We gebruiken voor onze Côte d'Or chocolade een mix van cacaobonen met een krachtig en rijk aroma. Daarnaast zorgt de dikte van de chocolade voor die typische harde eerste 'bite', om dan heerlijk te smelten in de mond.
Côte d'Or BRUT is verkrijgbaar in drie bijzondere smaakvarianten: melkchocolade met hazelnoten en gekarameliseerde amandelen, pure chocolade met pecannoten en cranberries en pure chocolade met met sinaasappel en amandelen.
Côte d'Or, de authentieke smaak van chocolade
Côte d'Or dankt zijn krachtige en unieke smaak aan de zorgvuldige selectie van enkel de beste cacaobonen. Deze cacaobonen worden 100% duurzaam aangekocht middels ons Cocoa Life programma. Chocolade met een rijke en intense ervaring waar je van kan blijven genieten.
Gezondheid
COTE D'OR MIGNONNETTES CHOCOLADE STUKKEN KOFFIE 210 GR is niet geschikt als onderdeel van je dagelijkse voeding. COTE D'OR MIGNONNETTES CHOCOLADE STUKKEN KOFFIE 210 GR kun je wel als extraatje eten. Het advies is om dat niet meer dan drie keer per week te doen.
Na twee jaar onderzoek en een volledig nieuw productieproces, vond Côte d'Or het verrassende evenwicht tussen de bittere smaak van zwarte chocolade en de zoetzure smaak van fruit. De nieuwe fruitsensatie is een ware revolutie in de chocolademarkt en Côte d'Or pakt uit met maar liefst vier smaken.
Côte d'Or l'Original melk. Laat je verleiden door het unieke karakter van onze l'Original melkchocolade. We gebruiken voor deze chocolade een mix van cacaobonen met een intens en rijk aroma. De chocolade breekt krachtig, waarna het heerlijk zacht smelt in de mond.
Proef de verfijnde smaken en het vakmanschap van Taiwan met elke hap van Fu Wan Chocolate. Winnaar van onder meer de 'beste pure chocolade ter wereld' van de International Chocolate Awards wereldfinale.
In cacao vind je, net zoals in groenten en fruit, flavonoïden terug. Deze bioactieve componenten hebben antioxiderende en ontstekingsremmende effecten. Ze kunnen de darmgezondheid positief beïnvloeden, geeft wetenschappelijk onderzoek aan3, en zouden belangrijk kunnen zijn voor mensen met chronische darmziekten.
Veel chocola en chocolademelk vergroot de kans op obstipatie. Het is verstandig deze producten, net als de vezelarme etenswaren, slechts heel beperkt te geven aan kinderen met obstipatieklachten. Bruinbrood is dus beter dan wit brood. Groenten en fruit bevatten veel vezels en vergemakkelijken de ontlasting.
Côte d'Or, het lovebrand van de Belgen
De chocolade is sinds 1883 altijd de favoriet bij uitstek van de Belgen geweest. 7 op 10 Belgen herkent de unieke smaak blind en 70% van de Belgische huishoudens heeft Côte d'Or in huis.
Cote d or chocolade kent zijn oorsprong bij onze zuiderburen in België, maar de olifant uit het logo van Cote d or is een ode aan het land waaraan het merk zijn successen te danken heeft. Het Afrikaanse Ghana, dat een groot leefgebied is voor de slurfachtigen, is het land waar veel cacaobonen uit geïmporteerd worden.
Côte d'Or is een chocolademerk dat is ontstaan in België in 1883.
Côte-d'Or (letterlijk " Gouden Helling ", "Gouden Helling") is een departement in het oosten van Frankrijk. Het is een van de 83 eerste Franse departementen die tijdens de Franse Revolutie zijn ontstaan en een van de acht departementen van de regio Bourgogne-Franche-Comté.
HET GEHEIM VAN
De kracht van karakter, sinds 1883. We gebruiken voor onze Côte d'Or melkchocolade een mix van cacaobonen met een krachtig en rijk aroma. Daarnaast zorgt de dikte van de Côte d'Or chocoladerepen voor die typische harde eerste bijt, om dan heerlijk te smelten in de mond.
Sinds 1883 creëert Côte d'Or intense chocolade met een krachtig en ongerept karakter. Côte d'Or dankt zijn onmiskenbare smaak aan een zorgvuldige selectie van kwaliteitsvolle cacaobonen. Samen met Cocoa Life bouwt Côte d'Or aan een duurzame toekomst van cacao.
De productie van vloeibare chocolade blijft in Halle, waardoor het label made in Belgium behouden blijft. De fabriek van Côte d'Or wordt door de huidige eigenaar Mondelez verkocht aan het Zwitserse chocoladebedrijf Barry Callebaut.
Het is belangrijk om gezond en vezelrijk te eten. Verstopping kan verholpen worden door gezond en vezelrijk te eten. Vezels nemen vocht op en zorgen voor een soepele ontlasting. Ook stimuleren vezels de darmbeweging.
Beweging is goed voor de darmwerking. Gebruik voldoende vezels, deze helpen mee aan een goede stoelgang. Vezels zitten in groenten, fruit, (volkoren) brood- en graanproducten, aardappelen, volkoren pasta, zilvervliesrijst en peulvruchten. Drink voldoende, zeker bij een vezelrijke voeding.
Gastro-enterologen (maag-darm wetenschappers) vertellen in Live Science dat alles goed zit als je tussen de drie keer per dag en drie keer per week een grote boodschap doet.
Chocolade werkt licht verslavend door de combinatie theobromine, anandamide, cafeïne, tryptofaan, theophylline, octopamine, ethylamine en isobutylamine; Cacaobonen bevatten theobromine, een stof die in grote hoeveelheden (en indirect) DNA kan beschadigen; Cacao is erg belastend voor de lever.
Helpt bij de gezondheid van de darmen
Cacao is ook een prebioticum, een soort vezel die uw darmbacteriën verteren . ZOE-wetenschappers hebben 15 "goede" darmbacteriën en 15 "slechte" darmbacteriën geïdentificeerd die geassocieerd worden met betere en slechtere gezondheidsmaatregelen op het gebied van onder andere hart- en stofwisselingsgezondheid.
Onoplosbare vezels trekken als een spons water aan. Er zijn steeds meer aanwijzingen dat de onoplosbare vezels voor buikklachten kunnen zorgen bij sommige mensen met PDS. Deze vezels zitten in veel gezonde producten, zoals aardappelen, bananen, maïs, wortels, bonen, koolsoorten, bepaalde tarweproducten en appels.
Côte d'Or Brut pure chocolade pecannoten & cranberries 46%
De chocolade is lekker. Het zijn flinke happen, maar de smaken zijn goed. Omdat de noten niet helemaal ingekapseld zitten, zijn ze een beetje uitgedroogd. Dat is zonde voor het mondgevoel.
Dagelijks worden in onze fabrieken vele miljoenen tabletten tedere Milka Alpenmelkchocolade geproduceerd. Om ervoor te zorgen dat elke Milka tablet even goed smaakt, wordt de chocolade volgens een uniform recept en in een nauwkeurig gecontroleerd proces geproduceerd.
Sinds 2002 is Carlo Midiri eigenaar van patisserie en chocolaterie George Vis in Noordwijk. Hij geldt nu als de beste chocolatier van Nederland. Ook won hij al verschillende prijzen, waaronder de Dutch Pastry Award, een vakwedstrijd op het allerhoogste niveau.