Het gerecht “Strawberries “Arnaud”” had immers een prijskaartje van maar liefst 9,85 miljoen dollar. Daarvoor kreeg je een genereuze portie aardbeien, een topping van 24-karaats gouden vlokjes, slagroom, vanille-ijs en een saus van verschillende dure champagnes en likeuren.
Het duurste voedsel ter wereld wordt algemeen beschouwd als Almas-kaviaar , dat wordt gemaakt van de vrouwelijke beluga-steur. Almas-kaviaar heeft meerdere kwaliteiten waaraan het moet voldoen om als authentiek te worden beschouwd. Om als Almas-kaviaar te worden beschouwd, moet het product: Afkomstig zijn van een albino Iraanse beluga-steur.
Naast dat rijst voedzaam en praktisch is, is het natuurlijk ook gewoon enorm lekker. Je kunt met rijst dan ook alle kanten op, denk aan een zoete rijstepap of een hartige roerbakschotel. Dit alles bij elkaar maakt rijst dus het meest gegeten voedsel ter wereld.
Welk gerecht eten we nu het vaakst? Maar welke combinatie ligt er nu het meest op het Nederlandse bord? Aangezien bloemkool een van de meest gegeten groenten is en we het vaakst varkensgehakt eten, concluderen wij (voorzichtig) dat bloemkool met gehaktballen en aardappels het meest gegeten Nederlandse avondmaal is.
1. Thailand. Altijd, iedereen en óveral: voor de Thai is eten haast als ademen. De Thaise keuken staat bekend om zijn verse ingrediënten en heerlijke kruidige gerechten met kokos en gember.
Surströmming staat wereldwijd bekend als een van de smerigste gerechten. Dit komt voornamelijk door de opvallende geur die vrijkomt wanneer een blik hiervan wordt geopend.
Balut wordt veel gegeten in de Filipijnen, Cambodja en Vietnam. Het is een bevrucht ei van een eend of kip met een bijna ontwikkeld embryo. Het wordt veel op straat verkocht en de mensen zijn er gek op. Het ziet er alleen niet zo smakelijk uit.
Het oudste bekende gerecht ter wereld blijkt een soort pannenkoek te zijn. Neanderthalers aten naast vlees en vruchten ook plantaardig voedsel, zo blijkt uit nieuw onderzoek. Onderzoekers hebben geprobeerd het recept te achterhalen van de oudste etensresten ter wereld.
Het gerecht “Strawberries “Arnaud”” had immers een prijskaartje van maar liefst 9,85 miljoen dollar. Daarvoor kreeg je een genereuze portie aardbeien, een topping van 24-karaats gouden vlokjes, slagroom, vanille-ijs en een saus van verschillende dure champagnes en likeuren.
Pizza heeft terecht zijn plek verdiend als 's werelds meest geliefde eten. Deze Italiaanse creatie is een hoofdbestanddeel geworden in talloze landen, met eindeloze variaties voor elke smaakpapil. Of u nu de voorkeur geeft aan dunne korst of diepe schotel, klassieke Margherita of geladen pepperoni, pizza heeft voor ieder wat wils.
Wat hoofdgerechten betreft, is pepersteak een betrouwbare klassieker, terwijl kreeftrisotto en zelfgemaakte gevulde pasta ook geweldige opties zijn. En natuurlijk is dit het moment voor een decadent dessert. Of u nu chocolade, cake of zelfs zelfgemaakte macarons wilt, deze recepten helpen u om uw chique diner op een zoete noot af te sluiten.
Speciale ingrediënten zorgen ervoor dat deze maaltijden van restaurantkwaliteit boven de rest uitsteken, of het nu gaat om een extra scheutje room, een zelfgemaakte glazuur of een snufje verse kruiden. Deze gerechten, waaronder kreeftenstaarten, biefstuk en zalm , zijn perfecte opties voor elke speciale gelegenheid.
Grote Velas-taco's $ 25.000
Dit is het duurste gerecht ter wereld. Deze taco bevat Kobe-rundvlees, Almas Beluga-kaviaar en zwarte truffelbriekaas en wordt geserveerd op een met goudkleurige vlokken doordrenkte maïstortilla.
China is een van de weinige landen waar levende dieren nog steeds in het geheim worden gegeten. Niet alleen apenhersenen maar ook levende kikkers, vissen en slangen worden hier gegeten. De dieren worden net voor het eten gedood. Ondanks deze 'bereiding' betekent dit dat de zenuwen tijdens het eten nog steeds bewegen.
De blauwvintonijn is de meest gegeten vis ter wereld en de op één na meest (wild)gevangen vis.
Van alle voedingsstoffen werd gekeken of ze aanwezig waren, en zo ja in welke hoeveelheden. De nummer 1, waterkers, scoorde 100 en bevat dus de meeste voedingsstoffen in de meest ideale hoeveelheden van alle groenten en fruit die meededen.
In veel warme landen wordt pittig gegeten. Maar in Sri Lanka, Zuid-Thailand en Sumatra kunnen ze er echt wat va. Daar eten ze het heetst van de hele wereld. En daar gebruiken ze deze jongen voor, de chilipeper.
Buiten Spanje kennen we de Spaanse keuken vooral door gerechten als paella, tortilla, tapas, gazpacho en gerechten met de Spaanse worst chorizo. Bekende Spaanse dranken zijn sangria en tinto de verano. Maar de Spaanse keuken heeft nog zo veel meer te bieden! Wat dacht je van albondigas of Iberico secreto?
Onze prehistorische voorouders aten vroeger veel groenten en fruit, noten en zaden en vlees en vis. Dit 'oervoer' was rijk aan eiwitten en vezels en bevatte amper koolhydraten en verzadigde vetten. Het voedsel was puur en onbewerkt en volgens wetenschappers aten onze voorouders erg gezond.