Bressekip, de allerlekkerste kip.
Voorbeelden van de beste hybride legkippen zijn de kippensoorten Black Star, de Golden Comet, ISA White en ISA Brown, Hisex White en Hisex Brown, en Nera Brown. Van deze oerstevige, rustige kippen mag je verwachten dat ze zo'n 250 à 300 eitjes per jaar leggen.
De Bresse-kip is een 400 jaar oud kippenras dat volgens veel chef-koks het lekkerste ter wereld is, dankzij het sappige, boterachtige vlees met een intense smaak.
Als je met "het lekkerste" het lekkerste deel van de kip bedoelt, dan zijn dijen en drumsticks de juiste keuze. Wat maakt kippendijen en drumsticks zo lekker? Simpel: deze delen van de kip zijn rijk aan een proteïne genaamd myoglobine, wat vlees een donkerdere kleur en een rijkere smaak geeft.
Als favoriet donker vleesstuk hebben dijen meer vet, vocht en smaak dan kipfilets. Ze worden vaak bereid met marinades om de sappigheid van het vlees naar voren te brengen met verschillende kookmethodes. Bovendien zijn kippendijen doorgaans goedkoper dan borststukken.
Bressekip. Poule de Bresse: de beste kip ter wereld. De kip heeft zelfs het AOC-zegel. De bressekip wordt gevoerd met tarwe, maïs en karnemelk.
Onbewerkte kip, zoals kipfilet, bevat veel gezonde eiwitten en vetten. Kipfilet bevat maar liefst 31 gram eiwitten per 100 gram kipfilet. Perfect dus voor na die zware sporttraining om je spieren te laten herstellen. Daarnaast is kip ook een bron van verschillende vitamines en mineralen.
Butter chicken , ook wel bekend als Murgh Makhani, heeft onlangs de eerste plaats veroverd in de lijst "Top 100 kipgerechten ter wereld" van TasteAtlas (een online gids voor traditionele gerechten) en heeft daarmee zijn positie als wereldwijde culinaire sensatie bevestigd.
Het beste is om kip te kopen bij een ecologische slager of bij een poelier waarvan je zeker weet in welke omstandigheden de kip heeft geleefd. Zo niet, koop dan biologische kip met een officieel bio-label.
De Cornish Cross , een van de kampioenen onder de vleeskippenrassen, is niet het resultaat van de grillen van de natuur, maar van menselijke vindingrijkheid. De magie van selectieve kruisingen tussen twee verschillende kippenrassen (White Cornish en White Plymouth Rock kippen) gaf geboorte aan dit wonder onder de vleesvogels.
Maar je steunt een lokale boerderij die zich inzet voor humane dierenzorg. In de supermarkt is de beste kip die je kunt kopen biologisch, scharrel- of weidegekweekt, antibioticavrij en luchtgekoeld .
Het is eigenlijk heel simpel: scharrelkippen blijven binnen, terwijl de vrije-uitloopkippen dagelijks naar buiten mogen. Kippen die meer dan twaalf weken lang binnen zitten, worden automatisch scharrelkippen. En dus wordt een vrije-uitloopei een scharrelei, zo schrijven EU-regels voor.
Verse kip moet een roze kleur hebben . Vermijd cosmetische schade, zoals blauwe plekken of scheuren in de huid, die de kwaliteit en versheid van de kip kunnen beïnvloeden. Kip moet ook mollig zijn; als je ertegenaan drukt, moet het vlees enigszins veerkrachtig zijn en na een paar seconden weer zijn vorm aannemen.
Wat is het lekkerste stukje van de kip? Dit onderdeel was van de gehele kip, ook het favoriete stukje vlees van Napoleon. De spiertjes die bij de dijen horen. Deze herken je aan de twee kuiltjes aan weerzijden van de ruggengraat van de kip.
De Bresse, Bresse gauloise of Bressekip is een kippenras uit de Bresse-regio in Frankrijk. De kip is als slachtdier een internationaal beroemd luxeproduct van hoge kwaliteit, met zeer mals en smakelijk vlees.
Deze spiertjes die bij de dijen horen, herken je aan de twee kuiltjes aan weerzijden van de ruggengraat. Het is het lekkerste wat de kip te bieden heeft. Vandaar dat ze ook weleens 'kippenoester' genoemd worden.
Flash Australiërs eten kilo kip per week
Op deze internationale kippendag werd bekend gemaakt dat van alle volken in de westerse wereld Australiërs de meeste kippen eten. Bijna 50 kilo per jaar en twee keer zoveel als ze (ook nog) aan varken en rund eten.
Over het algemeen zijn kippenrassen die stil zijn en niet al te groot zijn, zoals de Plymouth Rock, de Sussex en de Orpington, de beste keuzes. Deze rassen zijn rustig en gedragen zich goed in een beperkte ruimte.
De Landjonker-kip van Lidl blijkt het meest vers te zijn en de minste bacteriën te bevatten. De Lidl-kip die afkomstig is van de Duitse slachter Emsland, scoort daarbij het allerbeste. De kipfilets die het relatief goed doen in de test zijn de biologische varianten, die het goed doen in dierenwelzijn en ESBL.
Als je een stuk kip wilt dat overal verkrijgbaar is, kun je het beste kiezen voor kippendijen zonder bot . Je kunt ze vinden in de meeste winkels die rauwe kip verkopen. Als kippendijen goed gekookt zijn, zijn ze een van de sappigste, meest verrukkelijke soorten vlees waar je van kunt genieten.
Wanneer je wilt afvallen, kan je beter geen kip met vel eten. In het velletje zitten juist wel weer veel verzadigde vetten. Zo zijn er nog een aantal bewerkte kipproducten die jou niet helpen bij gewicht verliezen: gepaneerde kip, kipnuggets, kipknakworst en kipburgers. De beste keuze is onbewerkte kip.
CHABO. Chabo kippen zijn een van de leukste kipjes voor kleine kinderen vanwege hun erg rustige en vertrouwelijke karakter. Ze worden heel snel tam en zijn het liefst dichtbij mensen. Chabo kippen hebben kleine pootjes, waardoor ze niet snel lopen.
Wil je vleeskippen kweken, dan kies je best voor zware kippenrassen met een sterke vleesaanzet zoals de Mechelse koekoek, de Belgische vechters, Jersey Giant, Orpinton, Cochin, Brahma, …
De Wyandotte Krielkip is de ideale kip voor onervaren kippenhouders. Ze zijn supervriendelijk en makkelijk in de verzorging. Ze zijn makkelijk handtam te maken en zijn erg betrouwbaar. De Wyandotte is een enthousiaste legkip, ze legt gemiddeld zes eieren per week.