“Nutella”, geregistreerd in oktober 1963, kwam van het samenvoegen van het Engelse woord “nut”, van het typisch Italiaanse ingrediënt hazelnoot in de gianduja , met het Italiaanse positief klinkende achtervoegsel “ella”. De winnende combinatie kwam met de kleuren: de zwarte “N” en de andere letters in rood.
Na wat onderzoek te hebben gedaan, blijkt uit meerdere bronnen dat de letter N zwart is omdat de naam 'Nutella' oorspronkelijk door een ander merk werd gebruikt . Dus veranderden ze gewoon de kleur van de letter om ervoor te zorgen dat er geen probleem was met het handelsmerk.
Nutella is de merknaam van een pasta voor broodbeleg van het Italiaanse bedrijf Ferrero. De pasta werd in 1946 ontwikkeld en in 1964 op de markt geïntroduceerd, aanvankelijk onder de naam 'Giandujot Supercrema'.
Nutella (VK: /nʌˈtɛlə/nuh-TEL-ə, VS: /nuːˈtɛlə/ noo-TEL-ə, Italiaans: [nuˈtɛlla]) is een merk van bruine , gezoete hazelnootcacaopasta.
De delicaat zoete hazelnootcrème werd in 1940 ontwikkeld door de Italiaanse banketbakker Pietro Ferrero en is sinds 1965 ook in Duitsland verkrijgbaar.
Het onmiskenbare recept van Nutella® is wereldwijd hetzelfde. Het wordt gemaakt door 7 zorgvuldig geselecteerde kwaliteitsingrediënten te combineren, waardoor het zijn unieke romigheid en intense smaak krijgt.
Een pot Nutella 3,02 euro en in Duitsland 2,79 euro. Een pak Magnums kost in Duitsland 3,73 euro en in Nederland 5,22 euro.
Vergeleken met Europese Nutella wordt Amerikaanse Nutella over het algemeen beschreven als lichter van kleur, meer chocolade- en suiker-georiënteerd in smaak, en olieachtiger en dunner in consistentie dan zijn Italiaanse soortgenoot. Italiaanse Nutella wordt vaak beschreven als donkerder en rijker in zowel smaak als textuur, en met sterkere nootachtige smaaktonen .
En dat werd Nutella, anno 1964. Michele Ferrero was een natuurtalent in alles wat toen nog geen naam had: marketing, product placement, het creëren van een gevoel bij een product, klantenbinding.
Ja, Nutella-verpakkingen zijn verkrijgbaar in Israël .
Raider werd voor het eerst in 1968 in Groot-Brittannië op de markt gebracht onder de naam Twix, afgeleid van, en samengesteld uit, de twee Engelse woorden: "twin" en "biscuits", vrij vertaald 'tweelingkoekjes'. In 1979 werd het product in de Verenigde Staten geïntroduceerd.
Onder meer door corona zijn heel wat voedsel- en grondstofprijzen gestegen, en producenten trachten die kosten uiteraard door te rekenen. In het geval van Nutella zijn onder meer hazelnoten, een essentieel ingrediënt van de chocopasta, duurder geworden.
“Nutella”, geregistreerd in oktober 1963, kwam van het samenvoegen van het Engelse woord “nut”, van het typisch Italiaanse ingrediënt hazelnoot in de gianduja , met het Italiaanse positief klinkende achtervoegsel “ella”. De winnende combinatie kwam met de kleuren: de zwarte “N” en de andere letters in rood.
Nutella bevat naast suiker ook veel vet, die samen veel calorieën leveren. Als je dit veel en vaak eet, kan het op den duur gezondheidsproblemen veroorzaken. Het moet gezegd dat Nutella wel meer natuurlijke ingrediënten bevat dan sommige soortgelijke producten.
De verslavende werking zit in de ingrediënten . Naast suiker en vetten is Nutella rijk aan chocolade. Chocolade bevat verslavende stoffen; een van deze stoffen is tryptofaan. Tryptofaan is een aminozuur dat een voorloper is van serotonine, een neurotransmitter die betrokken is bij het reguleren van stemmingen.
Zweedse Nutella is het meest chocoladeachtig . Mensen die een minder zoete, meer nootachtige spread prefereren, zullen over het algemeen de Duitse en Zwitserse Nutella het lekkerst vinden (hoewel de Duitse Nutella beter scoort dan de Zwitserse). Belgische Nutella: natuurlijk is het nog steeds Nutella, maar het is de minst favoriete van alle 5 geteste soorten.
In werkelijkheid is het gewoon zo dat Nutella producten geen halal label hebben, wat niet betekent dat ze haram zijn. Bewijs is dat het recept van de bekende chocopasta met hazelnoten geen ingrediënten bevat die door de Islam verboden zijn.
Het is onderdeel van het Italiaanse alledaagse leven, ook al eten we het niet , het is net als pasta, pizza: geliefd, bekritiseerd, besproken maar ongelooflijk gewoon in het Italiaanse leven. Fijne Nutella Dag voor jullie allemaal!
De meeste kinderen (en volwassenen) zijn dol op Nutella, en dat is niet voor niets: chocolade en hazelnoot is een geweldige smaakcombinatie. Maar er is nog een reden waarom Nutella zo lekker smaakt en zo populair is: het zit vol met toegevoegde suikers .
Nutella heeft een heerlijk zoete smaak omdat suiker het hoofdingrediënt is . Palmolie geeft Nutella een smeerbare, romige textuur. Wat Nutella, nou ja Nutella maakt, is de combinatie van hazelnoten met cacao. Volgens het ingrediëntenlabel bestaat elke pot uit ongeveer 13% hazelnoten.
Uitspraak Nutella
Op de site vertelt de fabrikant dat de uitspraak van de pasta niet Nútella, maar 'new-tel-la' is.
De 'Giandujot'-pasta werd getransformeerd tot een romig nieuw product dat gemakkelijker te smeren was onder de naam SuperCrema. Het recept werd verbeterd en de allereerste pot met een nieuwe hazelnoot- en cacaocrème werd gecreëerd, een naam die vandaag iconisch is: Nutella®.
Vandaag is het één van 's werelds grootste bedrijven in zoete voedingsmiddelen, met meer dan 35 iconische merken die worden verkocht in meer dan 170 landen. De Ferrero Groep brengt mensen over de hele wereld plezier met geliefde lekkernijen en snacks, zoals Nutella®, Kinder®, Tic Tac® en Ferrero Rocher®.
Becel en Boerinneke lijken qua samenstelling in grote lijnen op Nutella. Maar het kan ook met een pak minder zoetigheid. Galler doet er maar 5,2 gram suiker in - minder dan een klontje per boterham.