Citrusfruit zoals sinaasappels, ananas en citroenen hoeven niet per se in de koelkast. Je kunt het ongeveer 1 á 2 weken bewaren op je fruitschaal. Tomaat, paprika, komkommer, aubergine, courgette en avocado zijn voorbeelden van vruchtgroenten die je beter buiten de koelkast kunt bewaren.
Welke groente bewaar je buiten de koelkast? Vruchtgroenten zoals tomaat, paprika, komkommer, aubergine, courgette en avocado kun je beter buiten de koelkast bewaren. In de koelkast bederven ze sneller door de kou. Groente als komkommer en paprika zijn in de supermarkt vaak verpakt in plastic folie.
Verse stukken fruit, gedroogde noten, een koude quiche of brood zijn goede opties om mee op pad te nemen. Crackers of wraps blijven ook goed. Qua broodbeleg zijn producten zoals 100 procent pindakaas, een (hard) gekookt ei of hummus goede voorbeelden om mee te nemen.
Denk aan tonijn in blik, fruit in blik, knakworsten, kikkererwten, soep. Wortels, paprika, komkommer blijven lang goed buiten de koelkast. Probeer ingrediënten mee te nemen die je kunt mixen en matchen. Een komkommertje in je salade voor 's avonds, maar ook op brood in de ochtend.
Welke groente bewaar je buiten de koelkast? Vruchtgroenten zoals tomaat, paprika, komkommer, aubergine, courgette en avocado kun je beter buiten de koelkast bewaren. In de koelkast bederven ze sneller door de kou. Groente als komkommer en paprika zijn in de supermarkt vaak verpakt in plastic folie.
Bederfelijk eten dat langer dan 2 uur buiten de koelkast is geweest, is niet meer te vertrouwen, ook al verhit je het daarna goed. Ziekmakers gaan dood als je het eten goed verhit, maar er zijn ziekmakers die gifstoffen aanmaken, vooral bij kamertemperatuur.
Kies voor niet-bederfelijke voedingsmiddelen
Kies houdbare producten zoals blikbonen, groenten, soepen, gedroogde pasta, granen en sauzen in potten . Verse producten zoals appels, sinaasappels, wortels en paprika's zijn langer houdbaar zonder koeling.
De oplossing is om vlees mee te nemen dat niet gekoeld hoeft te worden. Sommige lang houdbare vleesproducten in blik doen het goed op koele en droge plekken. Kip in blik, kippakketjes, worstjes, voorgekookt spek, beef jerky en ham in blik zijn goede vervangers voor eiwitten.
Volgens diverse kaasspeciaalzaken kun je harde kazen, zoals Parmezaanse kaas, buiten de koelkast bewaren bij een kamertemperatuur van acht tot vijftien graden. Zachte kazen, zoals brie, kunnen beter in de koelkast bewaard worden.
Hoewel de meeste vruchten het prima doen in de koelkast (mango's, appels, gember), doen veel vruchten het beter als ze buiten de koelkast worden bewaard, of ze nu op het aanrecht staan of in een voorraadkast. Als ze op kamertemperatuur worden bewaard, zijn sommige vruchten zachter en sappiger - en lekkerder - zoals meloenen, steenvruchten en mango's .
Na twee uur neemt het risico op bederf aanzienlijk toe, vooral bij warm weer. Gevogelte (kip, kalkoen): Gevogelte is gevoeliger voor bacteriële groei dan rood vlees. Het wordt daarom aanbevolen om gevogelte niet langer dan één uur buiten de koelkast te bewaren.
Bewaar koffie buiten de koelkast en in een droge, luchtdichte container in de kast. De meeste pompoenen, vooral die met een dikkere schil, doen het een paar maanden goed in de voorraadkast. Honing is het enige voedsel dat niet bederft en hoeft niet in de koelkast bewaard te worden. De meeste taarten hoeven niet in de koelkast bewaard te worden.
Ham, salami en harde kazen blijven goed tot de lunch. Je kunt ook speculaasjes apart verpakken van het brood, dan wordt het niet zacht, en het is lekker op brood. Als je wat komkommerplakjes op het brood doet, blijft dat ook wel goed.
Wat veel mensen niet weten is dat je komkommers, tomaten, paprika's en andere vruchtgroenten beter niet in de koelkast kunt bewaren. Zo drogen komkommers uit in de koelkast, waardoor de schil beschadigt en de komkommer uitdroogt. Ook tomaten en paprika's drogen uit, wat ten koste gaat van hun smaak en houdbaarheid.
In sommige gevallen hoeft u geen van de producten te koelen. Droge hele salami en Amerikaanse countryham zijn goed geconserveerd, net als de meeste andere hele of vacuüm verzegelde droge vleeswaren.
Sommige kazen en vleessoorten hebben een laag vochtgehalte, een hoger zuurgehalte, zijn gerookt of bevatten ingrediënten die helpen de groei van bacteriën te controleren. Om die redenen kunnen consumenten artikelen zoals Parmezaanse kaas of pakketten salami op kamertemperatuur in de supermarkt vinden.
Hoe droger het vlees, en hoe het wordt geconserveerd en verpakt (gesneden vs. chub), bepaalt de houdbaarheid. De meeste gedroogde salami, pepperoni en jerky zijn houdbaar omdat ze zijn geconserveerd met nitrieten en minder vochtig zijn. Als u ze echter koud hebt gekocht, bewaar ze dan koud.
Vlees. Er zijn behoorlijk wat opties voor vlees die niet koud bewaard hoeven te worden en die een geweldige toevoeging zijn aan kampeermaaltijden. Gezouten vlees zoals zomerworst, pepperoni of kalkoenpepperoni en salami zijn veilig om mee te nemen op de camping zonder koelkast.
Een basisregel voor het leven zonder koelkast is om fruit en groenten te kopen die nooit in de koelkast zijn geweest . Koop ze op de lokale markt of in het houdbare gedeelte van de supermarkt. Als ze eenmaal in de koelkast zijn geweest, kunnen we ze niet langer dan een paar dagen op kamertemperatuur bewaren, omdat ze dan beginnen te bederven.
Dat klopt. Appels doen het het beste in een omgeving met 90% luchtvochtigheid. Wist u dat uw koelkast een natuurlijke dehydrator is ? Het is makkelijk te zien als u ooit appels (of andere producten) een tijdje in de groentelade hebt laten liggen, alleen om die lade open te schuiven en een heel verschrompeld stuk fruit te vinden.
Groenten die niet in de koelkast bewaard mogen worden
Knoflook en uien (maar geen bosui!) die nog in hun schil zitten, kunnen op het aanrecht blijven liggen, maar als ze eenmaal gepeld of gesneden zijn, bewaar ze dan verpakt in de koelkast. Bewaar ze apart van aardappelen, want aardappelen stoten wat ethyleen uit waardoor de uien kunnen gaan ontkiemen.
Tomaten niet in de koelkast bewaren
De standaardregel is om tomaten buiten de koelkast te bewaren. Het komt allemaal neer op wetenschap: het zit in de genen: tomaten bevatten een enzym dat reageert op koude temperaturen, waardoor de celmembranen afbreken en je een stuk fruit overhoudt dat papperig en melig is .