Het zijn de drie bekendste chocoladesoorten: pure chocolade, melkchocolade en witte chocolade.
In totaal zijn er 7 soorten chocolade . Er zijn 3 hoofdtypen chocolade, waaronder witte chocolade, melkchocolade en pure chocolade, hoewel er ook andere soorten chocolade zijn, waaronder bittere chocolade, chocoladelikeur, cacaopoeder en ruby chocolade.
Welke chocolade is het populairste? Chocolade is een zeer geliefde en bekende lekkernij. Je kunt het krijgen in de soorten puur, melk en wit. Melkchocolade is van deze drie soorten het meest populair.
Snickers is een van de bekendste chocolade- en snoeprepenmerken in de Verenigde Staten. Ongeveer 93 procent van de internetrespondenten is bekend met Snickers.
De winnaar
De gedecoreerde figuurtjes van Aldi kwamen het best uit de test, met een score van 20,5/25. De chocolade Sinterklaas van Hema (die van 125 g) kaapte de zilveren medaille weg met 19,5/25 en de derde plaats is voor Carrefour met een mooie 18,25/25.
Met zijn lichtbruine kleur, romige textuur en zoete smaak wordt melkchocolade algemeen beschouwd als de populairste soort chocolade.
Vrouwen en mannen geven evenveel de voorkeur aan melkchocolade (respectievelijk 50% en 47%) als aan pure (respectievelijk 35% en 33%) en witte chocolade (elk 11%).
Met stip op nummer één is het alom bekende merk Mars dat meer produceert dan de Marsreep alleen. Snickers, de candybar met nougat vulling met karamel en pindanoten omhult in een laagje chocolade (jullie kennen hem vast wel), wordt door vele bronnen de populairste chocoladereep ter wereld genoemd!
De veelzijdigheid van natuurlijke extracten zoals vanille, koffie, roos, sinaasappel, munt, kaneel , etc. en het vermogen om de smaak van chocolade te harmoniseren en te verbeteren. Het introduceert een uniek en verfijnd smaakprofiel, wat diepte en complexiteit toevoegt.
Melkchocolade
Romig en zoet, melkchocolade bevat minimaal 10 procent chocoladelikeur en 12 procent melk, waaraan het zijn naam en zachte, smeltende textuur ontleent. Het is doorgaans zoeter en minder bitter dan pure chocolade omdat het extra zuivel en suiker bevat.
Ongezoete chocolade, of bakchocolade , is 100 procent chocoladelikeur en is doorgaans erg bitter en wrang. Donkere chocolade heeft vaak een hoger percentage cacao, wat betekent dat ze een hoger percentage cacaobonen bevatten dan andere chocolade.
Melkchocolade is de meest populaire chocola soort.
De rijke, zoete en romige smaak van witte chocolade past goed bij fruit met een zuurgraad, zoals citrus, en pittig, zoals bessen. Het past ook heel erg goed bij zoete vruchten, zoals meloenen en perziken. Donkere chocolade, bekend om zijn bittere bite, helpt bij het neutraliseren van zeer zoete vruchten, zoals bananen.
Fu Wan #1 Ping Tung 62% - bekroond als beste pure chocolade ter wereld.
Chocolade (en dan vooral 'pure' zwarte chocolade met 70% cacao) bevat effectief een aantal chemische stoffen die mogelijk een positieve invloed hebben op de seksuele activiteit. Het gaat dan onder meer om fenylethylamine en theobromine.
Zuivelmelkchocolade
Een van de bekendste chocolademerken ter wereld, zuivelmelkchocolade is ook een beetje melkachtig. De meeste meisjes houden van zuivelmelkchocolade, dus ze zal het niet erg vinden als je haar een boeket zuivelmelkchocolade geeft.
Denk na of het meisje in het verleden soortgelijke gebaren heeft beantwoord. Als ze kleine blijkjes van waardering heeft uitgewisseld of een geschiedenis heeft van vriendelijke gebaren, zal een chocoladecadeau waarschijnlijk goed worden ontvangen . Aan de andere kant, als uw interacties formeler zijn geweest, is het raadzaam om voorzichtig te werk te gaan.
Chocolade is afhankelijk van de samenstelling verkrijgbaar als pure chocolade, melkchocolade, witte chocolade. Sinds 2018 is er ook ruby of roze chocolade in de handel, waarvan de roze kleur geen resultaat is van kleurstoffen. Er bestaan daarnaast kleurvarianten die wel met kleurstoffen worden gevormd.
Friis-Holm Chokolade (Denemarken) was de meest bekroonde met 16 prijzen, waaronder 7 zilveren en 9 bronzen. Andere meervoudig prijswinnaars dit jaar waren: Fu Wan Chocolate (Taiwan) met 11 prijzen, Kasama Chocolate (Canada) 10 prijzen, Fjåk Chocolate (Noorwegen) 10 prijzen. Een van de hoogste scores ging naar Mary Chocolate Co.
Ondanks de romige textuur en zoete smaak, staat witte chocolade onderaan de voorkeurslijst van veel chocoladeliefhebbers. In een recent onderzoek kreeg het slechts 11% van de stemmen, wat het de minst populaire chocoladesoort maakt.
Vanwege de hogere concentratie cacao zit pure chocolade vol met verbindingen die goed kunnen zijn voor je hart, zoals flavonoïden. Flavonoïden zijn een soort polyfenolen, wat natuurlijk voorkomende chemicaliën zijn die in planten voorkomen.
De duidelijke winnaar.
Pure chocolade is veruit de gezondste vorm van de lekkernij, met de minste suiker en, vanwege het cacaogehalte, hogere niveaus van stoffen die de cellen van het lichaam beschermen. Als suiker uw grootste zorg is, raadt Allers aan om te zoeken naar hogere percentages.
Wil je écht gezonde chocolade eten? Kies dan voor een reep met meer dan 70% cacao. De beste antioxidanten krijg je namelijk binnen vanaf 85 procent, maar als dat te bitter voor je is, zijn 60 en 70 procent een prima alternatief.