Traditioneel wordt 100% pure cacao (poedervorm of vlokken) gemengd met warm water en kruiden. Met een kleine blender mix je het geheel tot er een dikke laag schuim ontstaat. Als pure cacao iets te intens voor je is, voeg dan wat honing, ahorn, agave of rietsuiker toe om het te zoeten. Kokosolie maakt de smaak zachter.
Waar kun je rauwe cacao voor gebruiken
Zo is het een heerlijke en gezonde toevoeging van je smoothie, yoghurt of kwark en kun je er ook lekker mee bakken. Door het bakken en de verhitting, verliest de rauwe cacao wel een aantal goede voedingsstoffen. Rauwe cacao is ook verkrijgbaar in de vorm van cacaonibs.
Cacaopoeder werkt ontzettend goed in taart, koekjes en gebak om er een lekkere chocoladesmaak aan te geven. Voeg je cacaopoeder toe aan een basisrecept, zoals een bananencake of muffins, bedenk dan dat het resultaat bitterder zal worden en het cacaopoeder vocht opneemt.
Het is veilig om dagelijks cacao te drinken. Wij adviseren om naar je lichaam te luisteren en een dosis te vinden die voor jou het beste werkt.
Het is een fijn alternatief voor koffie. ⤖ Drink ook voldoende water, cacao is licht uitdrogend en dit voorkomt mogelijk hoofdpijn. Voldoende water drinken is altijd belangrijk :-).
Lepel de cacao in een drinkbeker. Giet er een beetje water bij, net genoeg om de cacaopoeder te bedekken . Meng met een lepel tot het dik en romig is. Giet de rest van het hete water erbij, terwijl u voorzichtig roert.
Doe het in smoothies en drankjes
Warme chocolademelk is een andere klassieke keuze die tot de laatste slok heerlijk is. Verwarm gewoon wat melk, voeg dan een lepel of twee cacaopoeder en een beetje suiker toe; voor een extra kick van smaak, voeg een snufje kaneel of cayennepeper toe! Probeer ons klassieke recept voor warme chocolademelk.
Wie moet cacao in grote hoeveelheden vermijden? Personen die momenteel SSRI-antidepressiva, medicijnen tegen lage bloeddruk of chemotherapie gebruiken, mogen niet meer dan een meditatiedosis drinken.
Cacao bevat essentiële mineralen zoals magnesium, ijzer, kalium en koper. Magnesium is belangrijk voor ons energieniveau, is goed bij vermoeidheid en speelt een rol bij onze spierfunctie, zenuwgeleiding en botgezondheid. Geen enkele andere voedingsbron bevat zoveel magnesium als cacao.
Cacao eten voor het slapengaan is een heel goed idee . De alkaloïde inhoud helpt je om te kalmeren en stress te verminderen, perfect om je te helpen een goede nachtrust te krijgen! Hoe zit het met cadmiumgehaltes in cacao? Cadmium komt samen met andere zware metalen van nature voor in de grond, maar kan schadelijk zijn voor je gezondheid.
Cacao zit vol antioxidanten. Antioxidanten ruimen vrije radicalen in je lichaam op, stimuleren vetverbranding en dragen bij aan een gezond hart en gezonde bloedvaten. Daarnaast bevat cacao flink wat mineralen, waaronder magnesium. Magnesium heeft een stressverlagende werking en kan je helpen ontspannen.
Wat is de beste cacao? De beste cacao is rauwe cacao. Rauwe cacao behoudt door de koude verwerking een grote hoeveelheid van zijn oorspronkelijke voedingsstoffen. Gewoon cacaopoeder wordt bij hogere temperaturen verwerkt, waardoor het eindproduct minder voedingsstoffen bevat.
Cacaopoeder is het resultaat van het malen van cacaobonen tot een fijn poeder. Het wordt vaak gebruikt in bakrecepten en warme dranken. Cacao nibs daarentegen zijn kleine stukjes gefermenteerde, gedroogde en gebroken cacaobonen. Ze worden vaak gebruikt als topping voor desserts, smoothies en ontbijtgranen.
Over het algemeen wordt aanbevolen om niet meer dan 20-30 gram rauwe cacao per dag te consumeren. Dit komt overeen met ongeveer 1-2 eetlepels cacaopoeder. Rauwe cacao bevat bioactieve stoffen en cafeïne. Daarom is het belangrijk om het met mate te consumeren.
Wil je écht gezonde chocolade eten? Kies dan voor een reep met meer dan 70% cacao. De beste antioxidanten krijg je namelijk binnen vanaf 85 procent, maar als dat te bitter voor je is, zijn 60 en 70 procent een prima alternatief.
Hallucinogeen of psychoactief. Sommige beoefenaars beweren dat cacao kan functioneren als een neurologische drug, vergelijkbaar met cannabis of andere geestverruimende planten . Maar hoewel cacao bepaalde bestanddelen gemeen heeft, zijn ze ofwel in microscopisch kleine hoeveelheden aanwezig of worden ze niet op dezelfde manier door het lichaam verwerkt.
Studies hebben ook aangetoond dat cacao helpt om energieverbruik en metabolisme te reguleren en tegelijkertijd het gevoel van volheid te vergroten. Met andere woorden, hoewel chocolade vaak wordt geassocieerd met gewichtstoename, kan cacaopoeder daadwerkelijk helpen om gewicht te verliezen en tegelijkertijd belangrijke voedingsstoffen te leveren.
Cacao bevat van nature ook cafeïne, maar de hoeveelheid is te klein om een belemmerend effect te hebben op de nachtrust. Samenvatting: Cacao is rijk aan magnesium; een mineraal dat betrokken is bij een goede nachtrust en een ontspannen gevoel.
Het consumeren van cacao-extract of zeer pure chocolade bleek verschillende cardiovasculaire risicofactoren te verminderen in een nieuwe metastudie, een studie van andere studies. Cacaoconsumptie leek de bloeddruk in het algemeen te verlagen, evenals slechte cholesterol en bloedsuiker.
Drink cacaopoeder een half uur voor elke maaltijd , drink nog een thee een uur na een maaltijd en drink geen water tussen de maaltijden door. Je kunt ook gewoon drinken tijdens je menstruatie. Bovendien is cacaopoeder een antioxidant, regelmatig drinken is erg goed voor de huid.
Hartaandoeningen: Cacao bevat cafeïne. De cafeïne in cacao kan bij sommige mensen een onregelmatige hartslag veroorzaken en moet met voorzichtigheid worden gebruikt bij mensen met hartaandoeningen . Diabetes: Cacao lijkt de bloedsuikerspiegel te kunnen verhogen en kan de bloedsuikercontrole bij mensen met diabetes verstoren.
A. Ja, je kunt dagelijks rauwe cacaopoeder eten . Regelmatige consumptie kan verschillende gezondheidsvoordelen bieden, waaronder verminderde ontstekingen en bescherming tegen hartziekten, kanker en diabetes. Je moet het echter met mate in zijn rauwe vorm consumeren.
Rauwe cacao beschermt tegen hart- en vaatziekten
Door het hoge gehalte antioxidanten heeft cacao een beschermend effect op hart- en vaatziekten. Cacao bevat daarnaast ook veel mineralen als magnesium die ook het hart ondersteunen, spieren ontspannen en de hersenfunctie stimuleren.
Boordevol gezondheidsvoordelen, onze Super Cacao is de enige cacao ter wereld waarvan wetenschappelijk is bewezen dat het de gezondheid van het hart ondersteunt, dankzij het hoge flavanolengehalte, en het zit ook boordevol darmgezondheid en stemmingsverbeterende kwaliteiten. Voeg 2 theelepels toe aan uw dagelijkse dieet .
Als je cacaovruchten kunt vinden in de dichtstbijzijnde supermarkt, kun je het zachte vruchtvlees rond de cacaopitten eten door voorzichtig de bleke, ondoorzichtige pitten eraf te peuteren met je handen of zelfs je tanden .