Versheid en kwaliteit Maar plastic wikkels om groenten en fruit zijn bijna altijd gemaakt van recyclebaar plastic. Het zorgt ervoor dat de producten langer vers blijven in de schappen van de supermarkt en dat ze beter beschermd blijven tijdens het vervoer. Anders zou er veel meer moeten worden weggegooid.
De komkommer wordt gekweekt in een warme kas en moet getransporteerd worden van de producent naar de winkel. Door de komkommer in plastic te verpakken komt er minder vocht vrij en wordt de zuurstof gereguleerd. Zo blijft de komkommer verser en sappiger. Kortom langer houdbaar.
Komkommers zijn een bederfelijk product en kunnen snel gaan rotten als ze niet goed worden bewaard. Ze in plastic verpakken kan helpen om vochtverlies te verminderen en het rottingsproces te vertragen , wat hun houdbaarheid kan verlengen en ze langer vers kan houden.
Plastic om groente en fruit zorgt ervoor dat je de producten langer kunt bewaren. Als het in het plasticfolie gewikkeld is, blijft het langer vers en hoef je het dus minder snel weg te gooien, aldus het Voedingscentrum.
Het plastic is een barrière is voor water, zuurstof, aroma's en verontreinigende stoffen en beschermt tegen fysieke schade. Door de komkommer in plastic te verpakken kan de houdbaarheid van 3 dagen naar 13 tot 17 dagen.
Wat veel mensen niet weten is dat je komkommers, tomaten, paprika's en andere vruchtgroenten beter niet in de koelkast kunt bewaren. Zo drogen komkommers uit in de koelkast, waardoor de schil beschadigt en de komkommer uitdroogt. Ook tomaten en paprika's drogen uit, wat ten koste gaat van hun smaak en houdbaarheid.
Wikkel je komkommers in: het is een makkelijke manier om vocht vast te houden en te voorkomen dat ze tot moes rijpen . Komkommers zijn gevoelig voor ethyleen, een natuurlijk gas dat door sommige soorten fruit en groenten wordt afgegeven en dat snelle rijping kan veroorzaken, maar een beschermende laag kan ook helpen om blootstelling daaraan te voorkomen.
Plastic huishoudfolie
Per gram is huishoudfolie zo'n acht tot negen keer minder belastend voor het milieu dan aluminiumfolie dankzij de CO2 productie. En dan is een vel aluminiumfolie nog zwaarder ook. Een groot nadeel van huishoudfolie is weer dat je het vaak echt maar een keer kunt gebruiken.
Komkommers kun je beter niet in de koelkast bewaren, want ze kunnen niet goed tegen de kou. Ze verliezen snel hun kwaliteit en worden slap. Bewaar ze daarom op een minder koele, donkere plaats: een voorraadkast of kelder. Normaal gesproken blijft een komkommer ongeveer een week goed.
Kunststof verpakkingen hebben een revolutie teweeggebracht in de voedingsindustrie: ze zijn goedkoop, licht en aanpasbaar, ze verlengen de levensduur van producten, maken het transport van geïmporteerde voedingsmiddelen eenvoudiger, dragen bij aan de hygiëne en behouden de voedingswaarde .
Engelse komkommers — ook bekend als zaadloze, kas-, burpless- of Europese komkommers — zijn lang en recht met minder zaden en dunne schillen , gemiddeld ongeveer een voet lang. Om deze redenen worden ze beschouwd als de crème de la crème van komkommers.
Hoewel komkommers van nature een wasachtige beschermlaag hebben, wordt deze tijdens de verwerking weggespoeld, nadat ze van de plant zijn geplukt. Daarom is het gebruikelijk dat verwerkers een waslaag aan komkommers toevoegen . De toegevoegde was bootst de was na die van nature door de komkommers wordt geproduceerd.
Om te voorkomen dat uw komkommers slijmerig worden, kunt u ze in plastic verpakken of in een afgesloten plastic zak bewaren .
De paprika die ademt
En dat is voor een reden. Deze plastic verpakking zorgt ervoor dat de groente een stuk langer vers blijft. Het zuurstofgehalte blijft erin gelijk en ook is de paprika beschermd tegen deukjes. Bovendien droogt de vruchtgroente een stuk minder sneller uit, waardoor die minder snel bederft.
De komkommer heeft rotte plekken of schimmel. Bederf herken je snel door goed te kijken, ruiken of proeven.
Omdat de producten lang onderweg zijn van de boer naar uw bord, worden ze verpakt in plastic. Dit reguleert de zuurstof die de groenten en het fruit nodig hebben, waardoor ze niet uitdrogen en bederven. Het Voedingscentrum laat op hun site zelfs weten dat verpakte groente tot 3 keer langer meegaat.
Door te veel temperatuurschommelingen zou er condens op de eischaal kunnen ontstaan, waardoor bacteriën zich gemakkelijker kunnen ontwikkelen en door de poreuze schaal van het ei kunnen dringen. Daarom worden ze in de supermarkt, net zoals tijdens het transport, ook op kamertemperatuur bewaard.
Over deze methode: Om komkommers extra knapperig te houden, adviseert Epicurious de volgende methode: Was ze, droog ze grondig, wikkel ze in een theedoek of keukenpapier, doe ze in een open plastic zak om wat luchtcirculatie mogelijk te maken en leg ze in de groentelade . (Ik heb voor mijn tests een dunne, groene zak van de supermarkt gebruikt.)
Een komkommer bevat erg weinig calorieën, maar zit wel vol met goede voedingsstoffen en vezels. Voorbeelden hiervan zijn kalium, vitamine K en antioxidanten. Zo houdt het mineraal kalium je vochtgehalte in balans en de normale bloeddruk in stand.
Volgens het Voedingscentrum gaat een verpakte komkommer tot wel drie keer langer mee dan een naakte. Ook zorgt zijn plastic jas ervoor dat de groene rakker beter tegen een stootje kan.
Plastic breekt na verloop van tijd af, wat betekent dat ze mogelijk sporen van welke chemicaliën dan ook waaruit ze bestaan, in het voedsel kunnen vrijgeven . Dit gebeurt vaker als het plastic is verhit of als het oud is en herhaaldelijk is gebruikt of gewassen.
De plasticfolie houdt voedsel vers door het te beschermen tegen de lucht, wat bederf en oxidatie kan versnellen, ongewenste uitdroging kan voorkomen en ongewenste vochtabsorptie kan voorkomen . Ze kunnen ook helpen om voedselgeuren binnen te houden.
Bewaar de groente niet in de koelkast, maar op een koele plaats zoals een voorraadkast. De komkommer blijft 1 week goed. Een restje rauwe komkommer kun je het beste wel in de koelkast bewaren. Bewaar het restje in vershoudfolie.
Droog de komkommers grondig , want overtollig water op het oppervlak kan bederf bevorderen. Zodra uw komkommer schoon en droog is, wikkelt u deze in een schone theedoek of papieren handdoek. Dit helpt condensatie en vochtigheid op afstand te houden, waardoor doorweektheid, schimmel en algehele achteruitgang worden voorkomen.
Eén manier om te pekelen is om water, azijn, zout en suiker (ongeveer de helft van het watervolume) aan de kook te brengen en de hete vloeistof over de komkommers te gieten. Sluit de potten vervolgens af en etiketteer ze . Komkommers kunnen ook worden gepekeld zonder het water te koken, wat helpt om de oorspronkelijke consistentie van het rauwe fruit te behouden.