Komkommers kun je beter niet in de koelkast bewaren, want ze kunnen niet goed tegen de kou. Ze verliezen snel hun kwaliteit en worden slap. Bewaar ze daarom op een minder koele, donkere plaats: een voorraadkast of kelder. Normaal gesproken blijft een komkommer ongeveer een week goed.
Komkommer. Komkommers drogen uit in de koelkast. De schil beschadigt waardoor ze sneller bederven. Bewaar ze daarom op een koele plaats in de keuken, de kelder of de berging.
Wat veel mensen niet weten is dat je komkommers, tomaten, paprika's en andere vruchtgroenten beter niet in de koelkast kunt bewaren. Zo drogen komkommers uit in de koelkast, waardoor de schil beschadigt en de komkommer uitdroogt. Ook tomaten en paprika's drogen uit, wat ten koste gaat van hun smaak en houdbaarheid.
Welke groente bewaar je buiten de koelkast? Vruchtgroenten zoals tomaat, paprika, komkommer, aubergine, courgette en avocado kun je beter buiten de koelkast bewaren. In de koelkast bederven ze sneller door de kou. Groente als komkommer en paprika zijn in de supermarkt vaak verpakt in plastic folie.
Wikkel elke komkommer in een papieren handdoek en doe ze samen in een zip-top zak. Bewaar deze zak in de warmste zone van uw koelkast, zoals de deur of de bovenste planken .
Papieren handdoeken kunnen helpen vocht te absorberen om producten langer vers te houden. Bewaar komkommers niet in de buurt van tomaten, appels, avocado's of andere soorten producten die ethyleen afgeven . Dit gas kan ervoor zorgen dat komkommers sneller rotten.
Daarom blijven komkommers langer goed als je ze, gedroogd en verpakt, in een netzak of iets anders bewaart dat een beetje luchtcirculatie toelaat . Een beetje luchtcirculatie houdt de komkommers langer knapperig, droog en vers.
Groenten die niet in de koelkast bewaard mogen worden
Knoflook en uien (maar geen bosui!) die nog in hun schil zitten, kunnen op het aanrecht blijven liggen, maar als ze eenmaal gepeld of gesneden zijn, bewaar ze dan verpakt in de koelkast. Bewaar ze apart van aardappelen, want aardappelen stoten wat ethyleen uit waardoor de uien kunnen gaan ontkiemen.
Door te veel temperatuurschommelingen zou er condens op de eischaal kunnen ontstaan, waardoor bacteriën zich gemakkelijker kunnen ontwikkelen en door de poreuze schaal van het ei kunnen dringen. Daarom worden ze in de supermarkt, net zoals tijdens het transport, ook op kamertemperatuur bewaard.
Niet in de koelkast
Fruit zoals bananen, meloenen, citrusfruit, sinaasappels en mandarijnen zijn een warm klimaat gewend en leg je daarom op de fruitschaal. ,,Ook vruchtgroenten, zoals tomaten, kunnen niet tegen de kou”, weet De Lange. ,,Bij temperaturen onder de 7 graden treedt er koudebederf op.
Volgens het College of Agricultural and Environmental Sciences - Komkommers moeten worden bewaard bij kamertemperatuur - niet in de koelkast. Blijkbaar krijgen komkommers die langer dan 3 dagen worden bewaard bij temperaturen onder de 10 graden Celsius, last van kou: waterigheid, pitvorming en sneller verval .
Het is over het algemeen aan te raden om uw eten te bewaren in vershoudbakjes en niet met 'pan en al' in de koelkast te plaatsen. Naast dat het eten zijn smaak verliest, kan het voedsel zich gaan hechten aan de pan waardoor dit lastig te verwijderen is. U kunt de pan zo ook niet gebruiken voor andere mooie gerechten.
Droog de komkommers grondig, want overtollig water op het oppervlak kan bederf bevorderen . Zodra uw komkommer schoon en droog is, wikkelt u deze in een schone theedoek of papieren handdoek. Dit helpt condensatie en vochtigheid op afstand te houden, waardoor doorweektheid, schimmel en algehele achteruitgang worden voorkomen.
5 - Komkommer
Komkommers belanden vaak in het groentevak van de koelkast. Maar dat is niet de optimale bewaarplek. Ze drogen er uit, waardoor de schil kwetsbaar wordt en bederf eerder op de loer ligt. Bewaar komkommers op een koele plaats in de keuken of kelder.
Een komkommer bevat erg weinig calorieën, maar zit wel vol met goede voedingsstoffen en vezels. Voorbeelden hiervan zijn kalium, vitamine K en antioxidanten. Zo houdt het mineraal kalium je vochtgehalte in balans en de normale bloeddruk in stand.
Naast salades leent komkommer zich ook uitermate goed voor soep en sap door het hoge vochtgehalte van de groente. Voor deze bereidingen maakt het ook niet zoveel uit of je komkommer iets slapper is geworden. Is het uiteinde van je komkommer rimpelig of zelfs schimmelig? Snij gewoon een stukje van het eind af.
Vlees. Er zijn behoorlijk wat opties voor vlees die niet koud bewaard hoeven te worden en die een geweldige toevoeging zijn aan kampeermaaltijden. Gezouten vlees zoals zomerworst, pepperoni of kalkoenpepperoni en salami zijn veilig om mee te nemen op de camping zonder koelkast.
Fruit dat niet in de koelkast bewaard mag worden, is onder andere bananen, appels, meloenen en bessen . Houd er rekening mee dat veel fruitsoorten sneller rijpen als ze op kamertemperatuur worden bewaard, maar langer vers blijven als ze eenmaal rijp zijn en in de koelkast worden bewaard.
Wikkel elke hele komkommer in een papieren handdoek en bewaar ze in een afsluitbare zak . Papieren handdoeken doen geweldig werk om overtollig vocht uit de komkommers te verwijderen, waardoor ze langer houdbaar blijven. Plaats de zak in de deur of aan de voorkant van de koelkast, wat doorgaans de warmste plekken in uw koelkast zijn.
Komkommers bestaan voor meer dan 95% uit water en leveren slechts 13 kcal per 100 gram. Het is een gezonde en caloriearme groente. Tijdens het dieet is het toegestaan om onbeperkt komkommers te eten.
Bewaar de groente niet in de koelkast, maar op een koele plaats zoals een voorraadkast. De komkommer blijft 1 week goed. Een restje rauwe komkommer kun je het beste wel in de koelkast bewaren. Bewaar het restje in vershoudfolie.
Maar als het niet goed wordt bewaard , verliest deze groente zijn koelte, wordt het papperig en oneetbaar. Om komkommers zo stevig en vers te houden als de dag dat u ze kocht (of plukte!), moeten ze worden bewaard met optimale luchtstroom en beperkte blootstelling aan vocht in gedachten.
Als ze onder de 50°F worden bewaard, zijn ze vatbaar voor 'koude verwondingen', waaronder waterdoorweekte plekken, putjes en versneld verval . Maar als u er absoluut op staat om uw komkommers te koelen, beperk het dan tot maximaal drie dagen en eet ze zo snel mogelijk op.
Het is daarom het beste om komkommers te bewaren in de groentelade van de koelkast bij 50°F tot 54°F met een luchtvochtigheid van 90%-95%. Om te voorkomen dat ze slijmerig worden, kunt u ze in krimpfolie wikkelen of in een afgesloten plastic zak met keukenpapier bewaren , en ze uit de buurt houden van producten die ethyleen afgeven, zoals tomaten.