Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Leg de bevroren broodjes op een bakplaat. Bak de broodjes ongeveer 10-15 minuten, of tot ze goudbruin zijn. Laat ze een paar minuten afkoelen voordat je ze serveert.
Ook broodjes met een krokante korst (pistolets, piccolo's, ...) kunnen in de diepvriezer. Ontdooi ze 6 tot 9 minuten in de oven op maximaal 150°C. Let wel: eenmaal ontdooid, mag je brood niet opnieuw ingevroren worden.
Brood kan simpelweg worden ontdooid door het uit de vriezer te halen en in de verpakking neer te leggen. Eventueel kun je ook het benodigde aantal sneetjes uit de verpakking halen en die op een bord leggen. Brood kan nog sneller worden ontdooid in de magnetron. Kies daarbij het laagste vermogen.
De algemene richtlijn is: ± 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Stokbroodjes kun je het beste iets heter afbakken, op 200 graden (± 12 minuten). Als je het voorgebakken brood hebt ingevroren, bak je het direct uit de vriezer in ± 35 minuten af op 160 graden.
Stokbrood of harde broodjes verliezen snel hun lekkere krokantheid. Een tip is om ze opnieuw op te warmen in de oven! Maak het brood een beetje nat, schuif het 5 minuten in een voorverwarmde (200 °C) oven en het brood heeft weer een lekkere krokante korst.
Re: pistolets uit de oven - diepvriesproblemen
We zetten ze, rechtstreeks uit de vriezer in de voorverwarmde oven (180 °C) en verwarmen ze 8 minuten, dan zijn ze weer perfect en bijna net zo goed als de verse… bijna!
1. Bevroren, op een rooster in de oven plaatsen 2. Bakken: 11 min - 200 graden 3. Na het bakken 20 minuten laten rusten, zodat de binnenkant niet langer bevroren is en de korts lekker krokant.
Zet het in de oven
Of uw stokbrood nu bevroren of oud is, houd het gewoon even snel onder water om het te bevochtigen en schuif het in de oven op 400ºF (200°C) gedurende 10 minuten . Deze foolproof methode zal het brood zachter maken en het ook weer knapperig.
Hoe warm je bevroren stokbrood op? Om te ontdooien, verwarm je de oven voor op 450F. Zodra deze temperatuur is bereikt, zet je de oven uit en bak je het uitgepakte brood in de oven tot het ontdooid is , wat ongeveer 12 minuten duurt (afhankelijk van de grootte van je brood).
Haal de in folie verpakte broodjes uit de diepvrieszak en maak de folie los. Verwarm de oven voor op 300°F. Leg de losjes verpakte broodjes direct op een ovenrek en bak ze 20 tot 25 minuten, tot de broodjes gloeiend heet zijn om aan te raken en helemaal warm zijn .
Om bevroren hotdogbroodjes in de oven te ontdooien, verwarm je de oven voor op 325°F. Leg je broodjes in een enkele laag op een bakplaat en verwarm ze ongeveer 5 minuten in de oven . Begin met het controleren van je broodjes na 3 minuten om er zeker van te zijn dat ze niet te lang gebakken worden.
Maak een paar papieren handdoeken nat en wring ze uit zodat ze vochtig zijn, maar niet doorweekt. Bedek de broodjes met de papieren handdoek en zorg ervoor dat de bovenkanten volledig bedekt zijn. Magnetron gedurende een minuut per keer, controleer na elke minuut of de broodjes ontdooien en niet koken .
Verwarm eerst de oven voor op 325° F en leg de bevroren broodjes gewoon op het ovenrek (geen bakplaat) gedurende 10 tot 12 minuten . Ze zullen nog knapperiger zijn dan toen ze voor het eerst gebakken werden.
BAKINSTRUCTIES
Leg de bevroren broodjes gelijkmatig op de pan en dek af met plasticfolie met kookspray om te voorkomen dat ze aan de broodjes blijven plakken tijdens het rijzen. BAKKEN – Verwarm de oven voor op 350 graden F. Verwijder voorzichtig de plasticfolie. Bak 15-20 minuten, tot ze goudbruin zijn.
Haal de sneetjes dan uit de verpakking en laat ze op een bord op kamertemperatuur ontdooien. Je kunt je brood ook ontdooien in de koelkast. Dit is bijvoorbeeld handig als je graag brood eet bij het ontbijt. Je kunt het brood dan al een avond van tevoren uit de vriezer halen om in de koelkast te laten ontdooien.
Ontdooi brood niet op het aanrecht, maar verwarm het
Haal het aantal sneetjes dat u nodig hebt uit de vriezer en verwarm ze op hoog vermogen in de magnetron tot ze zacht zijn, 15 tot 25 seconden . Als u de magnetron liever overslaat, kunt u de sneetjes ook op een bakplaat met opstaande rand bakken op 160°C gedurende ongeveer 5 minuten.
Begin met het voorverwarmen van je oven tot 350 graden Fahrenheit. Je kunt het brood dan uit de diepvrieszak en verpakking halen en het op een bakplaat in de voorverwarmde oven leggen. Zodra de oven is opgewarmd, bak je het brood ongeveer 10-15 minuten tot het helemaal is opgewarmd.
Stokbrood of harde broodjes verliezen snel hun lekkere krokantheid. Een tip is om ze opnieuw op te warmen in de oven! Maak het brood een beetje nat, schuif het 5 minuten in een voorverwarmde (200 °C) oven en het brood heeft weer een lekkere krokante korst.
Speed Thaw-methode – Gebruik met voorzichtigheid
Verwarm de oven voor op 200°F. Zet de oven dan uit. Kook 2 liter water en doe het in een pan op het laagste rek. Doe de broodjes in de oven en laat ze ontdooien en rijzen tot ze twee keer zo groot zijn geworden .
De beste manier om mijn knapperige broodjes op te warmen is rechtstreeks uit de vriezer in de oven . Verwarm eerst de oven voor op 325° F en leg de bevroren broodjes gewoon op het ovenrek (geen bakplaat) gedurende 10 tot 12 minuten. Ze zullen nog knapperiger zijn dan toen ze voor het eerst gebakken werden.
Haal het uit de verpakking en bak het bevroren in een hete oven gedurende ongeveer 15 minuten .
Verse pistolet bij het ontbijt, maar geen tijd of zin om naar de bakker te gaan? Neem dan een afbakpistolet! LET OP: Deze pistolets zijn bevroren. Laat ze even ontdooien en bak ze vervolgens 6 minuutjes af in een goed voorverwarmde oven van 200 graden..
Blijf weg van de magnetron of microgolfoven. Strijk de broodjes in met een heel dun laagje water en stop ze enkele minuten in een voorverwarmde oven van 160 tot 180°C. Kijk wel uit dat ze niet verbranden.
Spoel ze af onder koud water en doe ze nog druipend in een warme of koude oven . Het vocht herstelt de korst en voorkomt dat het brood uitdroogt. Het zal net zo lekker zijn als toen het uit de Bakery oven kwam.