Wil je écht gezonde chocolade eten? Kies dan voor een reep met meer dan 70% cacao. De beste antioxidanten krijg je namelijk binnen vanaf 85 procent, maar als dat te bitter voor je is, zijn 60 en 70 procent een prima alternatief.
Na heel veel proeven en testen is dat gelukt: No Sugar Daddies chocopasta bevat geen toegevoegde suikers en zit boordevol gezonde en herkenbare ingrediënten zoals dadels, hazelnoten en natuurlijk cacao. Deze smaak 'original' is romig van smaak en de meest milde chocopasta uit het assortiment.
Het antwoord is dat het afhangt van wat je zoekt. Als je een chocolaatje wilt met gezondheidsvoordelen, dan is pure chocolade de beste keuze. Zoekt u echter iets romigs en heerlijks, dan is witte chocolade de beste keuze.
Witte chocolade moet volgens de EU tenminste 20% cacaoboter bevatten, 14% gecondenseerde melk en 3,5% melkvet. Hoewel witte chocolade veel suiker bevat, wat schadelijk is voor je tanden én je gezondheid, bevat witte chocolade niet veel meer calorieën dan pure chocolade; 541 kilocalorieën per 100 gram.
Het beste voor je gezondheid is de rauwe cacao poeder. Deze is onbewerkt en bevat dus alle voedingsstoffen en goede eigenschappen in zijn puurste vorm. Cacao Raw is gezond, maar je moet het eten met mate. Een gezond en gevarieerd voedingspatroon blijft het beste.
Over het algemeen zijn rauwe cacaoproducten – gemaakt van gefermenteerde, gedroogde, ongebrande cacaobonen – minder verwerkt en gezonder.
Wil je écht gezonde chocolade eten? Kies dan voor een reep met meer dan 70% cacao. De beste antioxidanten krijg je namelijk binnen vanaf 85 procent, maar als dat te bitter voor je is, zijn 60 en 70 procent een prima alternatief.
Pure chocolade is de beste optie voor mensen die rekening houden met de calorie-inname, omdat deze over het algemeen minder calorieën bevat vanwege het hogere cacao- en lagere suikergehalte. Melk- en witte chocolade bevatten daarentegen meer calorieën, voornamelijk vanwege hun hogere suiker- en melkbestanddelengehalte.
Stap over op pure chocolade
In pure chocolade zit veel minder vet en suiker dan in melkchocolade. Kies daarom tijdens jouw dieet voor chocolade die minstens 75% cacao bevat. Pure chocolade kan in het begin een beetje bitter smaken. Om het makkelijker te maken, kun je geleidelijk overschakelen.
Pure chocolade bevat bijvoorbeeld minder suiker dan melkchocolade, terwijl witte chocolade het hoogste suikergehalte heeft. Pure chocoladerepen bevatten over het algemeen 50% tot 70% vaste cacaobestanddelen en 20% tot 30% suiker, terwijl melkchocolade 30% vaste cacaobestanddelen en 40% tot 50% suiker bevat.
Als het gaat om de gezondste chocolade, is er eigenlijk geen twijfel mogelijk, zegt Allers. Pure chocolade is veruit de gezondste vorm van lekkernij, bevat de minste suiker en, vanwege het cacaogehalte, een hoger gehalte aan stoffen die de lichaamscellen beschermen.
Donkere chocolade: Het bevat minder suiker dan melkchocolade en maar half zoveel als witte chocolade. Maar pure chocolade verlaagt de bloeddruk. 100% chocolade bevat geen toegevoegde suiker - maar het smaakt niet zoet en is niet noodzakelijkerwijs ieders smaak.
Pure chocolade bevat krachtige antioxidanten. Een van de meest gunstige is een flavonol genaamd epicatechine. Flavonolen zijn verbindingen die in planten voorkomen en die ontstekingen bestrijden en beschermen tegen celbeschadiging veroorzaakt door vrije radicalen.
Pyure Hazelnootpasta : het toonaangevende alternatief voor Nutella
Pyure Hazelnootpasta komt daarentegen naar voren als een koolhydraatarm en suikerarm alternatief. Het opvallende kenmerk is de buitengewone suikerreductie van 90% in vergelijking met Nutella, met slechts twee gram per portie.
Hagelslag (15 gram): 68 kcal 9,7 gram suiker. Chocoladepasta (20 gram): 114 kcal en 12,2 gram suiker. Appelstroop (20 gram): 56 kcal en 11,6 gram suiker. Jam (20 gram): 50 kcal en 10,2 gram suiker.
De snack die het 'gezondste' uit de test komt is: chips! Chocolade bevat een stuk meer suiker en dat zijn toch wel echt de boosdoeners als het gaat om toename van je lichaamsgewicht. Let op: chips is wel veel zouter. Qua calorieën loopt het bijna gelijk op.
Het eten van kleine hoeveelheden pure chocolade kan helpen uw eetlust onder controle te houden door de hoeveelheid van het hongerhormoon ghreline te verlagen.
Chocolade
De pure variant bevat de minste calorieën: 55 kcal voor twee blokjes.
Neem altijd pure chocolade met een zo hoog mogelijk cacaogehalte. Een cacaogehalte van 85 procent is ideaal, maar als dit te bitter is, dan bevat een cacaogehalte van 70 procent nog steeds voldoende antioxidanten.
De zoetheid van Canderal Bubble is gezonder dan gewone chocolade en komt van zoetstoffen met een laag kilojoulegehalte en maakt deel uit van een caloriebeperkt dieet .
Goed nieuws voor de liefhebbers van chocolade. Het eten van chocolade zou namelijk helemaal niet dik maken. Spaanse onderzoekers hebben ontdekt dat mensen die vaker chocolade eten doorgaans minder vet op hun gehele lichaam hebben.
Pure chocolade krijgt de stempel 'beter' omdat het een hoog gehalte aan cacao bevat en daarmee meer polyfenolen. Als het klopt dat deze polyfenolen gezondheidseffecten hebben, dan kunnen we het beste voor de pure variant gaan. Melkchocolade bevat namelijk minder cacao en witte chocolade bevat zelfs helemaal geen cacao.
Pure chocolade zou goed zijn voor de gezondheid. Er zou een gunstig effect zijn op hart- en bloedvaten. Hoewel uit sommige onderzoeken blijkt dat er inderdaad een klein positief effect is, kun je toch beter niet te veel eten van chocolade. Chocolade bevat namelijk ook veel verzadigd vet en calorieën.
Proef de verfijnde smaken en het vakmanschap van Taiwan met elke hap van Fu Wan Chocolate. Winnaar van onder meer de 'beste pure chocolade ter wereld' van de International Chocolate Awards wereldfinale.