Ben je op zoek naar de yoghurt met de meeste eiwitten, dan is Griekse yoghurt of Skyr een uitstekende keuze. Griekse yoghurt bevat ongeveer 9 gram eiwit per 100 gram. Dat is drie maal zo veel als de meeste andere soorten yoghurt. En Skyr bevat van nature maar liefst 11 tot 12 gram eiwitten per 100 gram.
Eiwitgehalte Griekse yoghurt
Een bakje van 200 gram levert 19,9 gram. Andere yoghurtproducten die veel eiwit bevatten zijn ongezoete magere yoghurt, die 11,9 gram eiwit levert per bakje van 227 gram, en kefir, die 9,21 gram eiwit levert per kopje van 243 ml.
Eiwitten kwark vs yoghurt
Kwark bevat meer eiwitten dan yoghurt. Als je wilt afvallen kan het zinvol zijn om voor kwark te kiezen. Het geeft namelijk langer een vol gevoel, wat als voordeel heeft dat je minder snel trek krijgt en daardoor onnodig gaat snacken.
Skyr bevat dus net zoveel gezonde voedingsstoffen als yoghurt en plattekaas, en als surplus is het eiwitgehalte hoger. Dat maakt Skyr een iets gezondere keuze dan andere yoghurt- en plattekaasproducten, op voorwaarde dat je kiest voor de natuurlijke versie.
- Net als gewone yoghurt en bijvoorbeeld kefir bevat Griekse yoghurt goede bacteriën (probiotica) die een bijdrage leveren aan gezonde darmen en een goede spijsvertering. - Griekse yoghurt bevat over het algemeen drie keer zoveel eiwitten als gewone yoghurt.
Yoghurt is namelijk maar gedeeltelijk gezond op een lege maag. De gezonde melkzuurbacteriën worden door een lege maag niet goed opgenomen. In plaats daarvan doodt agressief maagzuur al de goede bacteriën voordat ze de darmen bereiken.
Magere melk, vetvrije Griekse yoghurt of Skyr yoghurt en cheddar kaas kunnen helpen bij het verliezen van buikvet.
Skyr is doorgaans iets gezonder dan Griekse yoghurt
Het bevat ook minder suiker, vet en koolhydraten. Een enkele portie Icelandic Provisions kokos-skyr bevat 3,5 gram vet in totaal, en dezelfde grootte en smaak van Chobani Griekse yoghurt bevat 4,5 gram.
Het Voedingscentrum geeft aan dat je voor je gezondheid het beste kunt kiezen voor de magere of halfvolle yoghurt, en dan de 'naturel' variant zonder toegevoegd suiker.
Yoghurt is een bekende weldoener voor je darmen. Het bevat goede bacteriën zoals de lactobacillus bulgaricus en de streptococcus thermophilis, die bijdragen aan een gezonde spijsvertering. Kies wel voor natuuryoghurt en vermijd de varianten met toegevoegde suiker of magere versies.
Dit komt door de erfgoedcultuur van IJsland en zuivelmelk (soms volle melk) die wordt gebruikt om de skyr te maken . Er zijn bijna 4 kopjes melk nodig om 1 kopje skyr te produceren, wat zorgt voor een rijke mondgevoel en minder pittige smaak. Dit zorgt er ook voor dat skyr een hoger eiwitgehalte heeft vergeleken met traditionele yoghurt.
In de meeste nationale aanbevelingen wordt geadviseerd om dagelijks 2-3 porties zuivelproducten te consumeren . Het zou als passend kunnen worden beschouwd dat een van deze porties skyr is.
Kefir bevat over het algemeen 3,5 gram proteïne per 100 gram, terwijl gewone skyr doorgaans een substantiëlere 11 gram per 100 gram bevat en sommige fruitvarianten ongeveer 9,1 gram per 100 gram bevatten. Het proteïnegehalte kan echter fluctueren op basis van het specifieke product.
Als je blauwe bessen in de yoghurt doet, belemmert dit mogelijk de opname van antioxidanten.
Yoghurt moet worden vermeden met kaas, warme dranken, zure vruchten, melk, mango's, nachtschades, bonen, eieren, vis . Vet en eiwitten zijn niet bij elkaar passende voedingsmiddelen omdat ze verschillende spijsverteringssappen nodig hebben. Kaas kan niet worden gecombineerd met eieren, fruit, warme dranken, melk, bonen, yoghurt.
Fruit & zuivel
Vooral zure vruchten combineren heel slecht met melk en yoghurt. Gekookt fruit kan wel weer. Je eten verteert namelijk beter als het in de pan al met elkaar in aanraking is gekomen in plaats van pas in je maag. Rauw fruit kan je het beste minstens een uur voor of na de volgende maaltijd eten.
Het bevat ook weinig lactose en zit boordevol vitaminen en mineralen die goed zijn voor je lichaam. Wetenschappers hebben een reeks mogelijke gezondheidsvoordelen van kefir ontdekt, waaronder verbeterde cholesterol, bloedsuikercontrole en darmgezondheid. Het staat ook bekend om zijn hulp bij gewichtsverlies.
Dus...wat is beter? Nou, dat hangt er echt vanaf wat je zoekt. Als een optie met minder calorieën en veel calcium en vitamine D bij je past, kies dan voor kefir. Als je een optie met meer calorieën en veel B12 en proteïne wilt, is Griekse yoghurt je beste keuze .
Kefir . Dit type yoghurt bevat toegevoegde probiotica. Het heeft een grotere verscheidenheid aan bacteriën en gisten vergeleken met andere yoghurts. Kefir wordt gefermenteerd met clusters van microben, kefirkorrels genaamd.
Omdat zuivelproducten zoals yoghurt en gewone ongezoete skyr levende culturen bevatten, zijn ze probiotisch en hebben ze ontstekingsremmende eigenschappen .
De levende en actieve culturen van Skyr kunnen helpen de spijsvertering gezond te houden, het immuunsysteem te versterken, schimmelinfecties te voorkomen en het slechte cholesterol te verlagen . Omdat het van magere melk wordt gemaakt, is het altijd vetvrij. Skyr wordt vaak vergeleken met Griekse yoghurt, maar het is dikker, romiger en bevat meer eiwitten en minder suiker.
Als je probeert af te vallen of spiermassa te kweken, is Skyr een uitstekende snack of maaltijdoptie . Skyr bevat veel proteïne, wat je kan helpen een gezond lichaamsgewicht te bereiken en te behouden en spieren op te bouwen.
Beide leveren 15 procent van uw dagelijkse calcium. KOOP HET Siggi's is een IJslands skyrmerk dat steeds vaker voorkomt in Amerikaanse supermarkten. Als u op zoek bent naar een magere, eiwitrijke bron van gefermenteerde zuivel, kunt u het beste kiezen voor skyr of Griekse yoghurt. " Qua voedingswaarde bieden ze dezelfde voordelen.
Vergeleken met gram per gram bevat skyr iets hogere niveaus van eiwitten, koolhydraten en suiker, terwijl Griekse yoghurt iets meer vet bevat. Voedingskundig gezien is de een niet beter dan de ander , het zijn gewoon verschillende zuivelproducten die vergelijkbare voedingsdichtheid en gezondheidsvoordelen bieden.
Ben je op zoek naar de yoghurt met de meeste eiwitten, dan is Griekse yoghurt of Skyr een uitstekende keuze. Griekse yoghurt bevat ongeveer 9 gram eiwit per 100 gram. Dat is drie maal zo veel als de meeste andere soorten yoghurt. En Skyr bevat van nature maar liefst 11 tot 12 gram eiwitten per 100 gram.