Bewaar jouw chocolade lucht- en lichtdicht Maar mocht je overvallen worden door een hittegolf en smelt je chocolade bijna weg. Verpak dan je chocolade lucht- en lichtdicht in aluminiumfolie en plaats dit weer in een trommeltje of in een ziplock verpakking.
Verpak de coldpacks in een hersluitbare plastic voedselzak of een andere lekvrije container . Deze voorzorgsmaatregel voorkomt dat condensatie uw chocolaatjes beschadigt of in de verzenddoos lekt. Plaats de chocoladedoos in de verzendcontainer. Indien van toepassing, omring het met coldpacks.
Isoleer de verpakking: Gebruik geïsoleerde verpakkingsmaterialen zoals schuimkoelers, thermische voeringen of opgevulde enveloppen . Deze artikelen bieden een barrière tegen temperatuurschommelingen en dempen uw artikelen om schade te voorkomen. Snelle verzending: Om ervoor te zorgen dat de chocolade in goede staat arriveert, kunt u kiezen voor versnelde verzending of verzending binnen de nacht.
Bewaar je chocolade op een donkere en droge plek
Het is inmiddels duidelijk dat chocola onder normale omstandigheden beter niet in de koelkast, in de badkamer of in de buurt van kaas, vlees en vis kan worden bewaard. Kies liever voor een plek waar het donker en droog is.
Alle chocolade verpakkingen zijn uitgevoerd in hoogwaardige karton en vanzelfsprekend voedselveilig. De binnenzijde is afgewerkt met vetwerend materiaal zodat van het doorvetten van de chocolade geen sprake is.
Verpak dan je chocolade lucht- en lichtdicht in aluminiumfolie en plaats dit weer in een trommeltje of in een ziplock verpakking. Op deze manier is het veilig om je chocolade in de koelkast te bewaren. Als je deze tips opvolgt dan kun jij deze zomer jouw chocolade in topconditie houden, zelfs tijdens een hittegolf.
Veel chocolademerken kiezen voor twee lagen verpakking, met een laag aluminiumfolie onder een papieren hoes . Maar omdat consumenten om milieuredenen steeds vaker kiezen voor producten met een minimale verpakking, kan dit als buitensporig worden ervaren.
Bewaar je chocolade dus liever niet in de koelkast, en niet in de zon. Heb je een koele plek in huis dan zal die meestal prima voldoen. Maar warmt je hele huis tijdens een hete zomerdag op tot 25-30 graden dan kun je de chocolade toch beter in de koelkast leggen. Zorg dan wel voor een luchtdichte verpakking.
Dus in plaats van de koelkast: Bewaar hem op een koele, droge plaats . Wanneer chocolade op een constante temperatuur onder de 70°F (idealiter tussen 65 en 68°F) en bij een luchtvochtigheid van minder dan 55% wordt bewaard, blijft de emulsie van vaste cacaobestanddelen en cacaoboter maandenlang stabiel.
De witte waas op de chocolade is gelukkig geen schimmel, en is gewoon veilig om te eten. Die witte uitslag heet bloom en komt vanuit de chocolade zelf. Het wordt veroorzaakt door het smelten van de cacaoboter in de chocola. Dit gebeurt, zoals je misschien al verwacht, wanneer chocolade te warm wordt.
Volgens de TSA wordt vaste chocolade beschouwd als een niet-vloeibaar product en valt het niet onder de beperkingen voor vloeistoffen, gels of spuitbussen. Dit betekent dat u uw favoriete chocoladerepen, truffels en lekkernijen vrijelijk in uw handbagage kunt meenemen, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de 3-1-1 vloeistofregel.
Gebruik een koeltas of container
Als je wilt voorkomen dat je chocoladereep smelt, is het gebruik van een koeltas of -container een van de eenvoudigste en meest effectieve hacks. Net als koeling behouden deze geïsoleerde opslagoplossingen een constante temperatuur, waardoor chocolade zelfs op warme dagen niet kan smelten.
Bereiden. - De gouden regels bij het smelten van chocolade : De chocolade niet te heet verwarmen en de kom boven heet water mag het water niet raken. Als je chocolade smelt met een een vloeistof moet je minstens 1 eetlepel vloeistof gebruiken per 50 g chocolade.
Ja, dat is oké, maar houd er rekening mee dat chocolaatjes smelten bij temperaturen onder de 80 graden . Als u een pakket chocolaatjes wilt versturen, is het een goed idee om de chocolaatjes te beveiligen met noppenfolie, ze vervolgens in een geïsoleerde doos met een coldpack te plaatsen en de doos goed af te sluiten voordat u deze verzendt.
Koop een glazen pot of kijk in je voorraadkast of je je oude glazen potten opnieuw kunt gebruiken. Vul hem met diverse luxe chocolaatjes en sluit de pot goed af. Pak vervolgens een mooi lint en knoop het aan het deksel. Afhankelijk van de gelegenheid kunt u dit chocoladecadeaupakket versieren.
Chocolade vraagt om transport per containers met temperatuurcontrole. Denk aan koelwagens of vrachtruimen met airconditioning. Om ze tegen temperatuurschommelingen te beschermen, kun je chocoladeproducten het beste verpakken met isolatiemateriaal.
De houdbaarheid van chocolade varieert per soort. Pure chocolade blijft in folie één tot twee jaar houdbaar als deze op een koele, donkere en droge plaats wordt bewaard, terwijl melk- en witte chocolade tot tien maanden houdbaar zijn . Het hogere melkvetgehalte in witte en melkchocolade verkort de houdbaarheid in vergelijking met pure chocolade.
Ja, je kunt chocoladestukjes invriezen om de houdbaarheid te verlengen. Zorg ervoor dat u ze in een luchtdichte verpakking of in een vacuümverpakking bewaart om te voorkomen dat er vocht binnendringt en ervoor zorgt dat ze bederven .
Over het algemeen kun je chocolade het beste op een koele, droge plaats op kamertemperatuur (ongeveer 65 tot 70 graden Fahrenheit) bewaren. Door chocolade in de koelkast te bewaren, kan de textuur en smaak ervan veranderen.
Je doel bij het bewaren van chocolade is om het onder het verwekingspunt te houden om de temperatuur te behouden . Als uw huis is uitgerust met airconditioning of centrale airconditioning, zorg er dan voor dat uw thermostaat niet boven de 22°C staat en bewaar hem op een koele, donkere plaats in uw huis.
Als algemene regel geldt dat het koelen van chocolade de houdbaarheid met minstens 25% kan verlengen, terwijl het invriezen de houdbaarheid met 50% of meer kan verlengen . Plaats de originele doos in een stevige plastic diepvrieszak, sluit deze goed af en bewaar hem vervolgens maximaal een jaar in de koelkast, of vries hem maximaal 18 maanden in voor de beste kwaliteit.
Plaats uw chocolade op ijs
Je kunt je chocoladerepen of andere chocolade-ingrediënten in een afgesloten plastic zak doen en ze in de koelbox met ijs leggen als je uitgaat. Door uw chocolaatjes in een strakke plastic zak te bewaren, voorkomt u dat er water in de chocoladeachtige heerlijkheid terechtkomt.
4) De verpakking is eenvoudig te hersluiten
Een hersluitbare verpakking is het beste voor dit doel. Dit stelt klanten in staat om de chocolade voor later te bewaren terwijl deze wordt beschermd tegen beschadiging. Ook blijft zo de smaak en geur behouden.
Verpak uw chocolade met folieverpakkingen
Folieverpakkingen zijn een uitstekende keuze voor het verpakken van uw chocolaatjes. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en designs, zodat u wikkels kunt kiezen die passen bij de gelegenheid of uw persoonlijke stijl.
Chocolade is een gevoelig product dat beschermd moet worden tegen vorst, hitte, beschadiging en smaakverlies. Traditionele chocoladeverpakkingen bestaan uit een beschermende binnenlaag om de smaak te behouden – bijvoorbeeld met aluminiumfolie of gecoat papier – en een buitenlaag die meestal uit karton of papier bestaat .