Je moet de banaan wel opeten als ze nog bevroren zijn, anders wordt het een papperige bedoeling. Deze snack is ideaal om overrijpe bananen te verwerken. Je pelt de bananen, snijd ze in plakjes en bewaar ze in een diepvrieszak in de koelkast. Eenmaal bevroren zijn ze klaar voor gebruik!
Er is geen reden waarom hij niet langer een geweldig ingrediënt voor het bakken is. Laat de banaan een paar uur op kamertemperatuur ontdooien en onthoud dat je alle vloeistof die tijdens het ontdooien naar buiten komt, evenals het vruchtvlees kunt gebruiken, zowel bij het koken als voor een smoothie.
De textuur zal echter veel zachter zijn dan verse bananen: bewaar ontdooide bananen voor smoothies of bakwaren, niet om ze zo uit de hand te eten .
Bananen invriezen
Bananen invriezen is de perfecte manier om ze veel langer te bewaren. Je kunt bananen heel gemakkelijk invriezen, je hoeft ze alleen maar te schillen en in stukjes van enkele centimeters te snijden en ze als individuele bananen in zakken te doen.
Fruit – 8-12 maanden
Vries banaan in zonder schil. Verwijder bij appel en peer het klokhuis.
Je moet de banaan wel opeten als ze nog bevroren zijn, anders wordt het een papperige bedoeling. Deze snack is ideaal om overrijpe bananen te verwerken. Je pelt de bananen, snijd ze in plakjes en bewaar ze in een diepvrieszak in de koelkast. Eenmaal bevroren zijn ze klaar voor gebruik!
Ontdooien: Haal de bevroren bananen uit de vriezer en laat ze 2 uur ontdooien op kamertemperatuur, of een nacht in de koelkast . Je kunt ze ook ontdooien in je magnetron op 50% vermogen. De tijd varieert afhankelijk van je magnetron, maar voor 4-5 bananen duurt dit waarschijnlijk ongeveer 3 minuten.
Schil je bananen en leg ze op een dienblad en in de vriezer, en vries ze in tot ze stevig zijn. Doe ze dan in een gelabelde hersluitbare diepvrieszak, zorg ervoor dat je alle overtollige lucht verwijdert voordat je ze afsluit . Bevroren bananen kun je het beste binnen zes maanden gebruiken.
De resultaten waren geruststellend. "We hebben geen bacteriën gevonden die iemand ziek kunnen maken," zegt Mujahid. " We beschouwen bevroren fruit en groenten over het algemeen als laagrisico , hoewel mensen met een hoog risico op voedselgerelateerde ziekten altijd bepaalde voorzorgsmaatregelen willen nemen."
Zoals we al zeiden, vormt de vloeistof in een bevroren banaan ijskristallen, die de celwanden afbreken . Dit maakt de banaan niet alleen zoeter, maar ook een beetje papperig, dus is hij niet echt geschikt om als tussendoortje te eten, of om in plakjes te snijden en te gebruiken als topping voor ontbijt en desserts.
Het is het beste om de ontdooide bananen dezelfde dag nog te gebruiken, omdat ze anders nog slechter worden en bruin worden .
Bevroren fruit
Ook bevroren fruit kan de smoothie dikker en zoeter maken. Bovendien is het makkelijk, want je kunt altijd een zakje in je diepvriezer bewaren. Probeer kokosnoot of mango om je smoothie extra smeuïg te maken.
Omdat tegenwoordig bijna alles in blokjes is ingevroren, ontdooit het ook snel bij de bereiding. Bij fruit is het meestal wel handig om het voor gebruik te ontdooien, zeker fruit dat je onverhit wilt eten. Ook als je diepvriesfruit gebruikt voor gebak, is het slim het eerst te ontdooien en goed te laten uitlekken.
Snel en veilig ontdooien
Je kan voedingsmiddelen vlak voor gebruik ontdooien in de magnetron of in een pan met heet water (au bain-marie). Roer regelmatig en maak de voedingsmiddelen onmiddellijk klaar. Ontdooide voedingsmiddelen opnieuw invriezen zorgt voor kwaliteitsverlies. Doe het bij voorkeur niet.
Idealiter gebruikt u bevroren bananen binnen ongeveer 6 maanden. Als u ze langer in de vriezer laat liggen, kunnen ze vriesbrand krijgen. Gelukkig zijn bevroren bananen, hoewel ze van mindere kwaliteit kunnen zijn, nog steeds veilig om te eten . Voor recepten zoals smoothies of ijs kunt u bevroren bananen rechtstreeks uit de vriezer gebruiken.
Vriesbrand is veilig om te eten , maar heeft vaak een dramatische invloed op de smaak en textuur van het aangetaste voedsel.
Als je je bananen ontdooit en dan besluit dat je ze niet allemaal gaat gebruiken, kun je ze opnieuw invriezen met minimale veranderingen in voedingswaarde en smaak . Bovendien kun je ze, voordat je ze opnieuw invriest, prakken, zodat je dat later niet hoeft te doen als je je volgende bakproject voorbereidt.
In z'n geheel, in plakjes of gepureerd: ook banaan kan je invriezen! Je kan de banaan met schil en al invriezen maar het is het beste om 'm eerst even te pellen. Op die manier kan je de banaan in z'n geheel in een diepvriesbakje in de vriezer bewaren.
Hoe lang zijn bevroren bananen houdbaar? Als u ervoor kiest om uw bananen te schillen voordat u ze invriest, blijven ze ongeveer twee tot drie maanden in de vriezer goed. Als u ervoor kiest om uw banaan in de schil in te vriezen, blijven ze zes maanden in de vriezer goed.
Veel smoothie recepten vragen om bevroren bananen , dus je bent helemaal klaar als je een voorraadje in je vriezer hebt! Als je blender krachtig is, kun je de bevroren banaan misschien gewoon doormidden breken als je hem aan de smoothie toevoegt. Of snijd hem eerst in bevroren bananenschijfjes, voor makkelijker blenden.
Gooi gewoon vier bevroren bananen in een blender en draai ze goed door . Als je van softijs houdt, eet het dan meteen op (en een paar eetlepels melk toevoegen aan de blender kan geen kwaad, maar het is niet per se nodig).
Bananenplant winterhard uitvoerige informatie
Al bij temperaturen onder de 5°C stopt de plant met groeien. Vanaf -2°C vriest het blad kapot. Bij aanhoudende vorst zal ook de schijnstam, die veel vocht bevat, tot moes vriezen.
Dit kan je het beste doen buiten de koelkast, op een droge plek bij kamertemperatuur, want daar rijpen ze het best! Door de koude temperaturen van de koelkast wordt het rijpingsproces verstoord bestaat er een grote kans dat je bananen helemaal niet meer rijp worden.
De amylase in de banaan diffundeert tijdens het invriesproces. Wanneer het ontdooid wordt, begint het het zetmeel dat tijdens het invriesproces diffundeert om te zetten in suiker, wat de ontdooide bevroren banaan zoeter maakt dan verse bananen. De noodzaak voor toegevoegde zoetstof in de recepten is dus niet nodig.
Ze hebben ongelooflijke gezondheidsvoordelen en zijn een geweldige vrucht voor gewichtsverlies , of het nu in de vorm is van rauwe bananen, bananenchips of bevroren bananen. Bevroren bananen zijn meestal zoet vanwege de aanwezigheid van een enzym amylase dat zetmeel afbreekt tot glucose tijdens het ontdooien.