De Korona aardbei is de zoetste aardbeiensoort met uitstekend aardbeien aroma. Zeer geschikt ras voor de volle grond en geeft mooie grote en donkerrode smakelijke vruchten. Korona is goed bestand tegen ziekten. Dit ras adviseren wij voor de moestuin.
Voor het hele seizoen plukken
Misschien wel de beste doordrager op de markt: de Evie 2. Dit ras heeft een zeer hoge productie van grote, sappige en zeer zoete aardbeien. De sterke groei en ziekteresistentie maken dit ook een ideaal ras voor thuis.
Over de nummer 1 is iedereen het eens: de biologische Elianny van telers Erik Smeenk en Wilma Kraaij uit Wehl. Peter van de Ven: 'bijzonder lekkere aardbei, erg prettig in de mond, een volle smaak waarin je de complexiteit van de bodem proeft.
De Korona is een normale aardbeien soort, dit zijn echt de aller lekkerste. U kunt de planten enkele jaren laten staan. Heeft u thuis nog lege potten staan? Het is fijn om deze vol te planten.
Was de aardbeien grondig, snij ze, en voeg een snuifje zout en drie stevige snuifjes suiker toe. Meng goed en laat even staan op kamertemperatuur. De suiker helpt om de aardbeien wat zoeter te maken, en zorgt voor een rode siroop, terwijl het zout alle smaak die wél in de aardbeien zit, naar boven brengt.
De oplossing hiervoor is volgens supermarkten kassenteelt. Zo kunnen de telers het hele jaar door aardbeien telen. Maar aardbeien die in kassen groeien, missen de vruchtbare aarde om die lekkere zoete smaak te creëeren.
Laat de bessen macereren .
Een klein beetje suiker is alles wat je nodig hebt. Schep het over gehakte of gesneden bessen, roer het door elkaar en laat het mengsel ongeveer 10 minuten staan voordat je het opeet.
In de campagne 'Het lekkerste groente en fruit' laat Albert Heijn zien waar ze op wil scoren: ketenverkorting, met versheid en smaak. AH claimt verder 'lekkerst getest' op aardbeien na onderzoek bij grote Nederlandse supermarkten.
Vreemd genoeg zijn White Jewels niet de duurste aardbeien in Japan, deze eer gaat naar de Kokota Strawberries, een gigantische rode soort, die worden verkocht aan 22 US dollar per stuk.
Aardbeien zijn kampioen in voedingsstoffen
Vooral het gehalte aan vitamine C en foliumzuur is hoog. Met 7 aardbeien krijg je al net zoveel vitamine C binnen als met 1 sinaasappel. En een portie aardbeien van 100 gram levert je al een derde van wat je op een dag aan foliumzuur nodig hebt.
De perfecte aardbeien zijn sappig, heerlijk zoet, groot van stuk, dieprood van kleur en hebben een beetzachte structuur.
De aardbeien lusten wel wat water dus zorg zeker dat je ze regelmatig van hun dorstlust verlost. Geef ze ook een extra groeiboost door regelmatig een groente- en fruitmeststof toe te dienen. In pot werkt een vloeibare meststof het beste. In professionele kwekerijen zit in elke watergift vloeibare meststof verwerkt.
Wateraardbei, dat doet je denken aan lekkere aardbeien. Helaas! De prachtige donkerrode vruchten zijn niet eetbaar. De naam is afgeleid aan de vorm van de vrucht en jammer genoeg niet van de smaak.
Wat zijn Lambada Aardbeien? Dit zijn de eerste Hollandse aardbeien uit de kas. Doordat ze beschermd opgroeien en ze zich daardoor niet hoeven te wapenen tegen weersinvloeden van buitenaf, zijn ze superzacht.
Kies voor aardbeien met een hoge opbrengst, of kies voor rassen die juist een langere periode vruchten geven. Deze zogenaamde doordragende aardbeienplanten hebben een lange pluktijd. Het bekendste en ook meteen een van de beste rassen is de 'Ostara'.
In totaal bestaan er meer dan 1.000 verschillende soorten aardbeien waarvan er slechts een 100-tal in onze tuinen worden gekweekt.
De Korona aardbei is de zoetste aardbeiensoort met uitstekend aardbeien aroma. Zeer geschikt ras voor de volle grond en geeft mooie grote en donkerrode smakelijke vruchten. Korona is goed bestand tegen ziekten. Dit ras adviseren wij voor de moestuin.
Aardbeien zijn net snoepjes, maar vormen wel degelijk een goede aanvulling in je dagelijkse eetpatroon. “Net als veel andere fruitsoorten bevatten aardbeien veel nuttige stoffen. Ze zijn rijk aan vitaminen, mineralen en vezels. Bovendien bevatten ze weinig calorieën”, legt de diëtist uit.
Dit is een Bijin-hime . Vernoemd naar het Japanse woord voor mooie prinses, is het een van de duurste soorten fruit ter wereld. Bekend om zijn zoete rozengeur, is elke Bijin-hime aardbei ongeveer zo groot als een honkbal.
Wil je in korte tijd veel heerlijke aardbeien eten, dan zijn de “kortdragende” aardbeien rassen het meest geschikt. De oogst duurt ongeveer 3-4 weken en in die tijd pluk je dagelijks heerlijke verse aardbeien. Sommige soorten geven al eind mei de eerste aardbeien, en anderen pas eind juni.
Aardbeien bij ALDI komen gewoon uit Nederland. Dankzij onze korte lijntjes met de boeren, hoeven de Hollandse aardbeien niet lang op transport. Zo liggen ze altijd vers bij ALDI in het fruitschap.
200 gram per dag
Dat komt neer op minimaal 200 gram fruit. Je zou alleen aardbeien kunnen eten om aan dat advies te voldoen, maar door ook voor andere fruitsoorten te kiezen, krijg je ook andere voedingsstoffen uit fruit binnen.
Voeg een beetje suiker en zout toe ! Was je aardbeien, snijd ze en bestrooi ze met een snufje zout en een paar goede snufjes kristalsuiker, schud ze een beetje heen en weer en zie ze op magische wijze donkerder en extra sappig worden.
Het smaakverschil is op zijn best marginaal, dus als je wanhopig op zoek bent naar een snufje suiker over je aardbeien, is Stevia de gezondere optie . Als je op zoek bent naar iets dat makkelijker te mengen is in een kom, is agavesiroop een ander natuurlijk voorkomend en smakelijk alternatief dat aardbeien zoeter maakt.
Laat het aardbeienmengsel staan om te macereren:
Laat het mengsel op kamertemperatuur staan tot de suiker is opgelost en de aardbeien stroperig zijn, minimaal 30 minuten tot maximaal 2 uur .