Vermijd blootstelling aan direct zonlicht, vocht en warmte, omdat deze factoren de kwaliteit van de chocolade kunnen aantasten en ervoor kunnen zorgen dat het sneller bederft. Als u chocolade langer wilt bewaren, kunt u het ook invriezen.
De smaak wordt niet beïnvloed door invriezen , maar de kleur van de chocoladeschil kan lichter worden in de vriezer.
Kan ik Lindt Chocolade in de koelkast bewaren? De optimale temperatuur om chocolade te bewaren is tussen 57-61°F . Koelkasten zijn omgevingen met een zeer hoge luchtvochtigheid, wat niet geschikt is voor chocolade vanwege de hoge vochtigheid, wat kan resulteren in suikerbloei.
Lindt-producten hebben doorgaans een houdbaarheid van 9 tot 12 maanden. Sommige producten met een hoog cacaogehalte kunnen zelfs 15 tot 18 maanden houdbaar zijn .
Koelkasten zijn omgevingen met een zeer hoge luchtvochtigheid, die niet geschikt zijn voor chocolade vanwege de hoge vochtigheid, die suikerbloei kan veroorzaken. Als u besluit om onze chocolade in een koelkast te bewaren, is het het beste om de chocolade in een luchtdichte container te doen en deze in het onderste deel van de koelkast te plaatsen .
Chocolade kan tot wel zes maanden in de vriezer bewaard worden, zolang het goed is ingepakt in een luchtdichte verpakking. Houd er wel rekening mee dat chocolade na het ontdooien mogelijk wat witte vlekken vertoont. Dit komt door condensatie en heeft geen invloed op de smaak of kwaliteit van de chocolade.
Chocola is namelijk een voedingsmiddel dat niet snel bederft. Het is daarom vaak langer houdbaar dan deze datum. Het kan wel zo zijn dat de smaak, kleur, geur of kwaliteit van het product achteruitgaat, maar je kunt het zonder gevaar voor je gezondheid eten.
Koelkasten zijn omgevingen met een zeer hoge luchtvochtigheid, wat niet geschikt is voor chocolade vanwege de hoge vochtigheid, wat kan resulteren in suikerbloei . Wanneer u dit doet, is het het beste om de chocolade in een luchtdichte container te doen of dubbel in plastic te wikkelen en in het onderste gedeelte van de koelkast te plaatsen.
Het geheim van Lindts unieke smaak schuilt in de zorgvuldige selectie en blending van premium cacaobonen uit 's werelds meest exclusieve herkomstgebieden . Maar het zijn niet alleen de hoge kwaliteitsnormen die een sleutelrol spelen, onze duurzame toeleveringsketen is net zo belangrijk.
Omdat het binnenste een lager smeltpunt heeft dan de buitenste chocolade en de samenstelling ervan warmte sneller van je tong afvoert dan de buitenste chocolade .
Condensatie heeft geen invloed op de smaak, maar wel op het uiterlijk. Je kunt chocolade maximaal 3 maanden in de vriezer bewaren, zolang het maar in luchtdichte verpakking zit .
Bewaar je chocolade niet in de koelkast
Kou en vocht trekken namelijk in de chocola, ook wanneer de chocolade nog in de verpakking zit, en dat tast de structuur en smaak van het product aan. Bewaar chocolade dus niet in de koelkast, maar ook niet op een andere koude of vochtige plek.
Koel, maar niet koud
Als u wilt weten hoe u kunt voorkomen dat chocolade smelt zonder koelkast, kunt u het beste chocolade bewaren op een koele, donkere en droge plek, zoals een voorraadkast of keukenkastje, waar de temperatuur constant is en de chocolade uit de buurt van licht staat .
Niet alle chocolade kan goed worden ingevroren. Sterker nog, de meeste melk- en witte chocolade kan slecht worden ingevroren vanwege het hoge percentage suiker erin . Hierdoor vormen ze gemakkelijker suikerbloem en ijskristallen dan pure chocolade.
De cacaoprijs op de groothandelsmarkt is namelijk gestegen tot het hoogste niveau in meer dan tien jaar. Dit komt vooral omdat de productie in West-Afrika, goed voor twee derde van de wereldwijde cacao-oogst, wordt getroffen door tegenslagen.
Het bevat alle vitaminen die het lichaam nodig heeft (behalve vitamine C) en ongeveer 300 voedingsstoffen die gezond zijn voor het menselijk organisme. Dankzij de positieve bestanddelen van cacao, zoals theobromine, geven donkere chocolaatjes u na het eten ervan een zeker gevoel van geluk.
In essentie is LINDOR een chocoladetruffel . Het wordt gemaakt door de fijnste getemperde Lindt-chocolade in een mal te gieten, voordat het om zijn as draait om de binnenkant te coaten. Terwijl het afkoelt en hard wordt, ontstaat er een delicate chocoladeschil, klaar om de gladde, smeltende vulling vast te houden.
De glad smeltende vulling
Onze geheime Lindor-vulling heeft een laag smeltpunt, waardoor het heerlijk smelt op de tong. Het is deze kenmerkende gladde smeltende finish die een werkelijk zalige chocolade-ervaring creëert.
De chocolade van Lindt smaakt ongelooflijk hoogwaardig, romig en heerlijk , dus het is geen geheim dat het merk zo'n hoge plek op deze lijst heeft veroverd. Wij zijn dol op de smaak, zonder twijfel, en vinden dat je nooit de mist in kunt gaan met een zak Lindt Lindor truffels of een Lindt Excellence Chocolate reep.
Kun je chocolade eten die over de datum is? Hoewel het eten van chocolade die over de datum is niet per se schadelijk is, smaakt het misschien niet zo vers of smaakvol als het ooit was. In de meeste gevallen is chocolade die over de datum is nog steeds veilig om te eten, mits het op de juiste manier is bewaard en geen tekenen van bederf vertoont .
Kan ik Lindt Chocolade in de koelkast bewaren? De optimale temperatuur om chocolade te bewaren is tussen de 14-16°C . Koelkasten zijn omgevingen met een zeer hoge luchtvochtigheid, wat niet geschikt is voor chocolade vanwege de hoge vochtigheid, wat kan resulteren in suikerbloei.
Palmolie, palmpitolie en hun fracties worden in beperkte hoeveelheden gebruikt in bepaalde vullingen van onze chocolade . We kopen minder dan 0,01% van de wereldwijde palmolieoogst.
In de vriezer duurt het uithardingsproces nog korter, chocolade stolt doorgaans binnen 5-10 minuten . De exacte tijd kan variëren, afhankelijk van de dikte van uw chocolade. Het is essentieel om uw chocolade in de gaten te houden en deze niet onbeheerd achter te laten.
Condens op chocolade laat een witte waas achter. Naast vocht is chocolade ook gevoelig voor temperatuur. Chocolade mag niet te koud of te warm bewaard worden. De ideale temperatuur is 18 graden.
De witte waas op de chocolade is gelukkig geen schimmel, en is gewoon veilig om te eten. Die witte uitslag heet bloom en komt vanuit de chocolade zelf. Het wordt veroorzaakt door het smelten van de cacaoboter in de chocola. Dit gebeurt, zoals je misschien al verwacht, wanneer chocolade te warm wordt.