Een portie komkommer komt overeen met 200 gram.
Een portie van 150 gram ongeschilde komkommer bevat 10.2 microgram vitamine K, ongeveer een tiende van wat een volwassene dagelijks nodig heeft. Mensen die bloedverdunners als warfarin gebruiken moeten wel oppassen dat ze niet te veel komkommer eten.
Komkommers bestaan voor meer dan 95% uit water en leveren slechts 13 kcal per 100 gram. Het is een gezonde en caloriearme groente. Tijdens het dieet is het toegestaan om onbeperkt komkommers te eten.
Er zitten 6 kilocalorieën in 1 opscheplepel (50 gram) komkommer.
Komkommer is een groente die is te verkrijgen in verschillende maten. De Hollandse komkommer zoals wij die kweken heeft meestal een lengte tot zo'n 40cm, met een gemiddelde doorsnee van 5 cm en een gewicht tussen de 350 en 450 gram.
Je kunt een halfproduct aanmaken genaamd 'komkommer plakje', waarbij je 1 komkommer omrekent naar bijvoorbeeld 40 plakjes.
Komkommers hebben sowieso een hydraterende werking doordat ze voor 95 procent uit water bestaan. Wanneer je dagelijks een flink stuk komkommer eet, kan dit ervoor zorgen dat gifstoffen sneller uit je lichaam afgevoerd worden. Ook zit er veel vitamine C in de groente. Voornamelijk in de schil, dus verwijder deze niet.
Komkommer levert je kalium, vezels, vitamine C en andere voedingsstoffen. Het is belangrijk om dagelijks een grote verscheidenheid aan groenten te eten bij de maaltijden, maar als je om verschillende redenen komkommer dagelijks eet, is het prima om er ook andere groenten bij te eten.
Ten eerste bevatten ze weinig calorieën. Elke portie van één kopje (104 gram) bevat 16 calorieën, terwijl een hele komkommer van 300 gram 45 calorieën bevat. Dit betekent dat u veel komkommers kunt eten zonder de extra calorieën binnen te krijgen die leiden tot gewichtstoename .
Een portie komkommer -- een half kopje -- bevat ongeveer 8 calorieën. Ze bevatten kleine hoeveelheden vitamine K en vitamine A en bestaan voor ongeveer 95% uit water.
Veel van de gezondste stoffen van de komkommer bevinden zich in of pal onder de schil! Het is dus het beste om komkommer met schil en al te eten. Wel eerst goed wassen voordat je hem gebruikt! Komkommers blijven maximaal een week goed als je ze op een koele plek bewaart, liefst buiten de koelkast.
Welke voedingsstoffen in komkommers zijn gezond? Een komkommer bevat erg weinig calorieën, maar zit wel vol met goede voedingsstoffen en vezels. Voorbeelden hiervan zijn kalium, vitamine K en antioxidanten. Zo houdt het mineraal kalium je vochtgehalte in balans en de normale bloeddruk in stand.
Komkommers kunnen een fantastische aanvulling zijn op uw avondhapjes. Met hun lage caloriegehalte kunnen komkommers uw honger stillen zonder extra kilo's toe te voegen . Bovendien zijn ze een goede bron van vezels, wat helpt bij de spijsvertering.
De meeste versies van het dieet beweren dat het volgen ervan gedurende 7-14 dagen kan leiden tot een gewichtsverlies van 15 pond (7 kg). Voorstanders van het dieet gebruiken soms zelfs de slogan: "7 dagen voor 7 kilogram." Het dieet bestaat voornamelijk uit komkommers, samen met een paar eiwitrijke voedingsmiddelen, zoals eieren, kip, vis en noten .
Komkommers zijn rijk aan verschillende soorten antioxidanten, zoals lignanen, tritrpenen en flavonoiden. Deze stoffen hebben ook een ontstekingsremmende werking.
De vezels uit de schil hebben als extra voordeel dat ze goed zijn voor de stoelgang, doordat ze water vast houden in het lichaam, waardoor de ontlasting zachter en soepeler wordt. Zonder schil bevat de komkommer meteen veel minder van de gunstige voedingsstoffen, dus met schil consumeren heeft zeker de voorkeur.
Sprenkel een beetje zout over de komkommer en zet een halfuur in de koelkast. Hiermee wordt de komkommer nog zachter en krijgt het een mooiere groene kleur.
Komkommers zijn kleine, groene wonderen boordevol goede stoffen! Het bevat voedingsstoffen zoals magnesium, kalium, biotine, vitamine A en B1 wat stressverminderend werkt, hydratatie, dikker haar, UV-bescherming en stevigheid biedt.
Of u nu komkommers in plakjes of blokjes snijdt, begin met het afsnijden van de steel en de worteluiteinden van de komkommer.
Een portie komkommer komt overeen met 200 gram.
Voordat u begint met het snijden van uw komkommer, moet u deze grondig wassen met koud water. Leg de komkommer plat op uw snijplank en snijd met een santoku-mes elk uiteinde van de komkommer af. Snijd de komkommer doormidden, neem dan een helft en snijd deze in de lengte door het midden .
Vitamines en detoxen
Komkommers kunnen dus zorgen voor voldoende wateropname elke dag en daarnaast heeft deze groene staaf veel vitamines in zich. Je stofwisseling wordt ook bevordert en het reinigt je maag- en darmkanaal. Na het eten van veel komkommer kan het een ontgiftende werking hebben op je lichaam.
Komkommer is water met mineralen
Je kunt daardoor zoveel komkommer eten als je wilt voor het slapen gaan. Als je vaak in je nachtrust wordt gestoord doordat je moet plassen dan is het beter om ook komkommer met mate te eten voor het slapen.
Wat is het voedingsadvies voor komkommer? Voor volwassenen geldt het advies om 250 gram groente per dag te eten. Niet één groente bevat alle voedingsstoffen die je nodig hebt.