LURPAK® KWALITEITSBOTER SINDS 1901 We hebben al sinds 1901 een compromisloze aanpak voor het maken van echte roomboter van hoge kwaliteit. Lurpak® boter wordt alleen gemaakt met ingrediënten van de hoogste kwaliteit en heeft een kenmerkende, romige, delicate en frisse smaak.
Lurpak ongezouten roomboter wordt gemaakt van 100% verse melk. We halen gewoon de room uit de melk en karnen deze tot boter. Wat overblijft is roomboter met de kenmerkende, romige, delicate en frisse smaak van. Lurpak roomboter is vrij van palmolie, conserveringsmiddelen, kleurstoffen of andere toevoegingen.
COMPROMISLOZE BENADERING VAN KWALITEIT
Lurpak® roomboter ongezouten is gemaakt van 100% verse melk. We nemen de room van de melk en karnen totdat die in boter verandert. That's it. Echte topkwaliteit en een verrukkelijke smaak komen niet zomaar uit de lucht vallen.
Gezondheid
Zoet beleg zoals Lurpak smeerbare boter gezouten 500 g kuipje is niet geschikt als onderdeel van een gezonde dagelijkse voeding. Lurpak smeerbare boter gezouten 500 g kuipje kun je wel als extraatje eten. Het advies is om dat niet meer dan drie keer per week te doen.
Lurpak is een romige Deense boter van hoge kwaliteit en het blijkt geen merk te zijn maar een keurmerk (net als de Parmaham) die al meer dan 100 jaar bestaat. Om het keurmerk Lurpak te krijgen wordt er iedere twee weken een zogenaamde boterproeverij door het Deens Zuivel Bureau gehouden.
LURPAK® KWALITEITSBOTER SINDS 1901
We hebben al sinds 1901 een compromisloze aanpak voor het maken van echte roomboter van hoge kwaliteit. Lurpak® boter wordt alleen gemaakt met ingrediënten van de hoogste kwaliteit en heeft een kenmerkende, romige, delicate en frisse smaak.
Minder verzadigd vet met halvarine en margarine
Wij adviseren daarom halvarine of margarine uit een kuipje of fles te gebruiken. Ter vergelijking: als je 6 boterhammen per dag eet, krijg je bij roomboter zo'n 16 gram verzadigd vet binnen, bij margarine ongeveer 6 gram en bij halvarine zo'n 3,5 gram.
Veel vet - Een portie van 15 g bevat ongeveer 12 g vet, waarvan het grootste deel verzadigd is. Dit draagt aanzienlijk bij aan de dagelijkse inname van verzadigd vet. Weinig eiwitten - Het bevat verwaarloosbare hoeveelheden eiwitten. Toegevoegde ingrediënten - Sommige varianten bevatten ingrediënten zoals zout of plantaardige oliën naast room en boter.
Het meest waardevolle en smaakvolle deel van de melk – de room – wordt zorgvuldig "gerijpt" vóór het boterproductieproces. Er worden melkzuurculturen toegevoegd, wat een frisse en licht aromatische noot geeft met de onmiskenbare romigheid die de karakteristieke Lurpak®-smaak creëert . Dat is alles.
ONVERBETERDE AANPAK VAN KWALITEIT
Om Lurpak® Smeerbare Licht Gezouten te maken, beginnen we ons recept met Lurpak®- boter van 100% verse melk en een snufje zout.
De plantaardige Lurpak is een variant op de Lurpak Smeerbaar, een hybride zuivelproduct dat voor 23% uit koolzaadolie bestaat. Lurpak Plant Based wordt gemaakt met verschillende plantaardige oliën: raapzaadolie, kokosolie en shea-olie in combinatie met haver, water, wortelconcentraat, citroenconcentraat en wat zout.
Golden Cow 100% Boter .
Na een avondje bomen met mensen van het Deense Zuivelbureau was ik eruit: Lurpak is een soort appellation d'origine contrôlée voor boter.
Er is geen verschil. Boter en roomboter zijn dezelfde producten. In de volksmond wordt “boter” echter vaak gebruikt voor halvarines en margarines en is “roomboter” de echte boter, gemaakt van puur melk. Roomboter wordt meestal als blok, verpakt in een wikkel verkocht.
De vetten in roomboter. Roomboter wordt voornamelijk gezond of ongezond verklaard vanwege de vetten. Dit omdat roomboter in verhouding veel verzadigde vetten bevat (ongeveer 70%). Verzadigde vetten lijken verband te hebben met het verhogen van je cholesterol en hiermee het risico te vergroten op hart- en vaatziekten.
Boter en margarine bevatten ongeveer evenveel vet, alleen zijn dat bij boter verzadigde vetten, en bij margarine onverzadigde. bevat geen natuurlijke vitamine A en D. De fabrikanten voegen deze toe, maar wel in een hogere dosis dan de natuurlijke vitaminen in boter. is ook smeerbaar als ze recht uit de koelkast komt.
Aldi smeerbare boter
Dit bevat Aldi's boter gemengd met koolzaadolie om het smeerbaar te maken - 64 procent boter, 26 procent koolzaadolie, water en zout. Dit leek zo op Lurpak, ik had moeite om het verschil te proeven! Het had een geweldige smaak en smeerde net zo goed als de Lurpak.
Lurpak® Boter wordt gemaakt van 100% verse melk, met meer dan 20 liter verse melk in elke kilo . We halen gewoon de room uit de melk en karnen het tot het boter wordt – en voegen onderweg alleen een snufje zout toe. Dat is alles.
Gemaakt van boter van met gras gevoede Australische en Nieuw-Zeelandse koeien .
Beste Frans beter, beter dan Deens Lurpak
Ik heb een smaaktest gedaan tussen President en Lurpak. Eerlijk gezegd heeft President een rijkere en romigere smaak voor beide ongezouten versies . Voor de gezouten versies is er echter niet zoveel verschil.
Welk smeersel is beter voor mijn hart: boter of margarine? Antwoord van Katherine Zeratsky, RD, LD Margarine is vaak beter dan boter als het gaat om de gezondheid van het hart . Margarine is een mengsel van oliën die voornamelijk uit onverzadigd vet bestaan.
Lurpak Unsalted Butter is een zachte, romige, verse en aromatische boter gemaakt met 100% mousserende koemelk. Het kan worden gecombineerd met een versgebakken bagel, toast of scone , en is ook geweldig om mee te koken en bakken, omdat het u in staat stelt om het zoutgehalte in uw maaltijden aan te passen en knapperigere koekjes en taartdeeg biedt dan boter.
Gebruik bij voorkeur een smeersel met minder verzadigd vet. In de regel zijn dierlijke vetten verzadigd en plantaardige vetten onverzadigd. Het wordt dus aangeraden om meer plantaardige vetten te gebruiken. Halvarine, dieetmargarine en olijfolie zijn gezonder dan boter.
Grasgevoerde boter
Dit type boter komt van koeien die grazen op gras, wat leidt tot hogere niveaus van omega-3-vetzuren en geconjugeerd linolzuur (CLA), volgens onderzoek. Dit vetprofiel is gezonder voor je hart dan traditionele boter, dus ik zou het de gezondste boter noemen.
De mix van plantaardige oliën in Becel bevat van nature de goede meervoudig onverzadigde vetten, Omega 3 en Omega 6. Omega 3 en 6 dragen bij tot de instandhouding van een normaal cholesterolgehalte in het bloed, en daarmee zijn ze goed voor het hart.