Lekker & verantwoord Tussendoortje Een bron van calcium en vitamine D, ook geschikt voor vegetariërs. Je kunt het tot 6 uur buiten de koelkast bewaren.
Houd je aan de twee-uur-regel: bederfelijke etenswaren kunnen twee uur kamertemperatuur aan, maar daarna moeten ze gekoeld worden. Warm eten moet warm blijven, boven de 60 graden, en koud eten moet koud blijven, onder de 5 graden.
Op het moment dat het pak geopend is, moet het direct in de koelkast worden gezet. Als een gebruikt pak een uur buiten de koelkast staat, gaat er een dag van de houdbaarheidsdatum af.
Zet melkproducten na gebruik meteen terug in de koelkast. Een uur buiten de koelkast bekort de houdbaarheid met een dag. Een geopende fles of karton kunt u ongeveer 4 dagen bewaren. Let altijd op de THT-datum.
Houd de verpakking dicht. Steek het ijsstokje door het folie. Zet vervolgens het Danoontje 3 uur in de vriezer (langer kan uiteraard ook). Als het ijsje volledig bevroren is, kun je de cup het beste verwijderen door het even onder een lauwwarme kraan te houden.
Lekker & verantwoord Tussendoortje
Dit tussendoortje is ideaal om mee te nemen naar school, de speeltuin of een dagje uit! Het bevat geen kunstmatige geur-, kleur – en smaakstoffen en ook geen conserveringsmiddelen. Het knijpzakje is 6 uur buiten de koelkast houdbaar.
Slurpfruit van Danoontje
Slurp- en knijpfruit is totaal overbodig en wordt afgeraden omdat het niet verzadigt. Het Voedingscentrum: 'Dit komt omdat je niet hoeft te kauwen en het snel opdrinkt. Dat kan ervoor zorgen dat je ongemerkt veel suiker, en dus veel calorieën, binnenkrijgt, terwijl je er niet vol van raakt.
Bederfelijk eten dat langer dan 2 uur buiten de koelkast is geweest, is niet meer te vertrouwen, ook al verhit je het daarna goed. Ziekmakers gaan dood als je het eten goed verhit, maar er zijn ziekmakers die gifstoffen aanmaken, vooral bij kamertemperatuur.
Vis en seafood: Vis en zeevruchten bederven snel, dus het is het beste om ze zo snel mogelijk na aankoop in de koelkast te plaatsen. Als je vis of zeevruchten kort buiten de koelkast wilt bewaren, houd het dan beperkt tussen 30 minuten en een uur.
Voor kwark en yoghurt is dat ongeveer 5-7 dagen, voor melk 3-5 dagen.
Yoghurt is een bederfelijk voedingsmiddel dat in de meeste gevallen niet langer dan twee uur op kamertemperatuur mag staan. Als de luchttemperatuur hoger is dan 90 °F, moet u uw yoghurt binnen een uur in de koelkast zetten. Yoghurt kan giftige micro-organismen herbergen die voedselvergiftiging kunnen veroorzaken.
YOGHURT TO GO
Simpel maar heel lekker om zelf te maken: yoghurt! Tijdens warme dagen is een frisse variant heel lekker. Maak bijvoorbeeld een frisse sinaassappelyoghurt en neem het mee in deze yoghurtbeker. Die overigens ook geschikt is voor het meenemen van nachos met een dipje of brood/groente reepjes met hummus!
Kwark kan je makkelijk een paar uur buiten de koelkast bewaren!
Danoontje is onderdeel van Danone Nederland, wat betekent dat wij met onze Powerrr bijdragen aan een betere wereld!
Danoontje knijpyoghurt is een verse yoghurt met de smaak van appel en aardbei zonder toegevoegde suikers, verrijkt met calcium en vitamine D.
Het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid raadt af om bederfelijke levensmiddelen langer dan twee uur buiten de koelkast te bewaren . Dat geldt zeker voor zachte kazen, zoals kwark, roomkaas, brie of verse mozzarella.
Melkproducten zoals boter, yoghurt, room, kwark, kaas… bewaar je dus altijd in de koelkast. Een ongeopende fles of karton met lang houdbare melk kan je buiten de koelkast bewaren. Hou wel de houdbaarheids- of THT-datum (Ten minste Houdbaar Tot) in het oog om verspilling te vermijden.
Een bakje kwark kun je makkelijk meenemen onderweg en bijvoorbeeld op je werk in de koelkast zetten. Doe kwark in een bakje en meng dit met het fruit. Voeg muesli, een handje noten en eventueel lijnzaad of chiazaad toe. Sluit het bakje goed af en neem mee.
U wilt ten minste twee koudebronnen in een geïsoleerde tas gebruiken om bederfelijke etenswaren in uw lunch veilig te houden; ijs- of gelpacks in uw geïsoleerde tas of doos werken het beste. Bederfelijke etenswaren, zoals koude sandwiches en yoghurt, kunnen maximaal 2 uur op kamertemperatuur worden bewaard voordat ze onveilig worden om te eten .
Ja, yoghurt en fruit eten voor de lunch kan een gezonde en evenwichtige keuze zijn . Yoghurt levert eiwitten en probiotica, terwijl fruit essentiële vitaminen en vezels bevat. Zorg er wel voor dat uw maaltijd een verscheidenheid aan fruit bevat voor een gevarieerde inname van voedingsstoffen.
Ja dat mag. Let wel op met eten in verpakkingen die onder de vloeistofregels vallen, zoals bijvoorbeeld een pot of tube yoghurt, mayonaise, pindakaas of chocopasta.
Zet het direct in de koelkast.
Yoghurt die twee uur of korter buiten de koelkast staat, is nog steeds veilig om te eten , maar omdat bacteriën en schimmels bij kamertemperatuur gemakkelijk groeien, moet u er rekening mee houden dat het product sneller kan bederven, vooral als het fruit of toegevoegde suikers bevat.
Het invriezen van bepaalde zuivelproducten is een geweldige manier om een koele temperatuur te garanderen voor uw favoriete snacks. Probeer string cheese en yoghurttubes in de vriezer te bewaren. Beide ontdooien binnen een paar uur nadat ze zijn verwijderd, waardoor u een textuur en smaak overhoudt die net zo vers zijn als uit de koelkast.
Yoghurt maakt deel uit van die producten die, als ze koel worden bewaard en niet worden geopend, twee tot drie weken na de vervaldatum nog kunnen geconsumeerd worden! Pas op: deze regel is alleen geldig voor yoghurt en verse kaas en niet voor desserts op basis van room en eieren (bijvoorbeeld een flan).