En dan is er natuurlijk nog de klassieker: kippensoep. Deze soep is mild voor je maag, bevat veel vocht en zorgt voor wat extra voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de soep niet te pittig is.
Asperge-, tomaten-, bloemkool-, groenten- en kippensoep Niet ontvette, gebonden of sterk gekruide bouillon en soep. O.a.Bruine bonen-, champignon-, erwten-, goulash-, kerrie-, paprika-, prei-en uiensoep. Soepen op basis van een roux en/of room.
Voeding met veel vezels is goed voor uw spijsvertering en helpt maagklachten voorkomen en verminderen. Voorbeelden van vezelrijk eten zijn: Volkoren producten zoals volkoren brood, zilvervliesrijst, volkoren pasta en bulgur. Peulvruchten zoals bruine bonen, kikkererwten en linzen.
Soep is een goed idee wanneer je een gevoelige maag hebt
Wanneer je ziek bent geweest is soep toch ook altijd het eerste dat je begint te eten wanneer je herstellende bent. Terecht, want soep belast je spijsvertering veel minder dan anders voedsel. Voor mensen met een gevoelige maag is soep dus ook een slim idee.
Vermijd erg grote en/of vette maaltijden. Alcohol, pepermunt, chocolade, koolzuurhoudende dranken, sterk gekruid eten en vet voedsel kunnen klachten veroorzaken. Wees voorzichtig met gasvormende voedingsmiddelen, zoals bonen, koolsoorten, ui en prei. Drink niet te veel melk.
Zachte gekookte of gestoomde groenten: knolselder, courgette, bloemkool, witloof, wortel, broccoli, wit van prei, fijne suikerbootjes, andijvie, asperges, spinazie en tomaten zonder vel of pitjes Alle andere groenten of groenten bereid met vetstof of rauwe groenten: Champignons, rode kool, witte kool, spruitjes, erwten ...
Een natuurlijk middel tegen maagpijn is venkel, maar ook gember werkt goed. Beiden hebben een kalmerende werking op de maag. Zet bijvoorbeeld een lekkere thee met venkel en gember, of drink een glas alcoholvrije gemberbier.
Volkorenbrood, groente, fruit, noten en peulvruchten zijn goede bronnen van vezel. Vezels werken in de darm als een soort spons waardoor ze water opnemen. Zo zorgen ze voor een soepele ontlasting en geven volume aan de ontlasting. Ook zorgen vezels ervoor dat de darmen in beweging blijven.
Wees voorzichtig met vet- en vezelrijk eten Vet en vezels kunnen de maagontlediging remmen. Wees daarom voorzichtig met vette en vezelrijke producten. Eet vloeibaar voedsel als de klachten heel erg zijn Vaste voeding blijft langer in de maag dan vloeibare voeding.
Kippensoep is niet voor niets een hoofdbestanddeel voor maagklachten. Het levert vitaminen, eiwitten en andere voedingsstoffen en het kan je helpen gehydrateerd te blijven. Je hoeft ook niet veel verschillende ingrediënten te gebruiken om de voordelen te krijgen. Dit basisrecept voor kippensoep kan je in een mum van tijd beter laten voelen.
Soepen op basis van bouillon, zoals kippensoep , zijn beter dan roomsoepen.
Deze vezelrijke voedingsmiddelen helpen deze soepen om uw darmgezondheid, gezonde spijsvertering en meer te ondersteunen. Recepten zoals onze Creamy White Bean Soup en Cauliflower Prei Soup zijn gezonde en smakelijke opties die ervoor zorgen dat u zich goed voelt.
Soep van makkelijk te verteren groenten zoals pompoen of heldere, smakelijke bouillons zijn het beste voor het slapengaan. Vermijd soepen met bonen, noedels of linzen, omdat het te lang duurt voordat deze voedingsmiddelen worden verteerd en uw slaap wordt verstoord.
Kippensoep staat bekend als DE remedie bij verkoudheid en dat is niet zonder reden. Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat kippensoep ontstekingsremmende eigenschappen heeft dankzij een stofje genaamd carnosine. Bovendien is kip een bron van zink en vitamine A, beide essentieel voor een sterk immuunsysteem.
En dan is er natuurlijk nog de klassieker: kippensoep. Deze soep is mild voor je maag, bevat veel vocht en zorgt voor wat extra voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de soep niet te pittig is.
Voeg toe aan favorietenlijst. Kool is een opmerkelijk middel tegen colitis ulcerosa, maagzweren en zweren in de twaalfvingerige darm. De belangrijkste voedingsstof in dit middel is vitamine U (S-methylmethionine), en kool bevat grote hoeveelheden.
Vult goed. Een van de grote voordelen van soep is het verzadigende effect. Soep vult de maag, die zet uit en stuurt signalen naar het verzadigingscentrum in de hersenen. Een soepje voor de maaltijd zorgt dat je minder eet, maar ook een maaltijdsoep kan goed vullen.
Kippennoedelsoep kan OK zijn voor GERD als het is gemaakt volgens de dieetrichtlijnen voor deze aandoening. Dat betekent dat u uien of knoflook moet vermijden en traditionele noedels moet vervangen door volkorennoedels of helemaal geen noedels moet gebruiken.
Eet niets zuurs.
Sinaasappelsap en tomatensoep lijken misschien gezonde ingrediënten voor een ziektedag, maar voedingsdeskundige Dr. Elizabeth Trattner zegt dat het belangrijk is om alles te vermijden wat te zuur is als je ziek bent, vooral als je last hebt van misselijkheid of buikgriep .
Tomaten. Tomaten zitten boordevol belangrijke voedingsstoffen, maar zijn ook vrij zuur. Eet je tomaten op een lege maag, dan kan dit je maag irriteren en voor brandend maagzuur zorgen. Bewaar de tomaten daarom liever voor een lekker gerecht later op de dag, of eet er iets anders bij.
Het American College of Gastroenterology beveelt bouillon en soepen op basis van bouillon aan als eerste keus als u last heeft van diarree en weer wilt overstappen op eten . Soepen op basis van bouillon hebben een zeer hoog watergehalte, wat kan helpen bij hydratatie tijdens de buikgriep.
Na een maagklachten bent u mogelijk gedehydrateerd en hebt u behoefte aan iets troostends en lichts. Soepen op basis van bouillon, met name kippensoep, zijn geweldig om uw lichaam te voorzien van de vloeistoffen en het zout dat het nodig heeft .
Verbetert de spijsvertering
Veel soepen bevatten hele voedingsmiddelen die vol vezels zitten, wat helpt de darmmotiliteit te verbeteren en de gezondheid van de darmen te reguleren. De warme, vloeibare consistentie van soep helpt ook het spijsverteringskanaal van uw lichaam te stimuleren, waardoor het een uitstekend voorgerecht is voordat u stevigere maaltijden eet.
Zoete aardappelsoep (veganistisch, glutenvrij)
De perfecte soep om van te nippen als je een hartig en verwarmend gerecht nodig hebt om je honger te stillen zonder dat je je zwaar of opgeblazen voelt. Zoete aardappelen worden gekookt tot ze zacht zijn en vervolgens gemengd met ingrediënten als kurkuma, ui, knoflook, kaneel en kruidnagel.