Dit metalen Leonidas huis bevat 250 gram heerlijke en verse Leonidas pralines (ongeveer 15 bonbons) zonder alcohol. Lees meer.
In 250 gram gaan 16 tot 17 bonbons. Het vermelde gewicht is netto, dus zonder verpakking. U hebt de keuze uit verschillende samenstellingen van puur, melk en wit. U maakt een keuze uit marsepein (voor alle soorten bonbons) of alcohol (alleen pure bonbons).
Stijlvol doosje gevuld met 280 gram heerlijke likeurpralines (19 stuks).
Een doosje bonbons van gemengde chocolade (puur, melk en wit) van 250 gram. Ongeveer 12 - 15 bonbons (afhankelijk van het gewicht van de bonbons).
Hou je van wit en melk of ga je liever voor pure chocolade? Ideaal als geschenk of voor jezelf. Een doos pralines van 500 g bevat ongeveer een 35-tal pralines.
Een doos van 300 g pralines bevat ongeveer 18 à 20 stuks.
WAT IS DE BESTE MANIER OM LEONIDAS CHOCOLADE TE BEWAREN? Leonidas chocolaatjes moeten worden bewaard bij 15 - 18C (kamertemperatuur) in een droge ruimte die vrij is van geuren en ver weg van warmtebronnen zoals zonlicht.
Stop ze in een luchtdichte doos in metaal of plastic. Zet de doos vervolgens in een koele afgesloten ruimte, zoals een kast of rek in de gang of de kelder. Eet je Leonidas-pralines in elk geval binnen enkele weken op en bewaar ze nooit langer dan drie maanden.
Eet je Leonidas-chocolaatjes altijd binnen een paar weken na aankoop op en bewaar ze nooit langer dan 3 maanden , want dan gaan de smaken en aroma's achteruit. Je moet toegeven dat dat zonde zou zijn...
Er zitten 77 kilocalorieën in 1 stuk (15 gram) bonbon. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'bonbon'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.
Failliete bonbonwinkels Leonidas worden overgenomen door Coco & Sebas. Zestien bonbonwinkels van Leonidas krijgen een doorstart na een overname door de Brabantse chocolademaker Coco & Sebas. De winkels in grote binnensteden, op Schiphol en op NS-stations gaan straks weer open onder een andere naam.
Tijdens een recente merkenstudie waaraan 20.000 Belgen deelnamen, kwam Leonidas als absolute winnaar uit de bus in de categorie chocolade.
Ze worden nooit ‘slecht’, maar na een week of zo begint de suiker te kristalliseren en verliezen ze de karakteristieke knapperigheid die je ervaart als je erop bijt.
Met de juiste voorzorgsmaatregelen houden jouw bonbons het hoofd koel. Chocolade smelt namelijk als het boven de 29 graden wordt. Dan gaat de chocolade kristalliseren en kan er een witte aanslag op de chocolade komen.
Chocolade bewaren in de koelkast
De beste bewaartemperatuur voor chocolade ligt namelijk tussen de 12 en 20 graden en voor bonbons rond de 12 graden. De temperatuur van de koelkast is een stuk lager, namelijk rond 3 à 4 graden. Het grootste risico bij het bewaren van chocolade in de koelkast is condensvorming.
Kun je chocolade bonbons invriezen? Ja, je zou chocolade bonbons in de vriezer kunnen bewaren om de houdbaarheid te verlengen. Houd er dan wel rekening mee dat de kwaliteit achteruit kan gaan. Door het vocht kan de chocolade namelijk wit uitslaan.
Bewaar je chocolade niet in de koelkast
Kou en vocht trekken namelijk in de chocola, ook wanneer de chocolade nog in de verpakking zit, en dat tast de structuur en smaak van het product aan. Bewaar chocolade dus niet in de koelkast, maar ook niet op een andere koude of vochtige plek.
Chocolade kan tot wel zes maanden in de vriezer bewaard worden, zolang het goed is ingepakt in een luchtdichte verpakking. Houd er wel rekening mee dat chocolade na het ontdooien mogelijk wat witte vlekken vertoont. Dit komt door condensatie en heeft geen invloed op de smaak of kwaliteit van de chocolade.
“Belgische chocolade” is chocolade waarvan het volledige proces van mengen, raffineren en conchereren in België gebeurt . “Bovendien wordt Belgische chocolade fijn gemalen tot 18 micron, onder het gevoel van de smaakpapillen van de tong. Dit voorkomt een korrelige smaak in de mond wanneer de chocolade smelt op de tong.
Pure chocolade, met zijn hogere cacaogehalte, kan tot wel drie jaar na de houdbaarheidsdatum nog goed blijven . Vanwege het hoge melkgehalte zijn melk- en witte chocolade misschien niet zo lang houdbaar als pure chocolade, maar hun houdbaarheid is nog steeds niet te versmaden — je kunt verwachten dat je er nog zo'n 8 maanden mee vooruit kunt.
Glorious is gemaakt met de meest exclusieve ingrediënten zoals saffraan, witte truffel, vanille uit Madagaskar, zwarte chocolade van Valrhona, goudvlokken en een mysterieus geheim ingrediënt. Wat tel je voor dit alles neer? Maar liefst 7.728 euro.
Waarom zitten er witte vlekken op mijn pralines? De witte vlekken zijn een natuurlijk proces genaamd kristallisatie .
Leonidas Pralines 500 gram
Gouden geschenkdoos gevuld met 500g heerlijke Leonidas pralines (ongeveer 30 bonbons). Lees meer. Populaire MIX (alcoholvrije pralines) ideaal als geschenk.
De chocola van Leonidas is 100% halal.
Leonidas is nu eigendom van de Grieks-Belgische families Kestekidou en Kestekoglou, die samen plaats 610 innemen op de lijst van rijkste Belgen. In 2016 werd directeur Dimitrios Kestekoglou genoemd in het kader van de Panama Papers.