Bereid is broccoli 2 dagen houdbaar in de koelkast. In de vriezer is broccoli tot 12 maanden houdbaar.
Roerbakgroenten invriezen/ Wokgroenten invriezen
Het is ook zeker mogelijk om roerbakgroenten in te vriezen.
Bereidingswijze. Koekenpan of wok: Verhit wat olie of boter in de pan. Roerbak de nog bevroren broccoliroosjes ca. 12 minuten.
Broccoli kun je ook invriezen
Bewaar broccoli 2 tot 5 dagen in de koelkast. Broccoli kun je na 2-4 minuten blancheren ook in de diepvries bewaren. In een goed gesloten zak bij minimaal -18°C is geblancheerde of gekookte broccoli tot 12 maanden houdbaar.
In principe kan je bijna alle voedingsmiddelen invriezen: vlees, vis, brood, gebak, groenten, fruit, en zelfs enkele zuivelproducten zijn geschikt om in te vriezen.
Groente – 1 jaar
Blancheren betekent kort koken (enkele minuten). De meeste groente, zoals bloemkool, broccoli, rode kool, biet, courgette en aubergine, kun je invriezen. Groente die veel water bevat zoals sla, tomaten en komkommer is niet geschikt om in te vriezen.
Groente en fruit met een hoog vochtgehalte
Niet alle groente en fruit kun je invriezen. Het gaat dan voornamelijk om groente en fruit met een hoog vochtgehalte. Denk hierbij aan salade, komkommer, tomaat, kiwi's en druiven. Wanneer je dit ontdooit verliest het zoveel water dat de smaak er niet lekkerder op wordt.
Broccoli opwarmen gaat het gemakkelijkst in een stoompan, of in een pan met een scheutje olijfolie op laag vuur. Schep de broccoli dan regelmatig om tijdens het verwarmen.
Ja, dat kan , en het proces is helemaal niet moeilijk. Door broccoli in te vriezen, bewaar je deze voedingsrijke en vezelrijke groente voor winters genot — en het is echt een fluitje van een cent om de bevroren roosjes te koken.
Groenten zoals broccoli, bloemkool en courgette blijven zelfs tot 12 maanden goed. Voor het beste resultaat is het belangrijk dat je de groente luchtdicht bewaart. De vershoudbakjes van LocknLock zijn hierbij een ideale oplossing. Ze zijn lekvrij, BPA-vrij en geschikt voor de vaatwasser, diepvries en magnetron.
Wel gaat de kwaliteit langzaam maar zeker achteruit. Door het invriezen krijg je ijskristallen die steeds groter worden. Hierdoor wordt de structuur van de groente aangetast en is de kwaliteit minder goed.
Geef de bevroren groenten 5 minuten de tijd voordat u de verse groenten in de hete pan doet.
Om de roerbak met rundvlees te ontdooien, doe je het in een kom met koud water (nog in de verpakking) en laat je het ongeveer 10 minuten staan . Zet een gietijzeren pan of wok op hoog vuur. Voeg een beetje Beef Dripping of Ghee toe aan de pan en gooi de roerbak met rundvlees erin.
Zodra de groenten helemaal zijn afgekoeld en goed uitgelekt, meng je ze voorzichtig met je handen. Verdeel ze in porties ter grootte van een maaltijd die geschikt zijn voor je gezin (ik woog de mijne in porties van 1 pond) en doe ze in stevige diepvrieszakken. Druk er zoveel mogelijk lucht uit en sluit ze af.
Je kunt roerbaknoedels tot 2 maanden invriezen . Bereid het gerecht volgens het recept en laat het ongeveer 1 uur volledig afkoelen. Verdeel de roerbaknoedels in verschillende porties en doe ze in een diepvrieszak. Dit maakt het makkelijker om te ontdooien wanneer je het gaat bereiden.
Vries gekookte groenten in om ze later op te warmen . Meestal is een snelle trip naar een hete oven voldoende om groenten op te frissen, maar als ze te zacht zijn om zo te eten, kun je ze in soep of sandwichspread verwerken. Vlees, gevogelte en vis kunnen rauw of gekookt worden ingevroren.
Broccoli bewaar je in de groentelade van je koelkast. Op een koele plek buiten de koelkast is broccoli 1-2 dagen houdbaar. Je kunt broccoli tot 12 maanden in de diepvries, bij minimaal -18°C, bewaren. Rauwe broccoli eerst 2-4 minuten blancheren (kort verhitten) kort voor invriezen.
Wil je een gerecht met daarin broccoli invriezen? Als de broccoli verwarmd is, hoef je de groente niet meer te blancheren en kan-ie regelrecht de vriezer - of koelkast in.
Steelpan: breng water aan de kook, voeg de bevroren broccoliroosjes toe en kook in 4 minuten beetgaar. Afgieten en kruiden naar smaak. Weetje of tip: Vriesvers, direct van het land verwerkt en ingevroren. Met behoud van smaak, vitaminen en voedingsstoffen.
ontdooien. Doe de afzonderlijke stukjes daarvoor ongeveer drie minuten in kokend water. pan te halen en in een kom met koud water te doen. je groente het beste laten schrikken.
Als voedsel op hygiënische wijze is bereid, na het koken (of opwarmen) snel is afgekoeld en koud is bewaard, mag het vaker opwarmen ervan het risico op ziekte niet vergroten .
" Je kunt ze ontdooien en dan op een salade gooien — maar je moet er wel voor zorgen dat ze volledig ontdooid zijn en een beetje op kamertemperatuur zijn om dat te doen ," zegt ze. Groenten rauw eten verhoogt hun voedingswaarde en bespaart je tijd.
Door de broccoli naakt te roosteren, zonder kookvet, kan het vocht verdampen en kunnen de roosjes bruin en knapperig worden . Zodra je het gewenste bruiningsniveau hebt bereikt, kun je de broccoli in een beetje vet gooien en op smaak brengen zoals je wilt, voordat je hem nog een paar minuten in de oven zet.
Bewaarinstructies
Bewaar in een luchtdichte container in de koelkast tot 3-5 dagen . Opwarmen: Voor het beste resultaat roerbak je de groenten opnieuw om ze op te warmen. De magnetron is prima, maar ze zullen vrij slap zijn. Invriezen: Ik raad af om ze in te vriezen na het koken, omdat ze papperig zullen zijn na het ontdooien.