Medjoul dadels bevatten natuurlijke mineralen als kalium, magnesium, fosfor en calcium, ze zijn dus niet alleen lekker maar bevatten ook nog eens voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft. Daarnaast bevatten Medjoul dadels ook nog eens een goede dosis aan vitamine.
De Medjoul dadel is een palmboombes, dikker en zachter dan andere dadels. Dat maakt deze biologische dadel tot een zalige traktatie. U kunt ze zo eten, verwerken in zowel zoete als hartige gerechten en ze zijn bij uitstek geschikt om te vullen met kaas, monchou of een noot.
Ons advies is om maximaal twee stuks/porties fruit per dag te eten. Zo krijg je wel de goede voedingsstoffen binnen, maar beperk je je fructose-inname. Twee dadels telt als één portie fruit.
Een minpuntje van dadels is dat ze van nature veel suiker bevatten. Bij gedroogde dadels is dat erger dan bij verse. Het Voedingscentrum adviseert daarom om maximaal 3 gedroogde dadels per dag te eten. Varieer met fruit, zo geniet je van verschillende smaken en texturen.
De gedroogde dadel bevat 60 gram suiker per 100 gram, terwijl de verse dadel 33 gram suiker per 100 gram bevat. De verse dadel is de meest gezonde optie maar ook de gedroogde dadel bevat nog tal van gezonde voedingsstoffen.
Het lijdt geen twijfel dat Deglet Noor dadels geliefd zijn bij miljoenen mensen over de hele wereld. Vanwege het lagere vochtgehalte is het de favoriete dadelsoort om te gebruiken bij het koken en bakken! In tegenstelling tot Medjool dadels, is de Deglet Noor in staat om zijn consistentie te behouden tijdens het hele bak- en kookproces.
U kunt deglet noor dadels gebruiken in plaats van Medjool dadels, afhankelijk van het recept . Als het voor een recept is waarbij het hoofdingrediënt een Medjool dadel is, hebt u een zachte grote dadel nodig. U kunt echter een deglet noor dadel weken om hem zachter te maken en hem in een mum van tijd gebruiken.
Hoe eet je medjoul dadels? Naast dat medjoul dadels heerlijk zijn om op zich zelf te eten, zijn ze ook perfect te combineren in verschillende gerechten. Gebruik de dadels bijvoorbeeld eens als voorgerecht gevuld met kaas. Of in een heerlijk couscous gerecht.
Maar waarom een oneven aantal dadels eten? Net als een dadel eten na het vasten, is dit een traditie. De Islamitische overlevering stelt dat de profeet Mohammed het vasten altijd brak met een oneven aantal dadels. Daarnaast dronk hij melk.
(1) Er zitten dus veel voordelen aan een banaan maar als je de vergelijking maakt met de Sukkary dadel is deze kleine baas in verhouding hoger in micronutriënten. Ook wel mineralen en spoorelementen genoemd. Daarbij bomvol aan goede energie, voedingsvezels, vitamine, mineralen en ook anti-oxidanten.
Productiemethode: De dadels zijn geoogst, geschoond, geteld en verpakt. Herkomst: Israël.
Medjoul dadels bevatten ongeveer 66 calorieën per stuk. Ze zijn een goede bron van vezels en bevatten een ruime hoeveelheid van de mineralen kalium en koper. Wel bevatten de dadels ook redelijk veel suiker. Door met mate te genieten van de dadels, zorg je ervoor dat je niet te veel suiker binnenkrijgt.
Hoewel dadels veel suikers en calorieën bevatten, helpen ze bij het afvallen, mits je er niet te veel van eet. De antioxidanten erin stimuleren de spijsvertering en de stofwisseling, en geven ook een verzadigd gevoel, waardoor je minder trek hebt.
Medjoul dadels bevatten natuurlijke mineralen als kalium, magnesium, fosfor en calcium, ze zijn dus niet alleen lekker maar bevatten ook nog eens voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft.
Bevatten geen conserveermiddelen of toevoegingen. Voor meer informatie verwijzen wij naar de Voedingswijzer. De houdbaarheid van dit product is zes maanden. Voor korte opslag kunt u ze het beste koel en droog bewaren.
Verse of ontdooide dadels zijn 2 dagen houdbaar in een plastic zakje in de koelkast. Gedroogde dadels zijn lang houdbaar, wel maanden. Bewaar ze op een droge, koele plek. Bij erg lang bewaren kunnen ze wel uitdrogen en versuikeren.
Dadels zijn lekker zoet en ook nog eens hartstikke gezond. Er zijn dan ook genoeg redenen om regelmatig een paar dadels te eten. Ze bevatten veel belangrijke voedingstoffen en hebben daarom verschillende voordelen. Dadels zijn uitstekend als gezonde snack of om als zoetigheid aan een gerecht toe te voegen.
Ondanks al deze geweldige voedingsstoffen en mineralen is het geen goed idee om enorme hoeveelheden dadels te eten. Ze hebben namelijk, naast veel fruitsuikers, ook een laxerende werking. Toch jammer als je de rest van je dag op het toilet doorbrengt! Daarnaast moet je goed oppassen welke dadels je koopt.
Drink veel water als u dadels eet om de spijsvertering te helpen . Houd uw mond schoon, want dadels zijn plakkerig, wat kan leiden tot tandproblemen. Hoewel dadels vezels bevatten, is het het beste om uw vezels uit verschillende voedingsmiddelen te halen voor uw spijsverteringsstelsel.
Medjool definities
Een weelderige, zachte, verse dadel.
Pas dan wel op, want in één zakje dadels kunnen maar liefst tien (!) insecten zitten. Ja, je leest het goed. De Nederlandse voedsel- en warenautoriteit staat namelijk toe dat er maximaal 5 insecten per 100 gram dadels worden aangetroffen.
Bovendien kun je rauwe Medjool-dadels vullen met pindakaas, kaas, noten of zelfs gekookte granen zoals rijst . Bewaar je dadels op een koele, droge plek zoals een voorraadkast of je koelkast. Bewaar ze in een afgesloten bakje om hun vocht te behouden. Medjool-dadels zijn veelzijdig en gemakkelijk toe te voegen aan je dieet.
Het verschil in consistentie.
Medjool dadels zijn makkelijker te eten en zijn vrij zacht, terwijl gewone dadels vaak in water met een beetje bicarbonaat worden geweekt voordat ze worden gekookt . Qua voedingswaarde zijn Medjool dadels identiek aan gewone dadels, maar de gewone dadels hebben meer vezels, vet en eiwitten.
Piarom (Piyarom) dadels zijn de meest voedzame dadelvrucht die bekend is. Het heeft veel voedings- en medicinale toepassingen vanwege de voedingswaarde. Om deze reden behoren ze tot de duurste dadelvruchten en worden ze meestal direct gegeten als tussendoortje of gemengd in voedsel.
Medjool dadels zijn erg zoet, met een karamelsmaak . De dadels bevatten natuurlijke suikerkristallen, wat ze een lichte glans op de huid geeft. Wanneer je erin bijt, zul je de natuurlijke smaken van honing, kaneel en karamel opmerken.