Een komkommer bevat erg weinig calorieën, maar zit wel vol met goede voedingsstoffen en vezels. Voorbeelden hiervan zijn kalium, vitamine K en antioxidanten. Zo houdt het mineraal kalium je vochtgehalte in balans en de normale bloeddruk in stand.
Komkommers hebben sowieso een hydraterende werking doordat ze voor 95 procent uit water bestaan. Wanneer je dagelijks een flink stuk komkommer eet, kan dit ervoor zorgen dat gifstoffen sneller uit je lichaam afgevoerd worden. Ook zit er veel vitamine C in de groente. Voornamelijk in de schil, dus verwijder deze niet.
Komkommer bestaat voor 95% uit water: een sterke dorstlesser voor je lichaam. Komkommer bevat ontzettend veel goede voedingsstoffen, waaronder vitamine K. Deze vitamine is onder andere betrokken bij het goed verlopen van de stolling van je bloed en helpt daarnaast je botten sterk te houden.
Komkommers bestaan voor meer dan 95% uit water en leveren slechts 13 kcal per 100 gram. Het is een gezonde en caloriearme groente. Tijdens het dieet is het toegestaan om onbeperkt komkommers te eten.
Komkommers bevatten nauwelijks koolhydraten of calorieën: een half pond bevat ongeveer 15 calorieën, en dat is evenveel als in 5 pinda's. Als je dus je maag vult met komkommers in plaats van met ander voedsel, dan helpt dat als je wat gewicht wilt verliezen.
Komkommers zijn rijk aan verschillende soorten antioxidanten, zoals lignanen, tritrpenen en flavonoiden. Deze stoffen hebben ook een ontstekingsremmende werking.
Komkommers zijn kleine, groene wonderen boordevol goede stoffen! Het bevat voedingsstoffen zoals magnesium, kalium, biotine, vitamine A en B1 wat stressverminderend werkt, hydratatie, dikker haar, UV-bescherming en stevigheid biedt.
De schil van een komkommer bevat vezels die obstipatie tegen kunnen gaan. Vezels houden namelijk water vast in je lichaam, waardoor de ontlasting zachter en soepeler wordt. Bovendien bevat de komkommer zelf ook veel water, waardoor het een ideaal voedingsmiddel is bij verstopping.
Spier- en gewrichtsverzorging
Het bevordert ook de spierflexibiliteit, terwijl het magnesiumgehalte van komkommers zorgt voor een goede bloedcirculatie en ontspannen zenuwen. Omdat komkommer zo rijk is aan mineralen, voorkomt het zelfs splijten van de nagels van vingers en tenen.
Komkommer is een fantastische groente om buikvet te bestrijden vanwege zijn zuiverende werking. Daarnaast hydrateert het jouw lichaam omdat het grotendeels uit water bestaat. Je kan een komkommer juicen en het sap drinken of natuurlijk komkommers toevoegen aan jouw menu.
Bekend is het gebruik van plakjes rauwe komkommer op de huid en ogen, om de huid te kalmeren en op te frissen. Komkommer olie wordt gebruikt om de huid rustiger en soepeler te maken. Om die reden zou het helpen bij milde zonnebrand, eczeem en psoriasis.
Een schijfje komkommer kan de zwelling onder je ogen doen verminderen, en zorgt natuurlijk ook voor verkoeling. Naast het feit dat er mineralen en vitaminen in zitten, bevat komkommer ook cafeïnezuur. Dit doet wonderen voor de kwetsbare huid rond je ogen!
Het bevat veel nuttige voedingsstoffen, evenals bepaalde plantencomponenten en antioxidanten die kunnen helpen bij het behandelen en zelfs voorkomen van bepaalde aandoeningen. Ook bevatten komkommers weinig calorieën en een goede hoeveelheid water en oplosbare vezels, waardoor ze ideaal zijn voor het bevorderen van hydratatie en het helpen bij gewichtsverlies .
Veelgestelde vragen. Kunnen we 's avonds komkommer eten? Ja, komkommer 's avonds eten is gunstig omdat het weinig calorieën bevat en veel water bevat, wat de hydratatie bevordert en helpt bij gewichtsverlies .
Komkommer is water met mineralen
Je kunt daardoor zoveel komkommer eten als je wilt voor het slapen gaan. Als je vaak in je nachtrust wordt gestoord doordat je moet plassen dan is het beter om ook komkommer met mate te eten voor het slapen.
Regelmatig je haar spoelen met komkommersap kan leiden tot zijdezacht en glanzend haar . De overvloed aan vitamine K in komkommer ondersteunt een gezonde hoofdhuid, waardoor een gunstige omgeving ontstaat voor nieuwe haargroei. Het helpt ook bij het reguleren van de productie van talg, de natuurlijke olie op je hoofdhuid, om de vochtigheid van je haar te behouden.
Komkommer is een ideale groente voor wie wil afvallen. Door het vocht en de vezels houdt komkommer je lang verzadigd, terwijl je zeer weinig calorieën binnenkrijgt.
Daarnaast is komkommer goed voor de gezondheid van je nieren omdat deze het urinezuur level in je lichaam verlagen.
Sprenkel een beetje zout over de komkommer en zet een halfuur in de koelkast. Hiermee wordt de komkommer nog zachter en krijgt het een mooiere groene kleur.
Wist je dat de komkommer tot de top drie behoort van meest gekweekte groente? Zo kom je bijna nooit voor een leeg schap te staan en dat is maar goed ook, want de komkommer is geschikt om elke dag te eten. Hij is lekker, gezond en bevat ook nog eens weinig calorieën.
Helpt bij het bestrijden van tekenen van vroegtijdige veroudering
Komkommer bevat antioxidanten die helpen rimpels te verminderen. Het bevat ook foliumzuur en vitamine C. Terwijl foliumzuur de huid helpt om omgevingsgifstoffen te bestrijden, bevordert vitamine C de groei van nieuwere cellen. Deze componenten helpen uw huid er gezonder, jeugdiger en steviger uit te zien.
Komkommer- en gembersap
Komkommer- en gembersap is een hydraterende en vetverbrandende combinatie die wonderen doet voor buikvet. Komkommers bevatten extreem weinig calorieën en hebben een hoog watergehalte, waardoor ze een ideaal ingrediënt zijn voor gewichtsverlies.
Groenten zoals bijvoorbeeld komkommers bevatten ongeveer 14 kcal per 100 gram. Dat is erg weinig en zelfs door 1 kg komkommers te eten kom je nog maar aan 140 kcal. Daarom mag je vrijwel onbeperkt groenten eten als je wil afvallen. Je zal er echt niet van aankomen.
De meeste versies van het dieet beweren dat het volgen ervan gedurende 7-14 dagen kan leiden tot een gewichtsverlies van 15 pond (7 kg). Voorstanders van het dieet gebruiken soms zelfs de slogan: "7 dagen voor 7 kilogram." Het dieet bestaat voornamelijk uit komkommers, samen met een paar eiwitrijke voedingsmiddelen, zoals eieren, kip, vis en noten .