De temperatuur in de koelkast vertraagt het rijpen, waardoor je hij ongeveer vijf dagen vers blijft. Eet je de mango niet in één keer, maar heb je hem al in stukjes gesneden? Stop het in een afgesloten zakje en bewaar in de koelkast. Gebruik ze binnen een week en gooi weg als de stukjes wat zuur ruiken.
Tot slot: is het ongezond om onrijp fruit te eten? Nee, onrijpe papaja en mango bevatten minder suikers, hebben vitamines en zijn goed voor de stoelgang.
Onze experts zijn het erover eens dat je onrijpe mango's op kamertemperatuur moet bewaren. Mango's mogen niet in de koelkast worden bewaard voordat het fruit zacht wordt. " Mango's bewaren bij een temperatuur lager dan 45 graden Fahrenheit heeft invloed op de smaak van het fruit, omdat de suikers zich niet ontwikkelen ," legt Rendine uit.
Bedek de mango of doe hem in een papieren zak
Neem je gesneden onrijpe mango en bedek hem snel met plasticfolie zodat hij vers blijft. Om een mango sneller te laten rijpen, doe je hem in een papieren zak, alleen of met ander fruit.
Neem een papieren zak plus daarbij een appel en/of banaan die van zichzelf al rijp is. Stop die samen met het onrijpe fruit dat je sneller wilt laten rijpen in de zak. Sluit deze af en na een dag of paar dagen is je fruit rijp en klaar voor consumptie.
Maar in Aziatische landen, waar veel mensen waakzaam zijn over voedselverspilling, worden onrijpe mango's die vroeg van de boom vallen, gebruikt in augurken, sauzen en geweldige salades . Groene mango's hebben knapperig vruchtvlees dat lekker cruncht.
Net als bij groene papaja is er een waarschuwing. Vermijd het eten van meer dan één onrijpe mango per dag , omdat het keelirritatie en/of indigestie kan veroorzaken als het in overmaat wordt gegeten. Vermijd ook het drinken van koud water direct erna, omdat het het sap stolt, waardoor het risico op irritatie toeneemt.
Bewaar onrijpe mango's op kamertemperatuur . Mango's mogen niet in de koelkast worden bewaard voordat ze rijp zijn. Mango's rijpen verder op kamertemperatuur en worden zoeter en zachter in de loop van meerdere dagen. Om het rijpen te versnellen, doe je mango's in een papieren zak op kamertemperatuur.
Doe ze in een ziplockzak of een gewone plastic hoes. Vouw de hoes dicht en bewaar in een luchtdichte container. Bewaar deze container in de koelkast . De mango's blijven tot een jaar vers als ze op deze manier worden bewaard.
Bewaar een mango niet in de koelkast voordat deze rijp is . Zoals met alle tropische vruchten, kan koeling het rijpingsproces stoppen.
Hoe weet ik of een product niet meer goed is? De mango is beschimmeld, uitgedroogd of heeft smaak verloren. Bederf herken je snel door goed te kijken, ruiken of proeven.
Mango's die in een papieren zak worden verpakt, geven ethyleen af, een geurloos gas dat het rijpingsproces versnelt .
Mango's oxideren net als appels. Zodra ze zijn gesneden, reageert zuurstof in de lucht met het fruit en zorgt ervoor dat hun kleur verandert . Het is niet slecht voor je, maar het ziet er niet smakelijk uit. Je kunt het in een afsluitbaar zakje doen en de lucht eruit zuigen om het proces te vertragen, of het gewoon opeten nadat je het hebt gesneden.
Antwoord: Vaak wordt fruit onrijp geplukt om te voorkomen dat het overrijp is voordat het in de supermarkt ligt. Gelukkig rijpt het meeste fruit na in de fruitschaal en hoef je het niet onrijp te eten. Als je toch je tanden in een onrijp stuk fruit zet, is dat niet ongezond.
Rauwe mango's staan bekend als een geweldige bron van een scala aan essentiële voedingscomponenten . Ze zijn rijk aan verschillende verbindingen zoals vitaminen, mineralen, voedingsvezels en carotenoïden, die allemaal bijdragen aan hun nutritionele kracht.
Omdat de mango groen en stevig is, schil je hem heel snel met de dunschiller. Als je hem als salade gaat serveren, is het beter om de mango in julienne te snijden, maar als je hem als snack gaat serveren, is het beter om hem in grote blokjes te snijden . Echt, hoe je hem ook snijdt, deze salade zal heerlijk zijn.
Hoewel koeling de ultieme manier is om mango's langer te bewaren, moet de opslag op een specifieke manier worden gedaan om optimale resultaten te krijgen. De juiste manier is om het fruit in kleinere stukken te snijden, ze in een ziplock-zak te doen en ze zes maanden in te vriezen .
Als de mango onbeschadigd is en u het rijpingsproces wilt vertragen, is koeling een goede optie . Als u echter van plan bent om het binnenkort te consumeren, is het beter om het op kamertemperatuur te bewaren om optimaal van de smaak te genieten. Omdat het een tropische vrucht is, kan langdurige kou de structuur en smaak beïnvloeden.
Knijp zachtjes in de mango. Een rijpe mango zal lichtjes meegeven . Een halfrijpe mango zal enigszins stevig zijn, en een onrijpe mango zal zeer stevig aanvoelen. Wist je dat mango's op alle niveaus van rijpheid kunnen worden genoten?
Gebruik een papieren zak
Dan kun je de papieren zak-truc toepassen. Je legt de mango in een papieren zak, vouwt hem dicht en legt het op het aanrecht. Mango's scheiden etheen uit, een reukloos gas dat het rijpingsproces versnelt.
Onrijpe mango's hebben een groene kleur en zijn erg stevig als je ze vasthoudt. Ze ruiken ofwel scherp en pittig, of naar niks. Rijpe mango's hebben daarentegen een roodachtig roze of gelige kleur. Als je zachtjes knijpt, moet de schil een beetje 'meegeven' - maar mag niet papperig aanvoelen.
Ze rijpen nog verder nadat ze geplukt zijn. Groene mango's kunnen ook gebruikt worden in alles van salades tot augurken . Echter, als je de vrucht aan de boom laat hangen tot het optimale moment, smaken ze zoveel lekkerder.
Ze legde uit dat sommige onrijpe vruchten meer eiwitten en voedingsstoffen bevatten dan rijpe vruchten . Ook bevatten ze minder suiker, waardoor het een gezonde keuze is voor diabetici en mensen met andere gezondheidsproblemen.
Gezondheidsvoordelen van rauwe mango's
Het voorkomt uitdroging; rauwe mango vult de reserves van natriumchloride aan. Het geneest maagklachten zoals constipatie, een opgeblazen gevoel, indigestie en diarree . Ontgift de lever; rauwe mango reinigt de lever en bevordert de afscheiding van galzuur.
Groene mango's bevatten veel natuurlijke suikers . Hoewel fruitsoorten zoals groene mango's gezonde voedingsmiddelen zijn, bevatten ze ook veel natuurlijke suikers. Als u nieuwsgierig bent naar het suikergehalte van rauwe mango's, kijk dan naar de glycemische lading en de glycemische index van dit fruit.