Het doosje van 350 gram bestaat uit ca. 17/18 verschillende bonbons.
Er zitten 77 kilocalorieën in 1 stuk (15 gram) bonbon. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'bonbon'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.
Een doosje bonbons van gemengde chocolade (puur, melk en wit) van 250 gram. Ongeveer 12 - 15 bonbons (afhankelijk van het gewicht van de bonbons).
500 gram bevat ongeveer 30 bonbons.
Gouden geschenkdoos gevuld met 1kg heerlijke Leonidas pralines (ongeveer 65 bonbons).
Hou je van wit en melk of ga je liever voor pure chocolade? Ideaal als geschenk of voor jezelf. Een doos pralines van 500 g bevat ongeveer een 35-tal pralines.
In 250 gram gaan 16 tot 17 bonbons. Het vermelde gewicht is netto, dus zonder verpakking. U hebt de keuze uit verschillende samenstellingen van puur, melk en wit. U maakt een keuze uit marsepein (voor alle soorten bonbons) of alcohol (alleen pure bonbons).
Over het algemeen geldt voor de bonbons het advies van 1 mini bonbon per 10 kilo lichaamsgewicht per dag. Als je grotere bonbons neemt, is het er 1 per 20 kilo. Van de vloeibare variant mag je zo'n 10 ml per 10 kilo lichaamsgewicht aanhouden. Voor de korrels geldt het advies van 1 gram per kilo lichaamsgewicht.
Pure chocolade is ongeveer 1,5 jaar tot 2 jaar lang houdbaar. Voor bonbons geldt een andere houdbaarheid en dat heeft alles te maken met de vullingen in de bonbons. Afhankelijk van de versheid en samenstelling van de gebruikte ingrediënten in de vulling, kun je de meeste bonbons drie tot zes maanden lang bewaren.
**1 portie 25 g is ca. 6 snoepjes.
Gemiddeld bestaat snoep uit 50 tot 80 gram suiker per 100 gram. Dit is een behoorlijk hoog percentage dus.
In Nederland is een bonbon een snoepje van chocolade, gevuld met bijvoorbeeld noga, marsepein, likeur en praliné. In België worden bonbons vaak pralines genoemd en dit kan ervoor zorgen dat er een verwarring ontstaat tussen praline en praliné; het zijn namelijk twee verschillende dingen.
De vakkundige Dutch Pastry Team jury beoordeelt de bonbons op techniek, structuur en smaak. De jury met onder andere gastlid Rudolf van Veen was het unaniem eens: van de twintig deelnemers was de bonbon van Marieke de uitgesproken winnaar.
Pure chocolade, met zijn hogere cacaogehalte, kan tot wel drie jaar na de houdbaarheidsdatum nog goed blijven . Vanwege het hoge melkgehalte zijn melk- en witte chocolade misschien niet zo lang houdbaar als pure chocolade, maar hun houdbaarheid is nog steeds niet te versmaden — je kunt verwachten dat je er nog zo'n 8 maanden mee vooruit kunt.
Met de juiste voorzorgsmaatregelen houden jouw bonbons het hoofd koel. Chocolade smelt namelijk als het boven de 29 graden wordt. Dan gaat de chocolade kristalliseren en kan er een witte aanslag op de chocolade komen.
Heerlijk doosje bonbons! In het doosje zit een assortiment van ongeveer 500 gram, +/- 32 bonbons.
Een ander onderzoek, gepubliceerd in het tijdschrift Heart in 2015, volgde de impact van dieet op de gezondheid op de lange termijn van 25.000 mannen en vrouwen. De bevindingen suggereerden dat het eten van maximaal 100 gram (g) chocolade per dag mogelijk verband houdt met een lager risico op hartziekten en beroertes .
Er zit 4,6 gram vet in 1 stuk (15 gram) bonbon, waarvan 2,2 gram verzadigd vet. Voor je hart en bloedvaten is het gezond om vooral producten te kiezen met veel onverzadigde vetten.
Het doosje van 250 gram bestaat uit 12 verschillende bonbons.
Een doos van 300 g pralines bevat ongeveer 18 à 20 stuks.
Mits koel (tussen 15 en 18°C) en droog bewaard, kunt u de bonbons 30 tot 40 dagen bewaren.
Leonidas chocolade moet worden bewaard tussen 15 - 18C (kamertemperatuur) in een droge ruimte die vrij is van geuren en ver weg van warmtebronnen zoals zonlicht. Wij garanderen onze chocolade gedurende 30 dagen vanaf de datum van verzending.
Een doos van 1kg pralines bevat ongeveer een 65 pralines. Om extra lang te genieten! Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst moet worden goedgekeurd door een beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is zal hij verschijnen op deze pagina.
Leonidas is een Belgische keten die hoofdzakelijk chocolade en pralines verkoopt. De winkelketen heeft internationaal meerdere vestigingen en verkoopt onder andere verse pralines, roomijs, banketbakkersproducten (confiserie), marsepein en decoratie.
De ster was Glorious, een praline bedekt met 23 karaat goud. Daniel Gomes, een Portugese chocolatier, werkte een vol jaar aan het pareltje. En de praline mag met recht glorious genoemd worden. De chocoladetruffel, in de vorm van een diamant, kan niet vergeleken worden met een 'gewone' praline.