Een verrukkelijke combinatie die je smaakpapillen zullen betoveren! Na twee jaar onderzoek en een volledig nieuw productieproces, vond Côte d'Or het verrassende evenwicht tussen de bittere smaak van zwarte chocolade en de zoetzure smaak van fruit.
Met BonBonBloc combineren we het unieke karakter van Côte d'Or melkchocolade met een zijdezachte praliné. Laat je verleiden door de combinatie van de intense melkchocolade aan de buitenkant en heerlijk smeuïge pralinévulling aan de binnenkant.
Sinds 1883 creëert Côte d'Or intense chocolade met een krachtig en ongerept karakter. Côte d'Or dankt zijn onmiskenbare smaak aan een zorgvuldige selectie van kwaliteitsvolle cacaobonen. Samen met Cocoa Life bouwt Côte d'Or aan een duurzame toekomst van cacao.
Côte d'Or L'Original is een chocoladereep van melkchocolade met een rokerige smaak en tonen van vanille. Chocola met een unieke en authentieke smaak, het kenmerk van Côte d'Or.
EEN UNIEKE SMAAK. De kracht van karakter, sinds 1883. We gebruiken voor onze Côte d'Or melkchocolade een mix van cacaobonen met een krachtig en rijk aroma. Daarnaast zorgt de dikte van de Côte d'Or chocoladerepen voor die typische harde eerste bijt, om dan heerlijk te smelten in de mond.
Cote d or chocolade kent zijn oorsprong bij onze zuiderburen in België, maar de olifant uit het logo van Cote d or is een ode aan het land waaraan het merk zijn successen te danken heeft. Het Afrikaanse Ghana, dat een groot leefgebied is voor de slurfachtigen, is het land waar veel cacaobonen uit geïmporteerd worden.
De chocolade is sinds 1883 altijd de favoriet bij uitstek van de Belgen geweest. 7 op 10 Belgen herkent de unieke smaak blind en 70% van de Belgische huishoudens heeft Côte d'Or in huis. Dat straf en smaakt al 140jaar naar meer!
Côte d'Or is een chocolademerk dat is ontstaan in België in 1883.
Côte-d'Or (letterlijk " Gouden Helling ", "Gouden Helling") is een departement in het oosten van Frankrijk. Het is een van de 83 eerste Franse departementen die tijdens de Franse Revolutie zijn ontstaan en een van de acht departementen van de regio Bourgogne-Franche-Comté.
Het is aantoonbaar uniek onder de departementen omdat het een naam heeft die poëtisch is in plaats van geografisch. Gegeven door de vertegenwoordiger van Dijon (fr:Charles-André-Rémy Arnoult), zou het verwijzen naar het herfstgoud van de flanken van de heuvels in het wijnbouwgebied .
De Côte de d'Or is het hart van de Bourgogne. Côte d'Or betekent letterlijk “van goud”, maar in dit geval is het woord afgeleid van Oriental wat oostelijk betekent; de oostenlijke (gouden…) helling dus.
De gelukkige winnaars maken vandaag kans om een van de 140 verstopte Gouden Tickets te vinden en een van de drie reizen naar Kenia, een van de 87 VIP Experience Tickets voor de Rode Duivels of een van de 50 Chocolade Dream Days te winnen...
De chocolade van Côte d'Or, de Tuc- en ook de Prince-koekjes blijven Belgisch. Mondelez, het vroegere Kraft, behoudt zijn drie fabrieken in ons land.
Côte d'Or is zonder meer een wereldmerk geworden door trouw te blijven aan de unieke intense smaak, te verklaren door het ongewijzigde recept (een hoog cacaogehalte en de onberispelijke en standvastige kwaliteit van de bonen), het vakmanschap en de succesvolle productinnovaties.
De productie van vloeibare chocolade blijft in Halle, waardoor het label made in Belgium behouden blijft. De fabriek van Côte d'Or wordt door de huidige eigenaar Mondelez verkocht aan het Zwitserse chocoladebedrijf Barry Callebaut.
Côte d'Or Repen Assortiment - 56 stuks.
In druk kan in het Frans de "œ" worden gebruikt om aan te geven dat het om één klank gaat, en niet om twee afzonderlijke klinkers "o" en "e", zoals in coëfficiënt. Mede als gevolg van de beperkingen van tekstverwerkers (of hun gebruikers) wordt dit uitgangspunt echter vaak niet standaard gehanteerd.
Vertaling van "dun"." in Frans
mince."
Het geheim van deze zo herkenbare smaak ligt in de speciale aandacht die eraan wordt besteed. Ze selecteren de beste cacaobonen uit Zuid-Amerika, die een uitstekende aromakwaliteit bieden. De zorgvuldig uitgedachte mix met Afrikaanse cacaobonen en andere origines geeft Côte d'Or chocolade zijn krachtige smaak .
Wist je dat de naam Côte d'Or verwijst naar de Goudkust, het huidige Ghana? Dat is waar het merendeel van de cacaobonen vandaan komen. De olifant in het logo van Côte d'Or staat symbool voor de kracht van de chocolade.
Côte d'Or, de authentieke smaak van chocolade
Côte d'Or dankt zijn krachtige en unieke smaak aan de zorgvuldige selectie van enkel de beste cacaobonen. Deze cacaobonen worden 100% duurzaam aangekocht middels ons Cocoa Life programma. Chocolade met een rijke en intense ervaring waar je van kan blijven genieten.
De beginnende of bevestigde chocolatiers die in de prijzen vallen. In Brussel is de winnaar de welbekende Herman Van Dender. Als een van de Gebrevetteerde Hofleveranciers van België viert Van Dender dit jaar zijn 65e verjaardag.
Topkwaliteit. Je kunt het niet ontkennen: Belgische chocolade is van topkwaliteit. De cacaobonen die ervoor gebruikt zijn, zijn de allerbeste in hun soort en worden tijdens het verwerkingsproces op de best mogelijke manier behandeld.
Godiva is synoniem voor fijne Belgische chocolade. Godiva is nu eigendom van een Turks bedrijf, maar heeft nog steeds zijn management en de originele fabriek (gebouwd in 1926) in België. De winkel op de Grote Markt was Godiva's eerste (opgericht in 1937).