Met maïzena (maïszetmeel) of aardappelzetmeel geef je soepen en ook sauzen namelijk extra binding in een handomdraai. Los een deel zetmeel op in een kleine hoeveelheid water tot je een glad papje hebt en voeg dit toe aan je soep om klonters te voorkomen.
Voor een andere methode pak je bloem, maizena of aardappelzetmeel uit de kast. Twee eetlepels van een van deze goedjes doen wonderen voor je soep! Mix ze in een bakje met koud water totdat een vloeibaar papje ontstaat. Giet kleine delen van dit papje bij je soep terwijl je goed doorroert.
Voeg bloem of maïzena toe
Doe een eetlepel van beide in een kleine kom en roer er 2-3 eetlepels soep door tot je een glad mengsel hebt. Roer dit terug in de soep en breng het aan de kook. Laat het een paar minuten koken zodat de zetmeelkorrels kunnen barsten en dikker worden en de bloemsmaak eruit kan koken.
Om een soep of saus te binden kun je boter gebruiken, maar ook een schep Maizena (merknaam voor maiszetmeel) doet de truc. Je kunt maiszetmeel gebruiken voor het opstijven van slagroom, het krokant bakken van ingrediënten of het verdikken van soepen.
Bloem: Maak de chowder dikker met bloem voor alle doeleinden . Kruiden: Kruid de vissoep met Old Bay-kruiden, zout en peper. Verdampte melk: Verdampte melk maakt de chowder nog dikker en rijker.
Laat het langer koken
Soms moet soep gewoon langer sudderen om de perfecte consistentie te bereiken . Controleer of de groenten zacht zijn en proef dan de bouillon. Als de soep wat waterig smaakt, geef hem dan meer tijd.
Er zijn verschillende manieren om pompoensoep dikker te maken. De makkelijkste manier is om de soep te laten inkoken door wat van de vloeistof te laten verdampen. Je kunt ook een papje van bloem of maizena en water gebruiken, een theelepel of twee van een van beide verdikkingsmiddelen toevoegen aan een kleine kom en 2 tot 3 theelepels soep erdoor roeren om een papje te maken .
Van bloem maak je niet makkelijk een papje zoals je dat met maizena doet met een paar lepels lauw water of melk. Bloem moet lang koken en kan lang koken. Het is daarom zeer geschikt voor het binden van stoofschotels. Maizena mag niet koken, dan verliest het bindende kracht.
Houd er rekening mee dat bloem een hoger eiwitgehalte heeft dan maizena, waardoor het de neiging heeft om meer te binden en een iets dikkere saus kan geven. Aardappelzetmeel: Aardappelzetmeel is een alternatief dat vergelijkbaar is met maizena.
Met maïzena (maïszetmeel) of aardappelzetmeel geef je soepen en ook sauzen namelijk extra binding in een handomdraai. Los een deel zetmeel op in een kleine hoeveelheid water tot je een glad papje hebt en voeg dit toe aan je soep om klonters te voorkomen.
Maizena heeft twee keer zoveel verdikkingskracht als bloem . Wanneer een jus, saus, soep of stoofpot recept om bloem vraagt, gebruik dan de helft van de hoeveelheid maizena om te verdikken. Om hete vloeistoffen te verdikken, meng je eerst maizena met een beetje koud water tot het glad is. Roer geleidelijk door de hete vloeistof tot het gemengd is.
Een van mijn favoriete manieren om soep dikker te maken is door het te verdikken met eieren . Het is geweldig omdat het een bloemvrije en zetmeelvrije manier is om een soep dikker te maken, en het voegt gezonde vetten en eiwitten toe! Het voegt ook een verbazingwekkende rijkdom toe aan de soep en een zijdezachte, romige textuur. Het wordt gedaan door het proces dat temperen heet.
Rijstmeel kan ook worden gebruikt als verdikkingsmiddel voor soepen en stoofschotels , evenals tempurabeslag voor het bakken van groenten, kip en meer! Als je niet veel zin hebt om te bakken, probeer het dan eens in je volgende soep, zoals deze Kip- en wilde rijstsoep. Vervang traditioneel tarwemeel door je nieuw gemalen rijstmeel.
Begin met het gebruiken van 1 eetlepel maizena per keer, gemengd met 2 eetlepels water . Er kan meer maizena-slurry worden toegevoegd, maar zorg ervoor dat u niet te veel toevoegt. Meng slechts een kleine hoeveelheid slurry per keer om ervoor te zorgen dat uw soep goed dikker wordt. Het gebruik van maizena is een snelle, effectieve manier om soep dikker te maken.
Je kunt de soep gemakkelijk met een papje van aangemaakte maïzena binden. Wel even laten koken, anders werkt deze methode niet. Je kunt ook allesbinder gebruiken tegen een soep die te waterig is.
Probeer rijst of linzen. Ook met rijst en linzen kun je soep die te dun is indikken. Gebruik rode linzen voor rode soepen en rijst voor groene of bleke soepen. Laat even meekoken tot de korrels zacht zijn en mix alles nog eens door.
Voeg zetmeel toe aan een waterige soep om deze dikker te maken. Bloem, maïszetmeel of fijne aardappelen zijn allemaal goede opties.
Blinde of heldere binding
Over het algemeen bindt zetmeel uit worteldelen (aardappel, tapioca, arrowroot) op een lagere temperatuur dan tarwebloem of maïszetmeel. Laatstgenoemde geven ook een melkachtige, blinde binding terwijl arrowroot, aardappelzetmeel en tapioca een heldere binding geven.
Of als je langzaam kookt, stoomt of aan de kook brengt etc. DEKSEL ERAF Als je de vloeistof wilt laten inkoken om een soep, saus, jus of stoofpot dikker te maken, kun je het beste het deksel eraf houden . Hoe langer het kookt, hoe meer water er verdampt en hoe meer geconcentreerde en verbeterde smaak het oplevert.
Als je afgewerkte soep niet zo dik is als je zou willen, kun je er wat neutrale ingrediënten (zoals overgebleven aardappelpuree, gekookte witte rijst of een beetje pompoen uit blik) doorheen pureren om het meer body te geven . Je kunt er ook een paar eetlepels instant aardappelpureevlokken doorheen roeren.
Laat een pan soep nooit koken, zo verliest hij zijn smaak. Laat een pan met soep zachtjes pruttelen op een zacht vuurtje. Als je de groenten toevoegt aan de soep, laat ze dan een paar minuten meebakken en voeg daarna pas de bouillon toe. Dit zorgt ervoor dat de groenten nog meer smaken afgeven aan de soep.
Zuivel doet vloeistoffen stremmen als het verkeerd wordt toegevoegd of als het te lang wordt verhit. Om dit risico te vermijden, kunt u het beste producten met een hoger vetgehalte gebruiken, zoals room of crème fraîche. Het kan verleidelijk zijn om zure room of zachte roomkaas toe te voegen om de soep dikker te maken, maar roomkaas werkt niet altijd .
De beste opties om soep te verdikken zijn room of halfvolle melk . Gewone yoghurt of zelfs versgeraspte kaas werkt goed en voegt een extra laag pittige, zoute smaak toe. Voeg de zuivel pas op het einde toe en vermijd het om de soep aan de kook te brengen, omdat dit ervoor kan zorgen dat yoghurt, kaas of room schift.
Gebruik ongeveer een eetlepel per kopje bouillon ... Ik kook de bloem altijd eerst, anders verliest het die rauwe smaak niet... laat het eerst bruin worden en voeg dan je bouillon toe... Als je braadvet hebt, kook dan de bloem in ongeveer dezelfde hoeveelheid vet als je bloem gebruikt, en roer dan geleidelijk je bouillon erdoor, zodat het niet klonterig wordt.