De oliën in Becel bevatten van Omega 3 en 6 die goed zijn voor het hart. Ze dragen bij aan het behoud van een gezond cholesterolgehalte in het bloed. De benodigde dagelijkse inname die bijdraagt aan het behoud van een gezond cholesterolgehalte is 2g Omega 3 (alfa-linoleenzuur) en 10 g Omega 6 (linolzuur) per dag.
Becel Frituurolie is gemaakt van zonnebloemolie en bevat veel onverzadigde en weinig verzadigde vetzuren. De vervanging van verzadigde vetten door onverzadigde vetten in de voeding draagt bij tot de instandhouding van een normaal cholesterolgehalte in het bloed.
Becel ® Olijfolie is een bron van omega-3 en vitamine A en D. Zoals de meeste van onze zachte margarines bevat het nul transvet en is het laag in verzadigd vet.
De mix van plantaardige oliën in Becel bevat van nature de goede meervoudig onverzadigde vetten, Omega 3 en Omega 6. Omega 3 en 6 dragen bij tot de instandhouding van een normaal cholesterolgehalte in het bloed, en daarmee zijn ze goed voor het hart.
Becel gebruikt kokosolie als 'hard vet', wat dit product palmolievrij maakt. becel light levert een belangrijke bijdrage aan de benodigde dagelijkse hoeveelheid omega 3. Dat draagt bij aan het behoud van een gezond cholesterolgehalte in het bloed. En daarom is Becel goed voor het hart.
Becel ® bevat ook nul transvet of cholesterol . De Canadese voedingsgids beveelt aan om elke dag een kleine hoeveelheid - 30 tot 45 ml (2-3 eetlepels) - onverzadigd vet (bijv. Becel ® ) toe te voegen en merkt op dat Canadezen de consumptie van boter, harde margarines, reuzel en bakvet moeten beperken 2 .
Becel ® Original margarine bevat 80% minder verzadigd vet dan boter . Het is ook een bron van omega-3 meervoudig onverzadigd vet, een goed type vet dat, wanneer het wordt gebruikt ter vervanging van verzadigd vet in iemands dieet, kan helpen het cholesterolgehalte te verlagen. Meer informatie hier.
De plantensterolen in Becel pro-activ kunnen op lange termijn namelijk schadelijk zijn voor hart- en bloedvaten. Omdat het product vrij te koop is, tornen niet alleen mensen met hoog cholesterol, maar ook gezonde mensen en kinderen aan hun bloedwaarden.
Gebruik bij voorkeur een smeersel met minder verzadigd vet. In de regel zijn dierlijke vetten verzadigd en plantaardige vetten onverzadigd. Het wordt dus aangeraden om meer plantaardige vetten te gebruiken. Halvarine, dieetmargarine en olijfolie zijn gezonder dan boter.
De kracht van plantaardige producten
Margarine is dus plantaardig, bevat meer goede vetten en is duurzamer dan roomboter. Zo ook de 100 procent plantaardige margarine van Becel. Becel gelooft namelijk in een plantaardige toekomst.
Welk smeersel is beter voor mijn hart: boter of margarine? Antwoord van Katherine Zeratsky, RD, LD Margarine is vaak beter dan boter als het gaat om de gezondheid van het hart . Margarine is een mengsel van oliën die voornamelijk uit onverzadigd vet bestaan.
Vanuit een gezondheid perspectief is olie een stuk gezonder dan boter om mee te bakken. Olie bevat veel minder verzadigde vetten dan boter. Ook met die reden in ons achterhoofd is het altijd beter om voornamelijk te werken met olie in plaats van boter.
Dit is momenteel mijn favoriete boter/margarine optie omdat er avocado-olie in zit. Avocado-olie heeft veel gezondheidsvoordelen zoals hartgezondheid en het verlagen van cholesterol ! Het is ook schoner voor het milieu. Ik doe het graag op mijn toast en muffins in de ochtend.
Kokosolie is de beste keus! Zelfs als je kokosolie 8 uur lang blijft frituren op 180 graden, neemt de kwaliteit niet af. Kokosolie bevat veel verzadigde vetten, waardoor het zeer goed tegen verhitting kan. Wel heeft kokosolie een specifieke smaak, dus dit kan wel het eten beinvloeden.
Als je gaat wokken of frituren, kies dan het liefst een zonnebloemolie met een hoog gehalte oliezuur, mais -of pindaolie. Voor bak -en ovengerechten is de beste keus kokosolie, pindaolie, geraffineerde olijfolie, amandel – of sesamolie.
De Vlaamse voedingswetenschapper Bruno de Meulenaer stelde onlangs in het vakblad Frituurwereld dat rundervet (dat vast is op kamertemperatuur) ideaal is als je patat bakt. "De vetzuren van soja-, zonnebloem- en olijfolie oxideren niet alleen snel onder hoge frituurtemperaturen, maar kunnen zelfs verbranden.
Zo kan bijvoorbeeld het eten van een banaan cholesterol helpen verlagen omdat ze rijk zijn aan die onverteerbare vezels. Daarnaast vind je deze vezels ook in biologische peulvruchten, psyllium, zoete aardappelen, appels, aardappels, citrusvruchten en peren.
Bovendien passen onze margarines perfect binnen een cholesterolverlagend eetpatroon, dankzij de natuurlijke werking van plantensterolen. Het is immers wetenschappelijk aangetoond dat plantensterolen je cholesterol met 7 tot 10% kunnen verlagen in 2 à 3 weken, in combinatie met gezonde voeding en genoeg beweging.
Becel Light is met 27 kcal per portie (10g) het lichtste product van Becel voor op brood. Becel Light is geschikt voor degene die op zijn/haar calorie inname of gewicht wil letten, zonder de inname van goede onverzadigde vetzuren te verwaarlozen.
De unieke mix van zonnebloem-, lijnzaad- en koolzaadolie in Becel is van nature rijk aan Omega 3 en bevat van nature Omega 6 . Dat draagt bij aan het behoud van een gezond cholesterolgehalte in het bloed. En daarom is Becel goed voor het hart.
Boter eten én je cholesterol verlagen? Er is nog een manier om je cholesterol te verlagen, namelijk met plantensterolen. Dit zijn plantaardige stoffen die je cholesterolgehalte naar beneden brengen. De boter van Becel ProActiv zijn rijk aan plantensterolen, waardoor je cholesterol actief omlaag wordt gebracht.
Voor de beste kwaliteit gekoeld bewaren . Het beste als het wordt gebruikt tot de datum op de verpakking. De houdbaarheid in de koelkast is 180 dagen. 55% gemodificeerde palm- en palmpitolie, 24% koolzaadolie, water, erwteneiwit, sojalecithine, citroenzuur, natuurlijke smaakstof, bètacaroteen, calciumdinatrium-EDTA.
Conclusie: Olijfolie, koolzaadolie en saffloerolie zijn over het algemeen gezondere keuzes dan boter en de meeste margarines . Gebruik ze als vervanging voor boter en margarine in de meeste van uw kookkunsten, maar let op de hoeveelheden – die vetcalorieën kunnen snel oplopen.
Vergeleken met boter en margarine bevatten olijfolie spreads minder verzadigd vet en meer enkelvoudig onverzadigd vet, waarvan bekend is dat het helpt het cholesterolgehalte te verlagen en de gezondheid van het hart te verbeteren . Daarnaast zijn ze een rijke bron van antioxidanten, die kunnen beschermen tegen ontstekingen en oxidatieve schade.