Donkere chocolade: Het bevat minder suiker dan melkchocolade en maar half zoveel als witte chocolade. Maar pure chocolade verlaagt de bloeddruk. 100% chocolade bevat geen toegevoegde suiker - maar het smaakt niet zoet en is niet noodzakelijkerwijs ieders smaak.
Wil je écht gezonde chocolade eten? Kies dan voor een reep met meer dan 70% cacao. De beste antioxidanten krijg je namelijk binnen vanaf 85 procent, maar als dat te bitter voor je is, zijn 60 en 70 procent een prima alternatief.
Nee, chocolade is niet verboden als je diabetes hebt. Maar als diabetespatiënt kies je best voor chocolade zonder toegevoegde suiker. Die is 100% natuurlijk.
De chocolade producten van Sukrin bevatten geen suiker. Deze chocola is daarom lager in calorieën dan reguliere melkchocolade producten. Je kunt met een suikerarm dieet of als diabetespatiënt gewoon genieten van een chocolade reep.
Melkchocolade, bijvoorbeeld, bevat over het algemeen meer suiker dan pure chocolade.
Donkere chocolade: Het bevat minder suiker dan melkchocolade en maar half zoveel als witte chocolade. Maar pure chocolade verlaagt de bloeddruk. 100% chocolade bevat geen toegevoegde suiker - maar het smaakt niet zoet en is niet noodzakelijkerwijs ieders smaak.
In pure chocolade zit veel minder vet en suiker dan in melkchocolade. Kies daarom tijdens jouw dieet voor chocolade die minstens 75% cacao bevat.
Het is onmogelijk om zowel het suiker- als het vetgehalte in chocolade te verminderen. Dit zou een nefast effect hebben op de smaak en textuur van chocolade. Suikervrije chocolade is dus geen gezond alternatief als je wil vermageren of zin hebt in een gezonde snack.
Chocolade bevat een stuk meer suiker en dat zijn toch wel echt de boosdoeners als het gaat om toename van je lichaamsgewicht.
Iemand met diabetes mag in principe alles eten, dus ook nog best een gebakje. Als hij er wel rekening mee houdt wat hij verder eet die dag. Suikervrije producten zijn niet nodig. Wel is het voor mensen met diabetes extra belangrijk om gezond en regelmatig te eten, en veel te bewegen.
8. Chocola. Een reep van 100 gram = 12,5 suikerklontjes.
Veel mensen kiezen voor carobe als alternatief voor chocolade omdat het gezonder is. Het gaat daarbij voornamelijk om de natuurlijke zoetkracht van carobe. Het poeder is van zichzelf al zoetig, terwijl cacaopoeder een stuk bitterder en helemaal niet zoet is.
Teveel chocolade eten kan er wel voor zorgen dat je overgewicht krijgt. Dit vergroot de kans op het krijgen van hart-, en vaatziekten en diabetes. Door het eten van teveel chocolade krijg je teveel vetten en suikers binnen. Dit verhoogt je BMI, maar ook je cholesterolgehalte.
Pure chocolade krijgt de stempel 'beter' omdat het een hoog gehalte aan cacao bevat en daarmee meer polyfenolen. Als het klopt dat deze polyfenolen gezondheidseffecten hebben, dan kunnen we het beste voor de pure variant gaan. Melkchocolade bevat namelijk minder cacao en witte chocolade bevat zelfs helemaal geen cacao.
Pure chocolade zou goed zijn voor de gezondheid. Er zou een gunstig effect zijn op hart- en bloedvaten. Hoewel uit sommige onderzoeken blijkt dat er inderdaad een klein positief effect is, kun je toch beter niet te veel eten van chocolade. Chocolade bevat namelijk ook veel verzadigd vet en calorieën.
Pure chocolade bevat meer cacao en dus meer flavanolen dan melkchocolade en witte chocolade, en is daarom een goede keuze. Flavanolen staan bekend om hun positieve invloed op insulinegevoeligheid en kunnen ook uw bloedglucosebalans verbeteren door de darmabsorptie en de spijsvertering van koolhydraten te vertragen.
Steviala chocolade. Steviala chocolade staat voor genieten van chocolade met verlaagd gehalte aan suikers. Of we hebben zelfs ook suikervrije chocolade, namelijk onze Pure chocolade chips. Deze bevatten slechts 0,20 gram suikers.
Chocolade nr. 1 in dit lijstje is KitKat. 1 reepje van deze chocolade bevat maar 54 calorieën.
Proef de verfijnde smaken en het vakmanschap van Taiwan met elke hap van Fu Wan Chocolate. Winnaar van onder meer de 'beste pure chocolade ter wereld' van de International Chocolate Awards wereldfinale.
Het eten van chocolade kan zorgen voor vervelende darmklachten zoals een opgezette buik, buikpijn, obstipatie, diarree en gasvorming. Vervolgens kun je ook last krijgen van je maag, oprispingen en misselijkheid. De suiker en melk in de chocolade zijn de grote boosdoeners.
Goed nieuws voor de liefhebbers van chocolade. Het eten van chocolade zou namelijk helemaal niet dik maken. Spaanse onderzoekers hebben ontdekt dat mensen die vaker chocolade eten doorgaans minder vet op hun gehele lichaam hebben.
Als je 10 tot 25 gram pure chocolade per dag eet ben je al gezond bezig. Het is aan te raden om niet meer dan 100 gram pure chocolade per dag te eten en maximaal 200 gram per week.