Te minste houdbaar tot De meeste soepen zijn 2 tot 3 dagen houdbaar bij een temperatuur van ongeveer 4 graden. De koelkast is dus een geschikte plek. Bent u niet van plan de soep in 2 dagen op te maken, dan kunt deze beter in de vriezer bewaren. Dan is het tot wel 3 maanden houdbaar.
Soep kun je nog 2 dagen bewaren in de koelkast.
Daarna gooi je de soep het beste weg, de kans op gevaarlijke bacteriën is dan namelijk een stuk groter.
Je kunt de balletjes tot drie dagen bewaren in de koelkast. Maar nog handiger is het om de extra soepballetjes in te vriezen. Op deze manier blijven ze wel drie maanden houdbaar.
Niet geschikt voor de diepvriezer
Soep met zuivel wordt er bijvoorbeeld niet beter op.
Soepen die verrijkt zijn met melk, room of kaas zijn rijk en vullend, maar als u zuivelproducten invriest en opnieuw opwarmt, kunnen ze schiften en korrelig worden .
Dus als uw soep kip, rundvlees, varkensvlees of een ander soort vlees bevat, moet u die partij binnen drie dagen na het bereiden van de soep in de vriezer leggen . Als het een groentesoep is, kunt u misschien een extra dag of twee gebruiken, maar waarom zou u dat riskeren? Wij raden aan om uw soep dezelfde dag in te vriezen als u hem kookt.
Soep met melk of room invriezen.
Hoewel niet-zuivelmelk zoals kokosmelk iets beter blijft, zullen soepen die ermee zijn ingevroren ook niet hetzelfde zijn als ze worden ontdooid. Volg deze tip: Houd alle zuivel- of niet-zuivelmelk of room achter als u een soep invriest die erom vraagt .
Wat je beter niet invriest? Gerechten met zuivel zoals yoghurt, mayonaise of zure room. Zuivel schift namelijk bij het ontdooien. Vries ook geen salades in.
Romige zeevruchtensoep bewaren en invriezen
Overgebleven zeevruchtensoep blijft 3-4 dagen goed in de koelkast. Zeevruchtensoep kan ook in een luchtdichte container tot 4 maanden worden ingevroren . Ontdooi in de koelkast en verwarm op het fornuis, roer goed tijdens het opwarmen.
Je kunt afgekoelde, bereide gehaktballen goed afgedekt 2 dagen bewaren in de koelkast. Bereide gehaktballen invriezen kan ook. Doe ze in een goed afgesloten bakje of plastic zak en vries in, eventueel met de gemaakte jus erbij. In de vriezer zijn ze 3 maanden houdbaar.
Heb je jus over? Bewaar hem in een bakje, ijsblokjesvorm of ijsblokzakje in de vriezer, zo heb je altijd zelfgemaakte jus bij de hand! Tip! In plaats van gemengd gehakt kun je ook rundergehakt gebruiken, maar de gehaktballen zijn dan iets droger van smaak.
Even warm laten worden. Rest van het water erbij doen en naar smaak de sambal en ketjap toevoegen en de vermicelli (of macaroni of rijst, naar gelang er in huis is). Bevroren soepballetjes erbij doen, tegen de kook aan brengen en nog 10 minuten op een heel laag vuur warm laten worden. Smakelijk !
Te minste houdbaar tot
De meeste soepen zijn 2 tot 3 dagen houdbaar bij een temperatuur van ongeveer 4 graden. De koelkast is dus een geschikte plek. Bent u niet van plan de soep in 2 dagen op te maken, dan kunt deze beter in de vriezer bewaren. Dan is het tot wel 3 maanden houdbaar.
Is de soep na 2 dagen koelkast nog niet op? Wacht met weggooien! Hij kan nog prima door naar vervolgstation vriezer. Verse soep blijft 3 maanden goed bij een temperatuur van -18 °C.
Champignonsoep bewaren
Je kunt de soep nadat hij is afgekoeld ook in de vriezer bewaren. Je kunt champignonsoep 3 maanden in de vriezer bewaren. Wil je de soep weer opwarmen? Haal de soep 's ochtends uit de vriezer, laat ontdooien en breng 's avonds al roerend aan de kook.
Invriezen destabiliseert room. Bij het ontdooien loop je het risico dat de room zich scheidt (met water aan de ene kant en vet aan de andere kant). Er is echter geen reden waarom je gerechten met room niet kunt invriezen . Dit komt omdat ze 'beschermd' worden door de andere ingrediënten in je recept.
" Om te vermijden dat de room gaat schiften wanneer je de soep weer ontdooit en terug aan de kook brengt kan je de soep beter maken zonder de room toe te voegen en dan invriezen. Dan voeg je gewoon wat room toe wanneer je de soep terug opwarmt.
Het is ideaal om soep op basis van room op het fornuis op te warmen, omdat je de temperatuur kunt regelen. Doe het in een pan en zet het fornuis op laag vuur, waarbij je de soep af en toe roert . Zodra er stoom naar de oppervlakte stijgt, betekent dit dat het voldoende is opgewarmd.
Als je iets invriest in je vriezer thuis, bevriest het heel langzaam (d.w.z. mush city). Om die reden kun je soep wel opnieuw invriezen, maar vlees niet zozeer . Hij merkt ook op dat invriezen de groei van bacteriën stopt, maar bestaande bacteriën niet doodt.
Veel recepten vragen om zuivel, zoals zure room, om de soep zijn romige textuur te geven. Zuivelsoepen zijn niet goed in te vriezen ; de textuur zal niet erg aantrekkelijk zijn.
Om je soep koel te houden in de vriezer, moet je de beste manier vinden om ze in te vriezen. Hier zijn drie soorten containers die je kunt gebruiken: 1. Glazen containers: Je kunt glazen containers zoals weckpotten gebruiken om soep in te bewaren, zolang je de inhoud beschermt met plasticfolie .
Wanneer je (te)veel soep hebt bereid, dan doe je best kaas of room in het deel dat je zal opeten. De rest van de soep kan je bewaren (koelen of invriezen), nadien kort koken en aansluitend (opnieuw) kaas of room toevoegen wanneer je ze een tweede keer serveert.
Let op! Soep en container zijn erg heet. Koel bewaren. Invriesbaar .
BEWAREN: Bewaar hamburgersoep in een luchtdichte container in de koelkast tot 3 dagen. OPWARMEN: Verwarm overgebleven soep op het fornuis op middelhoog vuur of in de magnetron. INVRIEZEN: Bevries de soep in een luchtdichte diepvriesbestendige container of diepvrieszak met ritssluiting tot 3 maanden .