Hier koopt u de beste chocolade die u ooit heeft geproefd en begrijpt u meteen waarom Zwitserland op nummer 1 staat.
Topkwaliteit. Je kunt het niet ontkennen: Belgische chocolade is van topkwaliteit. De cacaobonen die ervoor gebruikt zijn, zijn de allerbeste in hun soort en worden tijdens het verwerkingsproces op de best mogelijke manier behandeld.
Proef de verfijnde smaken en het vakmanschap van Taiwan met elke hap van Fu Wan Chocolate. Winnaar van onder meer de 'beste pure chocolade ter wereld' van de International Chocolate Awards wereldfinale.
Cacao, het basis ingrediënt voor chooclade vindt zijn oorsprong vermoedelijk in Mexico en het noorden van Zuid-Amerika. Het waren de Azteken die al 1200 de eerste cacaobonen oogsten en verwerkte tot een soort chocolade drankje met speciala geneeskundige krachten.
Friis-Holm Chokolade (Denemarken) was de meest bekroonde met 16 prijzen, waaronder 7 zilveren en 9 bronzen. Andere meervoudig prijswinnaars dit jaar waren: Fu Wan Chocolate (Taiwan) met 11 prijzen, Kasama Chocolate (Canada) 10 prijzen, Fjåk Chocolate (Noorwegen) 10 prijzen. Een van de hoogste scores ging naar Mary Chocolate Co.
Ecuador is de thuisbasis van enkele van de beste cacaobonen ter wereld. Slechts ongeveer 5% van de cacao in de wereld is gelabeld als "Fine Aroma", en Ecuador produceert er bijna 63% van.
Belangrijkste punten. De vier grootste chocoladeproducerende landen zijn Duitsland, België, Italië en Polen . België is een van de grootste producenten en veel van de chocolade wordt nog steeds met de hand gemaakt.
Zwitserland, het land waar NESTLÉ chocolade oorspronkelijk vandaan komt, staat op nummer 1 met 11,4 kg chocolade per persoon per jaar. Maar de nummers 2 en 3 komen daar vlak achteraan, in Duitsland en Engeland wordt genoten van ruim 9 kg chocolade per persoon per jaar.
Hoe mooi de Belgische cijfers ook zijn, één land geeft de rest het nakijken wat betreft chocolade: Duitsland (zie tabel 1 en grafiek 1). Het land is in absolute cijfers de grootste chocoladeproducent en de grootste exporteur in de wereld. Bovendien zijn de Duitsers uitgesproken actief in de verwerking van cacaobonen.
Zwitserland en chocolade hebben een lange geschiedenis. Wist je dat Zwitserland wereldwijd bekend staat om zijn chocolade-industrie?
De chocolades van To'ak. Bekend als de meest exclusieve en tegelijk duurste chocoladerepen ter wereld. Geheel gemaakt in Ecuador. Gelukkig hebben ze voor de mensen als wij die geen honderden euro's klaar hebbe liggen voor een chocoladereep inmiddels ook de 'Signature' lijn.
Melkchocolade is de meest populaire chocola soort.
Chocolats-de-luxe.com is met zijn assortiment hoogwaardige Chocolade een ware schatkamer van exquise lekkernijen voor alle liefhebbers van deze zoete verleiding. Melk- of pure chocolade is slechts het begin van een reis door de wereld van de chocoladeverwennerij.
Chocolatier van het Jaar 2024 voor Brussel
Yasushi Sasaki staat symbool voor verfijning en precisie. Met een obsessie voor zuivere smaken en het gebruik van verschillende 'origin' chocolades, heeft hij het hart van de jury en vele chocoladeliefhebbers gewonnen.
Met 2,2 miljoen ton cacao in 2022 is Ivoorkust de grootste producent ter wereld, goed voor een derde van het wereldwijde totaal. Om vele redenen is de cacaohandel in Ivoorkust en West-Afrika controversieel. Vaak verdienen boeren ongeveer 5% van de winkelprijs van een chocoladereep en verdienen ze $ 1,20 per dag.
U vindt pralines van de beste chocolatiers ter wereld bij CHOCOLATS-DE-LUXE, het eerste adres voor fijnproevers en kenners, met waarschijnlijk de grootste online retailer van Europa voor de fijnste pralines en pralines.
Energiebesparing. In een klein dorpje in het hart van België, in Wieze om precies te zijn, staat de grootste chocoladefabriek van de wereld.
"Ecuador staat wereldwijd bekend om de productie van de arriba, een bijzonder verfijnde cacaosoort. Deze variant kenmerkt zich door de geurige, bloemige en pittige smaak. Er staat een grote Nestlé-fabriek in Ecuador, waar we bonen verwerken, cacaoproducten voor de exportmarkt maken en chocolade voor de lokale markt.
Zwitserland heeft de eer om de meeste chocolade per hoofd van de bevolking te consumeren. De Zwitsers staan bekend om hun liefde voor chocolade, een reputatie die goed wordt ondersteund door statistieken die hun hoge consumptieniveaus laten zien.
Teveel chocolade eten kan er wel voor zorgen dat je overgewicht krijgt. Dit vergroot de kans op het krijgen van hart-, en vaatziekten en diabetes. Door het eten van teveel chocolade krijg je teveel vetten en suikers binnen. Dit verhoogt je BMI, maar ook je cholesterolgehalte.
Als je 10 tot 25 gram pure chocolade per dag eet ben je al gezond bezig. Het is aan te raden om niet meer dan 100 gram pure chocolade per dag te eten en maximaal 200 gram per week.
Europa is de thuisbasis van enkele van de beste chocoladeproducenten ter wereld . In dit artikel duiken we in de toplanden voor chocoladeproductie in Europa en waarom ze opvallen in deze competitieve industrie.
Wist jij dat Brussels Airport het grootste verkooppunt van chocolade is ter wereld? Er wordt zo'n 1,5 kg chocolade verkocht per minuut, zo'n 2 ton per dag en meer dan 800 ton per jaar.
Franse chocolade, met name ambachtelijke soorten, zijn genuanceerder en fijner dan Belgische en Zwitserse chocolade vanwege hun delicate smaak in kleinere porties. Franse truffels wegen bijvoorbeeld meestal 10 gram, vergeleken met hun tegenhangers over de hele wereld die meestal 15 gram wegen.