Dit kan het beste in de groentelade, of bovenaan in de koelkast. Hier is de temperatuur het meest constant. Broccoli, bloemkool, andijvie, spinazie, prei en lente ui kun je het beste in de koelkast bewaren. Zo kun je ze een stuk langer bewaren.
Bladgroenten zoals sla, andijvie, spinazie, witlof, bosui, paksoi, snijbiet en ook bleekselderij en prei kunnen het beste in de koelkast worden bewaard. Koolsoorten zoals bloemkool, broccoli, spruiten kunnen het beste in de koelkast bewaard worden.
Dit komt omdat groenten na het snijden kwetsbaarder zijn voor bederf. Door voorgesneden groenten op koelkasttemperatuur (4°C tot 7°C) te bewaren en ze zoveel mogelijk van licht en lucht af te schermen, kunnen biologische reacties worden vertraagd.
Bewaar groenten zoals aardappels, uien en knoflook op een donkere, koele en droge plaats, maar niet in de koelkast. Bewaar rauwe groenten nooit in afgesloten bakjes of plastic zakken. Ze hebben goede ventilatie nodig om vers te blijven; anders kunnen ze slijmerig worden en snel bederven.
Bloemkool bewaar je in de groentelade van je koelkast. Op een koele plek buiten de koelkast is bloemkool 3-5 dagen houdbaar. Je kunt bloemkool tot 12 maanden in de diepvries, bij minimaal -18°C, bewaren. Rauwe bloemkool eerst 2-6 minuten blancheren (kort verhitten) kort voor invriezen.
Hoe bewaar je bloemkool in de koelkast. Bewaar verse bloemkoolkoppen in een losjes gesloten of geperforeerde plastic zak in de koelkast . Bloemkool heeft luchtcirculatie nodig, dus sluit of knoop de zak niet dicht. (Als je een in plastic verpakte bloemkoolkop in de supermarkt hebt gekocht, maak dan gewoon de knoop los.)
Soms wordt hele bloemkool verkocht in krimpfolie of stevig verpakt in plastic. Deze barrière houdt vocht (en verontreinigingen) buiten, terwijl de delicate, kruimelige roosjes binnen blijven .
Opslagomstandigheden Een donkere plek met een temperatuur van 38-42 graden Fahrenheit en een luchtvochtigheid van 90 procent is perfect. De koelkast is de perfecte omgeving voor groenten. Bewaar ze in een plastic zak om vocht vast te houden . Hoe ze te verpakken Bewaar ze een paar weken goed in de koelkast in plastic zakken.
De meeste gekoelde producten blijven langer vers als ze afgesloten zijn, of het nu gaat om plastic zakken met ritssluiting, herbruikbare siliconen zakjes of containers met goed sluitende deksels . Deze containers houden vocht vast, voorkomen dat producten uitdrogen en ze helpen gevoelige producten te beschermen tegen de effecten van ethyleengas.
Groenten die zijn gesneden dien je altijd in de koelkast te bewaren. Dit kan het beste in de groentelade, of bovenaan in de koelkast. Hier is de temperatuur het meest constant. Broccoli, bloemkool, andijvie, spinazie, prei en lente ui kun je het beste in de koelkast bewaren.
U mag, ALLEEN IN GEVAL VAN EXTREME SPOED, Hoewel voor routinematige doeleinden . Maar houd er rekening mee dat u ze maximaal een dag in de koelkast kunt bewaren. U kunt de gesneden groenten ook in een vochtige papieren handdoek of een dunne katoenen doek wikkelen en in de koelkast leggen. Vergeet niet om ze niet in een luchtdichte container te bewaren.
Je kunt je groenten al enkele dagen op voorhand schillen en snijden. Op deze manier hoef je ze alleen maar toe te voegen terwijl je aan het koken bent, waardoor je kostbare tijd bespaart én meer kunt genieten van het gezelschap van je gasten.
Wortel- en kruisbloemige groenten (denk aan wortels, pastinaken, rapen en spruitjes) kunnen een dag van tevoren worden gewassen, geschild en gesneden voor een heerlijke mix van geroosterde groenten.
Koel fruit en groenten in geperforeerde plastic zakken om vocht vast te houden en toch luchtstroom te bieden . Deze zakken zijn verkrijgbaar in de meeste groente- en fruitafdelingen, zijn groen en hebben een licht ruwe textuur. Ongeperforeerde plastic zakken, de doorzichtige witte, kunnen leiden tot de groei van schimmel of bacteriën.
Pas de schuifregelaars voor vochtigheid aan
De groentelade verlengt de levensduur van uw fruit en groenten door de luchtstroom eromheen te regelen via de ventilatieopeningen. De meeste groenteladen hebben instelbare vochtigheidsopeningen, waardoor u de luchtstroom kunt afsluiten (waardoor er meer vochtigheid ontstaat) of juist kunt openen (waardoor er een omgeving met een lage luchtvochtigheid ontstaat).
Alle gesneden groenten moeten binnen 2 tot 3 dagen gebruikt worden.
Wortels, selderij en radijzen blijven tot 5 dagen goed als ze in water worden bewaard, maar als je ze zo lang bewaart, zorg er dan voor dat je het water elke dag of ten minste om de dag ververst. Dus ga je gang, snijd wat groenten!
Bewaar groenten in de groentelade .
Zorg ervoor dat u bladgroenten in de groentelade van uw koelkast bewaart. Dit is de optimale omgeving voor uw toekomstige salades. Deze lades zijn namelijk zo ontworpen dat ze gassen en vocht afgeven die bederf kunnen versnellen.
Methode #1: Papieren handdoeken en plastic zak
Verondersteld wordt dat het keukenpapier overtollig vocht uit het bladgroen absorbeert en voorkomt dat het slijmerig wordt. Bovendien voorkomt de afgesloten zak dat er overtollige lucht in en uit kan circuleren, waardoor het verwelkingsproces wordt vertraagd.
Sla en andere bladgroenten
Sla en andere bladgroenten zoals boerenkool, spinazie of snijbiet moet je in de koelkast bewaren. Sla moet een week of twee houdbaar zijn. Spinazie blijft niet langer dan een week houdbaar. Andere bladgroenten blijven tot 4 dagen vers in de koelkast.
Bewaar broccoli en bloemkool ongewassen in een open plastic zak in de koelkast . Bewaar ze niet op het aanrecht. Gebruik ze binnen 1 week. Bewaar spruitjes in de koelkast in een bakje zonder deksel om ze enkele weken te bewaren.
Doe ze in een afgesloten bak met veel vocht, ofwel gewikkeld in een vochtige handdoek of dompel ze om de paar dagen onder in koud water als ze zo lang bewaard worden . Bloemkool blijft een tijdje goed in een afgesloten bak in de koelkast, maar ze zeggen dat bloemkool het lekkerst smaakt op de dag dat je het koopt.
Omdat de producten lang onderweg zijn van de boer naar uw bord, worden ze verpakt in plastic. Dit reguleert de zuurstof die de groenten en het fruit nodig hebben, waardoor ze niet uitdrogen en bederven. Het Voedingscentrum laat op hun site zelfs weten dat verpakte groente tot 3 keer langer meegaat.
Als je bloemkool in een plastic of composteerbare groente- en fruitzak zit, zorg er dan voor dat de bovenkant open is zodat de bloemkool kan ademen. Bloemkool blijft het beste in een koelkastlade met andere groenten, of op een plank . Hetzelfde geldt voor broccoli, kool en spruitjes, die allemaal gevoelig zijn voor ethyleen.
Doe thuis hele broccolikoppen in een microgeperforeerde plastic zak en leg deze in de groentelade van uw koelkast , zegt Lyon. U kunt het ook bewaren in een bak met een beetje water op de bodem, waarbij de koppen uitsteken, en wikkel de bak losjes in plasticfolie, merkt Weintraub op.
Sluit af in GladWare ® voedselbeschermingscontainers. Plaats hele bloemkoolkoppen in Glad ® ClingWrap (losjes) of Glad ® Zipper Bags. Voeg luchtgaten toe voor circulatie. Wikkel hele bloemkoolkoppen in Glad ® ClingWrap (losjes) of plaats in Glad ® Zipper Bags.