Laat witte chocolade het liefste links liggen Het is juist de cacaopoeder die de gezonde antioxidanten (polyfenolen) bevat. Witte chocolade bevat dus geen stoffen die gezondheidsvoordelen opleveren, daarnaast bevat het ook nog eens veel suiker.
Pure chocolade krijgt de stempel 'beter' omdat het een hoog gehalte aan cacao bevat en daarmee meer polyfenolen. Als het klopt dat deze polyfenolen gezondheidseffecten hebben, dan kunnen we het beste voor de pure variant gaan. Melkchocolade bevat namelijk minder cacao en witte chocolade bevat zelfs helemaal geen cacao.
Donkere chocolade: Het bevat minder suiker dan melkchocolade en maar half zoveel als witte chocolade. Maar pure chocolade verlaagt de bloeddruk. 100% chocolade bevat geen toegevoegde suiker - maar het smaakt niet zoet en is niet noodzakelijkerwijs ieders smaak.
Chocolade
De pure variant bevat de minste calorieën: 55 kcal voor twee blokjes.
Suiker en verzadigd vet in chocolade slecht voor gezondheid
En witte chocolade al helemaal niet, deze bevat geen cacaopoeder en dus ook geen flavanolen. De andere chocoladesoorten bevatten te veel suiker en verzadigd vet om gezond te noemen.
Merken als Mars M&M's, Hershey's Kisses en Reese's Peanut Butter Cups staan bekend om hun hoge suikergehalte, waardoor ze duidelijk in de categorie ongezonde chocolade vallen.
Teveel chocolade eten kan er wel voor zorgen dat je overgewicht krijgt. Dit vergroot de kans op het krijgen van hart-, en vaatziekten en diabetes. Door het eten van teveel chocolade krijg je teveel vetten en suikers binnen. Dit verhoogt je BMI, maar ook je cholesterolgehalte.
Hoe hoger het cacaogehalte, hoe lager de suiker en dus hoe minder calorieën. Bijvoorbeeld, een reep pure chocolade met 70-85% cacao bevat ongeveer 600 calorieën per 100 gram.
Wil je de gezondheidsvoordelen uit chocolade halen, dan kies je in ieder geval niet voor witte chocolade. Witte chocolade wordt niet gemaakt van cacaopoeder, maar van cacaovet gemengd met melkpoeder en suiker. Het is juist de cacaopoeder die de gezonde antioxidanten (polyfenolen) bevat.
Als je 10 tot 25 gram pure chocolade per dag eet ben je al gezond bezig. Het is aan te raden om niet meer dan 100 gram pure chocolade per dag te eten en maximaal 200 gram per week.
Pure chocolade , die veel cacao bevat, bevat veel minder suiker dan melk- of witte chocolade. De volgende tabel toont de hoeveelheid suikers in 10 gram chocolade, oftewel een standaardportie.
Pascha Organic 85% Cacao Pure Chocolade Repen
Pascha Chocolate richt zich op het creëren van ambachtelijke chocolade zonder toevoegingen, vulstoffen of belangrijke allergenen. Met slechts 4 gram suiker en geen toegevoegde sojalecithine, gebruikt Pascha cacaoboter voor de ultieme romige textuur.
Pure chocolade is geliefd door velen! Helaas bevat gewone chocolade nog veel toegevoegde suikers. Daar heeft Steviala ® wat op bedacht want deze chocolade bevat geen toegevoegde suikers. Deze Steviala ® chocolade reep is namelijk verlaagd in koolhydraten (7.6 per 100 g) en suikers ( 4.3 per 100 g).
Consumer Reports zei dat veiligere keuzes onder andere Mast Organic pure chocolade, Taza chocolade, Ghiardelli en Valrhona zijn. "Er zijn veganistische 'melkchocolaatjes' die de hoeveelheid cacao zouden verdunnen, en daarom theoretisch gezien lood en cadmium zouden bevatten die je binnenkrijgt," zei Hunnes.
Van de drie soorten chocolade (puur, melk en wit) is pure chocolade het gezondst, zeggen voedingsdeskundigen.
1. Stap over op pure chocolade. In pure chocolade zit veel minder vet en suiker dan in melkchocolade. Kies daarom tijdens jouw dieet voor chocolade die minstens 75% cacao bevat.
Witte chocolade is het ergst: het bevat meer calorieën dan melkchocolade en meer suiker dan pure chocolade.
Pure chocolade : zonder toegevoegde suikers en minder calorieën.
Er zijn aanwijzingen dat een matig gebruik van cacaopoeder of donkere chocolade het risico op hart- en vaatziekten vermindert door het hoge gehalte aan flavanolen. Dat zijn antioxidanten die een positief effect hebben op de bloedvaten.
Chocolade nr. 1 in dit lijstje is KitKat. 1 reepje van deze chocolade bevat maar 54 calorieën.
Het eten van pure chocolade zou onderdeel moeten zijn van een verandering naar een gezondere levensstijl als je serieus bent over het verlagen van je cholesterol. Geef jezelf wat pure chocolade als beloning voor het eten van een gezond dieet, het verliezen van gewicht en het bereiken van je trainingsdoelen.
Pure chocolade die voor ten minste 70% uit cacao bestaat, bevat veel essentiële voedingsstoffen . Het bevat veel ijzer, magnesium, koper en mangaan. Het bevat ook calcium, kalium en zink, en sporen van vitamine A, B, E en K.
De snack die het 'gezondste' uit de test komt is: chips! Chocolade bevat een stuk meer suiker en dat zijn toch wel echt de boosdoeners als het gaat om toename van je lichaamsgewicht. Let op: chips is wel veel zouter. Qua calorieën loopt het bijna gelijk op.
Fu Wan #1 Ping Tung 62% - bekroond als beste pure chocolade ter wereld.
Chocolade een maand laten liggen kan verschillende voordelen hebben. Een lagere chocoladeconsumptie kan leiden tot een afname van de totale calorie- en suikerinname , aldus Dr. Gupta. "Het kan ook de gezondheid van het gebit verbeteren door het risico op gaatjes en tandbederf te verminderen," zei hij.