Zaai broccoli tussen eind maart en eind juni voor het beste resultaat. Je kunt de broccoli dan oogsten tussen augustus (voor de in maart gezaaide planten) en eind oktober (voor de in juni gezaaide planten).
Ze hebben die bladeren nodig om te fotosynthetiseren, en dat is hoe ze zichzelf voeden. Zodra je alle zijbloemen van je broccoliplant hebt geoogst, kun je de rest van de bladeren en de centrale stengel, die ook eetbaar is, wegknippen.
Zodra de broccolikoppen zijn geoogst en alle zijscheuten die u wilt hebben zijn afgesneden, is de plant klaar voor het seizoen. Trek hem eruit en doe hem in de compost om ruimte en voedingsstoffen te maken voor de oogst van volgend jaar .
Oogsten en gebruiken van spruitbroccoli
Knip de speren af als ze 10-20 cm lang zijn, voordat de bloemen opengaan . Begin met de centrale speer om meer zijscheuten te stimuleren. Paars-spruitende broccoli-speren zijn heerlijk om eenvoudig te koken, net als asperges!
Moet je de planten toppen nadat je broccoli hebt geplant? Nee, dat zou de centrale kop verwijderen en je krijgt niet de oogst die je verwacht . Je krijgt echter wel kleine zijscheuten.
Zodra de centrale kroon van de plant is verwijderd , kunt u regelmatig een paar bladeren van de plant afknippen. Verwijder, net als bij Kale, eerst de onderste bladeren van de plant.
Februari: Begin met broccoli, bloemkool en erwten binnenshuis. Maart: Begin met bieten, kool, wortels, boerenkool, sla, uien, paprika's, spinazie en tomaten binnenshuis. Tegen het einde van maart , verplant u broccoli, wortels, erwten en bloemkool buitenshuis.
De bladeren zijn ook eetbaar .
Broccoli moet beschermd worden tegen ongedierte zoals koolwitjes en duiven, dus dek ze altijd af met fijnmazig gaas . Wied regelmatig onkruid tussen de planten, geef water tijdens droge periodes, bemest om de groei te stimuleren en ondersteun hogere planten met een stevige stok.
Extreme temperaturen brengen ook de productie van broccoli abrupt tot stilstand. Als uw broccoli helemaal niet wil groeien, zijn andere mogelijke boosdoeners overbevolking, schade aan het wortelstelsel of het te laat verplanten van zaailingen met wortels die wortelgebonden zijn .
Bij de meeste broccolivariëteiten vormen zich ook talrijke zijscheuten. Deze kleinere hoofden blijven rijpen nadat het centrale hoofd is geoogst , en zijn de beste manier om een tweede - en soms een derde - oogst broccoli van één plant te hebben. Volg dezelfde richtlijnen voor wanneer te oogsten.
Goede metgezellen zijn sla, radijs, selderij, uien en rozemarijn. Hoeveel broccoliplanten produceren één broccoliplant? Elke broccoliplant produceert één broccolihoofd.
Zijscheuten blijven groeien nadat de hoofdkop is geoogst . Oogst zijscheuten wanneer ze hun ideale kleur en stevigheid hebben bereikt.
Broccolibladeren lijken op kool en smaken waarschijnlijk ook zo (aarde-achtig, donkergroen, bitter en daarom heerlijk). Ik denk dat dit komt doordat mensen de bladeren niet eten, dus het is gewoon dood gewicht dat zich flink kan opstapelen en het duurder kan maken om te transporteren .
Wat u moet weten Broccoli stengels en bladeren. De stengel is taaier dan de roosjes, maar heeft een heerlijk milde smaak die knapperig en krokant is als hij rauw is en zacht en bijna sappig wordt als hij gekookt is. De bladeren, die ook eetbaar zijn, zijn qua textuur en smaak bijna boerenkoolachtig en verwelken perfect als ze gekookt zijn .
Knip de beschadigde delen af met een schaar in een hoek van 45 graden, net boven de gezonde knoop, en knip altijd terug naar groen, gezond weefsel. Als een groot deel van de bladeren er dood uitziet, kun je de hele tak afknippen. Zorg er hierbij voor dat de hoofdstengel intact blijft.
In de meeste gevallen is geel geworden broccoli nog steeds veilig om te eten, zolang er geen andere tekenen van bederf aanwezig zijn, zoals schimmel, rotte geur of slijmerigheid. De verkleuring op zichzelf is geen teken van bederf, maar eerder een kwestie van het er al dan niet aantrekkelijk uitzien.
Oogst wanneer de bloemscheuten goed ontwikkeld zijn, maar voordat de bloemen daadwerkelijk open zijn gegaan . Snijd eerst de centrale stengel af met een scherp mes, omdat dit de zijscheuten aanmoedigt om zich snel te ontwikkelen. Regelmatig plukken van de zijscheuten verlengt de teelttijd.
Is paarse broccoli veilig om te eten? - Quora. Ja, het is net zo veilig als elke andere broccoli of andere groente .
Het is ons aangeleerd om maar bepaalde delen van groenteplanten te eten. Bij broccoli eten we de bloemknoppen, bij meirapen de knolletjes en bij wortels enkel de oranje penen. Maar wist je dat je van vele groenten de volledige plant kan benutten dus ook de bladeren en de bloemen.
Gebruik ziplock- of vacuümzakken om in de vriezer te bewaren . Een voordeel van invriezen is dat het de celwanden breekt, waardoor de bladeren malser worden als je ze kookt. Als je normaal gesproken dozen of zakken diepvriesspinazie koopt, zul je dit geweldig vinden.
Om de weelderige paarse kleur van PSB te behouden, bak, grill of roerbak het snel . Stomen en koken wast de kleur weg. Roerbak met dingen als gember, sojasaus, limoensap en cashewnoten.
Broccoli kan in de vollegrond worden gezaaid. Daarbij moet je voldoende plantafstand incalculeren omdat de kolen later grote bladeren zullen ontwikkelen. Zaai op een plantafstand van 40 tot 50 centimeter telkens 2 tot 3 broccolizaden.
Augustus : Begin met broccoli, maïs en komkommers binnen. September: Begin met bonen, bieten, kool, wortels, bloemkool, sla en spinazie binnen. Verplant pepers, tomaten en broccoli buiten. Oktober: Verplant bieten, bonen, kool, wortels, bloemkool, maïs, komkommers, sla en spinazie buiten.
Andere koolsoorten, zoals bloemkool of broccoli, mogen niet in de buurt van spruitjes worden geplant , omdat ze direct concurreren om veel van dezelfde voedingsstoffen en hulpbronnen. Bovendien zouden ze door hun nabijheid twee keer zo kwetsbaar zijn voor dezelfde ziekten en plagen.