigen botulisme hebben gekregen na het eten van gebakken aardappelen, is het onjuist dat aardappelen helemaal niet opgewarmd mogen worden. Restjes kunnen gewoon opnieuw verwarmd worden.
Op aardappelprodukten uit de koeling staat een Te Gebruiken Tot-datum (TGT): mits gekoeld kun je ze tot dan veilig eten, daarna niet meer. Tenzij je ze meteen invriest.
Re: Kun je voorgekookte krieltjes invriezen? Ja hoor, kan prima.
Grote aardappelen moeten in stukken van de gewenste vorm en grootte worden gesneden voordat ze worden geblancheerd en ingevroren. Kleine aardappelen, zoals nieuwe aardappelen, fingerlings en baby-aardappelen, zijn beter geschikt om in hun geheel met schil in te vriezen . U moet ze echter nog steeds ongeveer 5 minuten blancheren.
Oven (200°C) : Bak het diepgevroren product in één laag 15-20 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C. Airfryer (200°C): Bak het diepgevroren product (500g) 10-15 min in een voorverwarmde airfryer op 200°C.