Droste gebruikt pure (niet verhitte) cacaoboter. Droste mixt de ingrediënten voor de chocolade op véél lagere temperaturen dan de meeste andere grote chocolademakers.
Rauwe cacaonibs of cacaopoeder is onbewerkt en bevat dus geen suikers, smaakversterkers en zijn niet gebrand. De cacao in de supermarkt wordt voordat deze vermalen wordt, eerst verhit. Veel goede kenmerken van de cacaoboon gaan dan verloren.
Rauwe cacaopoeder is erg gezond. Het heeft een gunstig effect op je hart en vaatstelsel en kan de stress doen verminderen. Daarnaast is de rauwe cacao een goede bron van mineralen en antioxidanten en kent cacaopoeder in zijn rauwe vorm geen extra toevoegingen.
Purasana Cacao Raw Powder bevat 100% rauwe cacao uit Peru, zonder extra toevoegingen. Het product is gecertificeerd biologisch, vegan en koosjer, is bovendien vrij van de allergenen gluten, lactose en soja. 100% biologisch & rauw cacaopoeder (Theobroma cacao) uit Peru. De beste cacao is rauwe cacao.
Rauwe cacaopoeder is wel altijd de beste keuze. Dit is het minst bewerkt. Cacaopoeder bevat onder andere antioxidanten, die de kans op diverse ziekten kan verkleinen. Daarnaast bevat cacaopoeder een stofje dat door je lichaam kan worden omgezet in dopamine, het gelukshormoon.
Het is veilig om dagelijks cacao te drinken. Wij adviseren om naar je lichaam te luisteren en een dosis te vinden die voor jou het beste werkt. In het algemeen nemen we graag af en toe een pauze als we dagelijks cacao drinken, om ook zonder te voelen en te ervaren.
Gewone cacao, de conventionele variant in de supermarkt, is gebrand. Cacaonibs worden eerst verhit en daarna vermalen tot cacaopoeder. Waarom is dat minder populair dan rauwe cacao: De meeste vitaminen, mineralen en enzymen gaan verloren door verhitting.
Cacaopoeder is het resultaat van het malen van cacaobonen tot een fijn poeder. Het wordt vaak gebruikt in bakrecepten en warme dranken. Cacao nibs daarentegen zijn kleine stukjes gefermenteerde, gedroogde en gebroken cacaobonen. Ze worden vaak gebruikt als topping voor desserts, smoothies en ontbijtgranen.
Melkchocolade bevat 14 milligram per 100 gram. Chocoladekoekjes bevatten 11 milligram per 100 gram (3 koekjes) Chocolade-ijs bevat 2 milligram per 100 gram. Cacaopoeder bevat 12 milligram per eetlepel.
Pure Cacao: Biologisch uit Peru
Deze tropische boom, die van nature in Zuid-Amerika groeit, produceert vruchten die de cacaobonen bevatten. Het begrip 'pure cacao' verwijst naar de puurste vorm vorm van de cacaoboon. Dit wordt soms ook wel rauwe cacao genoemd.
Cacao. Het bekendste ingrediënt van chocolade, cacao, is niet alleen lekker, maar ook gezond. Cacao bevat veel polyfenolen, wat de Akkermansia muciniphila bacterie voedt. Deze bacterie helpt diabetes tegen te gaan en versterkt de darmwand.
Gebruik zo'n 1 tot 6 theelepels cacaopoeder per dag gemixt door je smoothie, shake of toetje.
Cacaopoeder bevat het stofje flavonoïde. Dit is een antioxidant dat vrije radicalen in ons lichaam tegengaat. Des te hoger het cacaogehalte is, des te gezonder is de reep chocolade. Maar; om optimaal gebruik te maken van de gezondheidsvoordelen moet je aardig wat chocolade eten.
Doordat rauwe cacao niet of nauwelijks wordt verhit, smaakt deze veel intenser, een beetje nootachtig en zelfs bitter.
Al onze eigenmerk cacao is voor 100% afkomstig uit gecertificeerde duurzame landbouw; Fairtrade, Rainforest Alliance, Biologisch of UTZ Certified. Ook voldoen alle producten van ons eigen merk Favorina seizoenschocolade (Pasen, Sinterklaas, Kerst) aan de Fairtrade Sourcing Program-voorwaarden voor cacao.
Rauwe cacao is de allerbeste bron van magnesium die er bestaat: één eetlepel cacao van 10 gram bevat wel 53 mg magnesium [1].
Rauwe cacao beschermt tegen hart- en vaatziekten
Door het hoge gehalte antioxidanten heeft cacao een beschermend effect op hart- en vaatziekten. Cacao bevat daarnaast ook veel mineralen als magnesium die ook het hart ondersteunen, spieren ontspannen en de hersenfunctie stimuleren.
Er zijn verschillende redenen om cacao te kiezen ipv koffie. Het is een mildere stimulant en bevat gezonde bestanddelen. Cacao geeft een meer geaarde en langdurige energie, bevat geluksmoleculen, mineralen, antioxidanten en verbetert de cognitieve prestaties.
Een cacaogehalte van 85 procent is ideaal, maar als dit te bitter is, dan bevat een cacaogehalte van 70 procent nog steeds voldoende antioxidanten. Maar hoe gezond rauwe chocolade ook zou zijn, het kan nooit onderdeel uitmaken van een gezond dieet.
Over het algemeen wordt aanbevolen om niet meer dan 20-30 gram rauwe cacao per dag te consumeren. Dit komt overeen met ongeveer 1-2 eetlepels cacaopoeder. Rauwe cacao bevat bioactieve stoffen en cafeïne. Daarom is het belangrijk om het met mate te consumeren.
Dat is cacao die niet bewerkt is, maar gewonnen is uit gefermenteerde en gedroogde cacaobonen, en verkregen wordt door koude persing. Zo behoudt de cacao alle gezonde fytonutriënten en antioxidanten, en bevat het ook alle stoffen die gewone chocolade zo goed voor je humeur en zo opwekkend maakt.
In grote hoeveelheden kan theobromine schadelijk zijn voor je DNA. Dus wil je starten met rauwe cacao, dan wordt raadpleging van een arts geadviseerd bij: prikkelbaardarmsyndroom, diabetes, reuma en bij mensen met een angst- of hartritmestoornis.
Pure chocolade bevordert de bloedcirculatie en vermindert het risico op hartziekten. En dat is nog niet alles; bepaalde ingrediënten in chocolade hebben ontstekingsremmende eigenschappen, wat extra fijn is voor je hart.
Door haar anti-inflammatoire eigenenschappen zorgt donkere chocolade ervoor dat we minder snel hoofdhuidinfecties zullen krijgen. Donkere chocolade zit vol met koper, zink en ijzer: stoffen die voor een betere bloedcirculatie in de hoofdhuid zorgen, waardoor de haargroei wordt bevorderd en haaruitval vermindert.