Pure chocolade heeft een positieve werking op je stofwisseling. De anti-oxidanten in de chocolade geven je een 'vol' gevoel. Daardoor heb je minder snel trek in de volgende maaltijd of snack. Zo is een stukje pure chocolade een hele verantwoorde snack.
In chocola zit ook fenylethylalanine, waardoor je hersenen de stof endorfine aanmaken. Dit maakt je blij en geeft je een gelukkig gevoel. Endorfine komt ook vrij wanneer je andere zoete of vette producten eet, waardoor je hetzelfde gevoel ervaart.
Chocola bevat lecithine, dit heeft een gunstig effect op de cholesterolgehaltes van het bloed; Cacao is rijk aan magnesium. Dit bevordert de energiestofwisseling, de spier functionaliteit en de zenuwprikkeloverdracht. Chocolade is rijk aan polyfenolen.
Hoewel je over een wel héél stevige ruggengraat moet beschikken wil je chocolade over de datum laten gaan, is het prima te eten als je toch ver na de houdbaarheidsdatum een reep achterin je kast vindt. Na verloop van tijd komt er wel een wittig 'laagje' op en kan de smaak iets teruglopen, maar ziek word je er niet van.
Chocolade zorgt ook voor een goede hydratatie van en een goede bloedcirculatie in onze huid, waardoor die er jeugdig en stralend uitziet. De beauty-industrie heeft dat begrepen: maskers, bodylotions, conditioners en lippenbalsem met chocoladebestanddelen zijn erg in trek.
Bent u een zoetekauw en geeft u om de gezondheid van uw huid? Dan zult u blij zijn om te horen dat de wetenschap heeft ontdekt dat chocolade daadwerkelijk goed is voor uw huid. Pure chocolade bevat antioxidanten die uw huid kunnen beschermen tegen schade veroorzaakt door vrije radicalen en omgevingsfactoren zoals UV-stralen .
Dat is een veel voorkomende uitspraak in de praktijk. Toch worden puistjes of acne niet veroorzaakt door chocolade. Daar komen meerdere factoren bij kijken zoals talgproductie. Wel lijken zuivelproducten en slechte koolhydraten acne te kunnen verergeren.
10. Chocolade helpt je lever niet om zeep. Nog zo'n wijsheid uit grootmoeders tijd die niet blijkt te kloppen: chocolade veroorzaakt géén leverproblemen. Sterker nog, onderzoekers beweren nu zelfs dat donkere chocolade leverschade door alcoholmisbruik of ziekte net kan helpen herstellen!
In een andere studie, van de Universiteit van L'Aquila in Italië, ontdekten onderzoekers dat het regelmatig eten van chocolade je hersenen beschermt tegen cognitieve stoornissen. Chocola zit vol met antioxidanten, ijzer en je raadt het al… magnesium! Cacao is een van de natuurlijkste bronnen van magnesium.
Chocolade bevat ook fenylalanine, een voorloper van de neurotransmitter dopamine. Dopamine helpt stemmingscognitie te ondersteunen (3) en reguleert het hormoon prolactine . Een hoog prolactinegehalte kan de hormonen van de menstruatiecyclus onderdrukken.
Verbetering van de stemming : Er is een reden waarom veel vrouwen naar chocolade grijpen op stressvolle dagen of wanneer ze hun stemming willen verbeteren. Pure chocolade bevordert de afgifte van endorfines, de natuurlijke 'feel-good'-chemicaliën van het lichaam, en zorgt voor een natuurlijke stemmingsboost. Rijk aan ijzer: Pure chocolade is een bron van non-heemijzer.
Yes, ook al moet je minder suiker eten, is pure chocolade wél weer goed voor tijdens je menstruatie. Pure chocolade bevat namelijk kalium wat je spieren helpt en zo buikkrampen kan verminderen. Hoe pijnlijk dit misschien ook kan zijn, het drinken van koffie en thee is tijdens je ongesteldheid echt een no-go.
Chocolade
Pak jij in de avond nog weleens een stukje chocolade? Je bent niet de enige. Vele van ons hebben in de avond sugar cravings, maar als het gaat om je nachtrust kun je het beter laten staan. Chocolade zit namelijk niet alleen bomvol suiker, maar het is ook een bron van cafeïne.
Teveel chocolade eten kan er wel voor zorgen dat je overgewicht krijgt. Dit vergroot de kans op het krijgen van hart-, en vaatziekten en diabetes. Door het eten van teveel chocolade krijg je teveel vetten en suikers binnen. Dit verhoogt je BMI, maar ook je cholesterolgehalte.
In de chocoladefabrieken worden de cacaobonen verwerkt tot warme, vloeibare chocolade. Eerst worden de bonen geroosterd, gepeld en vermalen tot een vloeibare cacaomassa. Vervolgens wordt dit geperst en wordt de vloeibare cacaoboter (vet) gescheiden van de droge cacaokoek.
Scheren, mondmaskers of druk op je huid door bijvoorbeeld een helm kan acne verergeren. Door scheren kan je huid gaan irriteren en door druk en wrijving raken je poriën verstopt. Als je last hebt van acne op je borst of rug kun je het beste losse kleding dragen in natuurlijke materialen, zoals katoen of linnen.
Chocolade en ander vet voedsel zijn namelijk belangrijke veroorzakers van acne. Waar of een hardnekkige mythe? Dit is een hardnekkige mythe. Het is nooit bewezen dat het eten van chocolade of ander vet voedsel zorgt voor het ontstaan van puistjes.
Bessen, groene thee en pure chocolade zijn rijk aan antioxidanten. Het opnemen van deze voedingsstoffen in uw dieet kan het uiterlijk van uw huid aanzienlijk verbeteren . Ze ondersteunen niet alleen een stralendere teint, maar dragen ook bij aan de algehele gezondheid van uw huid, waardoor uw huid er stralend en jeugdig uitziet.
Chocolade kan verschillende cutane allergische reacties veroorzaken zoals urticaria, eczeem, lokale of algemene jeuk , circumoraal erytheem, morbilliforme, scarlatiniforme erupties en roodheid van de oren. Systemische symptomen zoals ernstige hoofdpijn, rhinorroe, niezen, piepende ademhaling, misselijkheid en krampen kunnen ook voorkomen.
In chocolade zitten bepaalde substanties die ervoor zorgen dat er in onze hersenen nieuwe chemische stoffen vrijkomen. Het gaat dan met name om fenylethylamine, theobromine, anandamide en tryptofaan. Fenylethylamine is vergelijkbaar met de stof amfetamine. Ze hebben gemeen dat ze je euforisch en opgewonden maken.
Je kunt het beste gaan voor kruisbloemige- en bladgroenten (zoals kool, spruitjes en broccoli) in plaats van zetmeelrijke groenten (waaronder aardappels, pompoen en erwten). Magnesium: magnesiumrijk eten helpt tegen menstruatiepijn (krampen), verbetert je slaap en helpt om je meer ontspannen te voelen.
Veel vrouwen verlangen vooral naar chocolade. Dit komt omdat chocolade magnesium bevat. Dit is een stof waar veel vrouwen tekort aan hebben. Chocolade bevat ook fenylethylamine; een stofje dat een rol speelt bij het aanmaken van serotonine.
Probeer geen bewerkt voedsel (kant-en-klaarmaaltijden) te eten, hier zit vaak meer zout in dan vers eten. Zout maakt dat je meer vocht vasthoudt, waardoor je wat minder lekker in je vel zit. Ga zo veel mogelijk voor verwarmende maaltijden, zoals soep of stoofschotels.