Biologische aardbeien zijn bovendien 100% aardbeien, 100% puur natuur. De kleur en smaak van biologische aardbeien zijn niet te overtreffen. Je ziet en proeft écht het verschil."
Biologische aardbeienkwekers gebruiken geen fumiganten . Zodra de aardbeienplant de gefumigeerde grond van de kwekerij verlaat, mag hij nooit meer een synthetisch pesticide zien om het label biologisch te krijgen. Conventionele kwekers daarentegen fumigeren hun grond voordat ze de planten planten.
Als het aankomt op pesticideresiduen, zijn niet-biologische aardbeien nog steeds de grootste boosdoeners . Tests van het Department of Agriculture hebben uitgewezen dat aardbeien het verse product zijn dat het meest waarschijnlijk besmet is met pesticideresiduen, zelfs nadat ze geplukt, op het veld afgespoeld en gewassen zijn voor consumptie.
Alleen op de bakjes aardbeien van Ekoplaza en Odin werden geen bestrijdingsmiddelen aangetroffen. Op aardbeien uit de overige supermarkten zitten gemiddeld drie verschillende bestrijdingsmiddelen. Dat is wel wat minder dan in 2021 en 2022, toen waren dat gemiddeld 3,5 en 3,7 verschillende stoffen.
Alle biologische bessen van Driscoll's, ongeacht de teeltregio, zijn 100% gecertificeerd volgens het USDA National Organic Program (NOP).
Wij vertrouwen op natuurlijke kruisbestuivingstechnieken om de bessen van Driscoll's voortdurend te verbeteren . Wij bestralen of modificeren onze planten nooit genetisch. Wij kweken bessenplanten op natuurlijke wijze om ze resistenter te maken tegen ziekten en plagen, terwijl ze voldoen aan onze kwaliteitsnormen voor smaak en uiterlijk.
Ja, alle biologische en niet-biologische bessen van Driscoll's zijn veilig om te consumeren . We werken nauw samen met onze onafhankelijke telers om nieuwe en innovatieve landbouwpraktijken te vinden. Enkele van de hulpmiddelen in de toolkits van onze biologische boeren zijn gewasrotatie, beheer van nuttige insecten en het gebruik van groenbemesters en compost.
De beste manier om aardbeien te wassen is om ze af te spoelen met water en ze vervolgens ongeveer 20 minuten in azijn te laten weken of ze ongeveer 15 minuten in een mengsel van water en baking soda te laten weken . Hoe kom je van insecten op aardbeien af? Was je aardbeien in zout water om insecten en vuil te verwijderen.
Jinling Diao en collega's wilden daarom onderzoeken hoe twee veelgebruikte pesticiden op aardbeien — boscalid (BOS) en difenoconazol (DIF) — specifieke moleculaire routes in bessen beïnvloeden.
Omdat biologische aardbeien worden geteeld met behulp van natuurlijke processen en materialen , hebben ze vaak meer smaak en een textuur die van nature zoeter en sappiger is dan die van conventionele soorten.
Ja. Er worden geen genetisch gemodificeerde aardbeien commercieel gekweekt en verzonden . Verschillende soorten aardbeien worden ontwikkeld voor verschillende klimaten en groeiomstandigheden.
"In de biologische teelt mogen we amper spuiten tegen schimmels en andere ziektes en insecten. We mogen slechts een beperkt aantal middelen van natuurlijke oorsprong gebruiken om gewassen te beschermen, dus geen middelen van chemisch-synthetische oorsprong. We gebruiken stro rond de plantjes om de bodem te bedekken.
Frambozen hebben de Dirty Dozen niet gehaald, maar hun dunne schil maakt ze extreem kwetsbaar voor chemische absorptie. Biologische boeren mogen geen giftige, persistente pesticiden, fungiciden of synthetische meststoffen gebruiken. Dus als het om deze bessen gaat, kun je beter uitpakken met biologische aardbeien, bosbessen en frambozen .
Wees niet bang: azijn kan helpen om pesticideresten en vuil of bacteriën weg te spoelen. Giet drie kopjes koud water en een kopje appelazijn of witte azijn in een kom en dompel je aardbeien vijf tot 20 minuten onder .
Nu, als u een toegewijde biologische tuinier bent, kunt u misschien een oogst of twee van prachtige zomeraardbeien krijgen, maar de kans is groot dat u ze echt goed moet verzorgen om de beestjes op afstand te houden. "Biologische" bessen uit de supermarkt zijn in de meeste gevallen niet biologisch omdat er pesticiden worden gebruikt.
Op 69% van de aardbeien waren één tot drie verschillende PFAS-pesticiden aanwezig . Bijna de helft bevatte residuen van pesticiden die zo giftig zijn dat ze allang verboden hadden moeten zijn. De enige twee pesticidenvrije monsters waren biologisch. De rest had gemiddeld 3 pesticiden.
Doe je groenten bijvoorbeeld in de wasbak en week je groenten en fruit 12-15 minuten in een oplossing van water met baking soda. Een 1% oplossing is afdoende om tot 96% van de pesticiden af te wassen. Doe 1 eetlepel baking soda in 1,5l water.
Maar let op: het is niet aan te raden om aardbeien ruim van te voren te wassen en te snijden. Spoel ze liever af vlak voordat je ze gaat eten, en verwijder daarna pas het kroontje. Anders kunnen de aardbeien beschadigen en zich volzuigen met water, waardoor ze smaak verliezen.
Deskundigen op het gebied van voedselveiligheid zijn het erover eens dat u uw producten altijd moet wassen voordat u ze eet of serveert .
De biologische bessen van Driscoll worden geteeld door onafhankelijke boeren waarvan de teelt- en verwerkingsactiviteiten biologisch gecertificeerd zijn door California Certified Organic Farmers (CCOF) , een door het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA) geaccrediteerde certificeringsinstantie.
De schijnaardbei (Potentilla indica) is zoals de naam al aangeeft geen echte aardbei, maar wel heel leuk in de tuin. Schijnaardbeien bloeien van mei tot oktober met gele bloempjes (in plaats van witte bij de bos- en tuinaardbeien). De vruchten zijn klein en knalrood. Niet eetbaar, wel decoratief.
Variatie is dus heel belangrijk.” Toch is het belangrijk om te weten hoeveel aardbeien je op een dag mag eten, want er zitten natuurlijk ook wat suikers in. “In een portie van 250 gram aardbeien zit ongeveer evenveel suiker als in een appel. We raden altijd aan om twee stukken fruit per dag te eten.
Door aardbeien op kamertemperatuur te laten komen voor het serveren, worden hun natuurlijke smaken versterkt. Een paar van onze unieke variëteiten: Driscoll® Pasadena™, Driscoll® Amesti™, Driscoll®Magdalena™, Camarillo, Driscoll® Lusa™, Driscoll El Dorado en Driscoll Jubilee .
Over de nummer 1 is iedereen het eens: de biologische Elianny van telers Erik Smeenk en Wilma Kraaij uit Wehl. Peter van de Ven: 'bijzonder lekkere aardbei, erg prettig in de mond, een volle smaak waarin je de complexiteit van de bodem proeft.
Vaak, als we aardbeien kopen, worden ze meestal gekocht bij de lokale supermarkt, ze worden vroeg van de plant geplukt... voordat ze op natuurlijke wijze aan de wijnstok rijp zijn. Dit wordt gedaan zodat het fruit langer bewaard kan worden om te voorkomen dat het eerder gaat rotten.