Medjoul dadels worden over het algemeen beschouwd als de "beste" dadels ter wereld.
De gedroogde dadel bevat 60 gram suiker per 100 gram, terwijl de verse dadel 33 gram suiker per 100 gram bevat. De verse dadel is de meest gezonde optie maar ook de gedroogde dadel bevat nog tal van gezonde voedingsstoffen.
Biologische medjoul dadels zijn omvangrijker, zachter en hebben een uitermate hoge smaak intensiteit vergeleken met andere soorten dadels. Vele andere varianten zijn vaak gekonfijt waardoor deze vaak kleiner en harder zijn. De teelt en oogst van deze medjoul dadels is arbeidsintensiever dan gewone dadels.
Dadels zonder pit kun je met een gerust hart eten. Hierdoor is dit product ideaal als gezond tussendoortje. Daarnaast hebben dadels zonder pit als voordeel dat je ze eenvoudig kunt gebruiken als je zelf recepten maakt. Zonder pit kun je een dadel bijvoorbeeld gemakkelijker blenden.
Ontpitte dadels: Ik merk altijd dat dadels die al ontpit zijn, droger zijn en lastiger te kauwen. Onontpitte dadels: Dadels met pitten zijn veel zachter en hebben meer dadelvruchten . Dat komt omdat de vrucht minder oppervlakte heeft die aan de lucht wordt blootgesteld en niet uitdroogt.
Een minpuntje van dadels is dat ze van nature veel suiker bevatten. Bij gedroogde dadels is dat erger dan bij verse. Het Voedingscentrum adviseert daarom om maximaal 3 gedroogde dadels per dag te eten. Varieer met fruit, zo geniet je van verschillende smaken en texturen.
Het lijdt geen twijfel dat Deglet Noor dadels geliefd zijn bij miljoenen mensen over de hele wereld. Vanwege het lagere vochtgehalte is het de favoriete dadelsoort om te gebruiken bij het koken en bakken! In tegenstelling tot Medjool dadels, is de Deglet Noor in staat om zijn consistentie te behouden tijdens het hele bak- en kookproces.
Hoge kwaliteit dadels koop je goedkoop bij de Notenshop. Wij hebben een selectie gedroogde dadels zonder pit uit Tunesië en heerlijk grote medjoul dadels uit Israël.
Soorten dadels die het meest worden verhandeld zijn Deglet Nour, Hallawi, Khaleseh en Medjoul. Deze komen overwegend uit Egypte, Californië, Palestina en Israël. Maar ook voor een land als Tunesië vormen dadels een belangrijk exportproduct.
Medjool dadels
Een van de populairste dadels die groot, zacht en een van de meest smaakvolle dadels is van alle verschillende soorten die worden geteeld. Ze smaken uitstekend als ze vers worden gegeten vanwege hun hoge vochtgehalte. Medjool-dadels blijven 12-15 dagen goed bij kamertemperatuur.
De voedzame Medjoul dadel komt oorspronkelijk uit Marokko en wordt ook wel de 'Koning van de dadels' genoemd. Dit omdat ze groter, zachter en smaakvoller zijn dan andere soorten dadels.
Verse of ontdooide dadels zijn 2 dagen houdbaar in een plastic zakje in de koelkast. Gedroogde dadels zijn lang houdbaar, wel maanden.
Daarom adviseren we om van gedroogd fruit maximaal 20 gram per dag te eten. Dat zijn ongeveer 3 dadels.
(1) Er zitten dus veel voordelen aan een banaan maar als je de vergelijking maakt met de Sukkary dadel is deze kleine baas in verhouding hoger in micronutriënten. Ook wel mineralen en spoorelementen genoemd. Daarbij bomvol aan goede energie, voedingsvezels, vitamine, mineralen en ook anti-oxidanten.
Hoewel dadels veel suikers en calorieën bevatten, helpen ze bij het afvallen, mits je er niet te veel van eet. De antioxidanten erin stimuleren de spijsvertering en de stofwisseling, en geven ook een verzadigd gevoel, waardoor je minder trek hebt.
Medjoul dadels worden over het algemeen beschouwd als de "beste" dadels ter wereld.
Sommige mensen vragen zich af wat de voordelen zijn van het eten van dadels op een lege maag. Ze willen weten wat de voordelen of mogelijke nadelen zijn van het eten van dadels voor het ontbijt. Dadels elke ochtend op een lege maag eten kan helpen om je lichaam een energieboost te geven en om af te vallen .
Verwijder de pit en voeg een noot toe - pecannoot, walnoot, amandel of zelfs pindakaas - voor een vullende snack! Dadelshake. Frappé vetvrije vanille, banaan of gewone yoghurt en dadels in een blender voor een heerlijk drankje op elk moment van de dag!
Deglet Noor dadels worden gekweekt op de Deglet cultivar van Date Palm Tree. De belangrijkste verschillen tussen deze en Medjool, zijn dat ze kleiner zijn, lichter van kleur - meer amber dan bruin, en dat ze een semi-droge textuur hebben, waardoor ze zacht maar stevig zijn .
Lage glycemische index
Dadels bestaan uit gelijke delen glucose en fructose, waardoor ze een lage GI van 42 hebben. Dit betekent dat ze minder snel uw bloedsuikerspiegel laten stijgen en een veiligere keuze zijn als u zich zorgen maakt over uw suikerinname.
Khalas-dadels
Minder mollig dan Barhi, en zeker kleiner dan de meer gangbare Medjool , maar laat je daardoor niet misleiden over hun waarde en rang. Deze frisse, nieuwe variëteit die zich bij ons bij Date Lady heeft aangesloten, heeft ons overtuigd. Ze hebben een meer langwerpige vorm en dankzij hun boterzachte textuur is het zaad gemakkelijk te verwijderen.
Ajwa Dadels: De Heilige Dadels
Ze zijn rijk aan antioxidanten, die helpen bij het bestrijden van vrije radicalen en het verminderen van ontstekingen. Daarnaast bevatten Ajwa dadels belangrijke voedingsstoffen zoals calcium, fosfor, en ijzer, die bijdragen aan de gezondheid van je botten en bloed.
Maar waarom een oneven aantal dadels eten? Net als een dadel eten na het vasten, is dit een traditie. De Islamitische overlevering stelt dat de profeet Mohammed het vasten altijd brak met een oneven aantal dadels. Daarnaast dronk hij melk.
Als u op zoek bent naar de beste optie om aan te komen, voeg dan dadels toe aan uw dieet. Dadels zijn ongelooflijk calorierijk en helpen om aan te komen . Dadels zijn een goede bron van vezels die helpen de spijsvertering te reguleren, u langer een vol gevoel te geven, hunkering te verminderen en de calorie-inname te helpen.