Maizena: mix en fix! Voor een andere methode pak je bloem, maizena of aardappelzetmeel uit de kast. Twee eetlepels van een van deze goedjes doen wonderen voor je soep! Mix ze in een bakje met koud water totdat een vloeibaar papje ontstaat. Giet kleine delen van dit papje bij je soep terwijl je goed doorroert.
Ga voor bloem of maïszetmeel
Dat trucje kun je ook gebruiken als je soep te dun blijkt. Meng 1 el bloem of maïzena met 3 el soep in een apart kommetje, en voeg dat mengsel opnieuw toe aan je soep. Breng zachtjes aan de kook en laat enkele minuten pruttelen.
De beste soorten zetmeel om te gebruiken zijn die welke uitzetten bij contact met water en samenbinden om een rijkere consistentie te bieden. Bloem, aardappel, linzen, maïszetmeel, rijst, pasta, noedels en brood bevatten allemaal de nodige zetmelen om soep te verdikken.
Om een soep of saus te binden kun je boter gebruiken, maar ook een schep Maizena (merknaam voor maiszetmeel) doet de truc. Je kunt maiszetmeel gebruiken voor het opstijven van slagroom, het krokant bakken van ingrediënten of het verdikken van soepen.
Met maïzena (maïszetmeel) of aardappelzetmeel geef je soepen en ook sauzen namelijk extra binding in een handomdraai. Los een deel zetmeel op in een kleine hoeveelheid water tot je een glad papje hebt en voeg dit toe aan je soep om klonters te voorkomen.
Voeg bloem of maïzena toe
Doe een eetlepel van beide in een kleine kom en roer er 2-3 eetlepels soep door tot je een glad mengsel hebt. Roer dit terug in de soep en breng het aan de kook. Laat het een paar minuten koken zodat de zetmeelkorrels kunnen barsten en dikker worden en de bloemsmaak eruit kan koken.
Maizena, aardappelzetmeel en kikkererwtenmeel zijn een paar voorraadkastvriendelijke manieren om soepen, stoofschotels en sauzen in de slowcooker te verdikken. Slechts een eetlepel of twee van welke dan ook — toegevoegd tegen het einde van het koken — zal sauzen bijzonder goed verdikken.
Soepverdikkingsmethode: Maizenapap
Over deze methode: Een van de meest gebruikte manieren om sauzen en soepen dikker te maken, is met een papje op basis van zetmeel. Maïzena is hiervoor een populaire keuze.
Houd er rekening mee dat bloem een hoger eiwitgehalte heeft dan maizena, waardoor het de neiging heeft om meer te binden en een iets dikkere saus kan geven. Aardappelzetmeel: Aardappelzetmeel is een alternatief dat vergelijkbaar is met maizena.
Van bloem maak je niet makkelijk een papje zoals je dat met maizena doet met een paar lepels lauw water of melk. Bloem moet lang koken en kan lang koken. Het is daarom zeer geschikt voor het binden van stoofschotels. Maizena mag niet koken, dan verliest het bindende kracht.
Mogelijkheden zijn room, kokosmelk, yoghurt of zelfs gepureerde avocado . Als u kokosmelk kiest, wees u er dan van bewust dat het een zoete kokossmaak zal geven, wat niet voor elke soep geschikt is. Yoghurt zal het pittig maken.
Een van de makkelijkste en snelste manieren om hem in te dikken is met zetmeel. Meng hiervoor maizena (maiszetmeel) of aardappelzetmeel met wat koud water tot een glad papje en laat het kort meekoken in de saus tot de gewenste consistentie is bereikt. Herhaal eventueel als de saus nog niet dik genoeg is.
Begin met het gebruiken van 1 eetlepel maizena per keer, gemengd met 2 eetlepels water . Er kan meer maizena-slurry worden toegevoegd, maar zorg ervoor dat u niet te veel toevoegt. Meng slechts een kleine hoeveelheid slurry per keer om ervoor te zorgen dat uw soep goed dikker wordt. Het gebruik van maizena is een snelle, effectieve manier om soep dikker te maken.
Je kunt de soep gemakkelijk met een papje van aangemaakte maïzena binden. Wel even laten koken, anders werkt deze methode niet. Je kunt ook allesbinder gebruiken tegen een soep die te waterig is.
Bloem: Maak de chowder dikker met bloem voor alle doeleinden . Kruiden: Kruid de vissoep met Old Bay-kruiden, zout en peper. Verdampte melk: Verdampte melk maakt de chowder nog dikker en rijker.
Maizena: mix en fix!
Voor een andere methode pak je bloem, maizena of aardappelzetmeel uit de kast. Twee eetlepels van een van deze goedjes doen wonderen voor je soep! Mix ze in een bakje met koud water totdat een vloeibaar papje ontstaat. Giet kleine delen van dit papje bij je soep terwijl je goed doorroert.
Voor een arrowroot slurry, meng ongeveer vier en een halve theelepel arrowroot en drie eetlepels water voor elke kop soepvloeistof . Deze methode werkt goed voor slowcooker soepen en stoofschotels.
Zelfs als je de soep niet pureert met een blender, geven aardappelen zetmeel af tijdens het koken , waardoor de bouillon dikker wordt met een bevredigende fluweelzachte consistentie. We hebben eerder al geschreven over hoe nuttig bevroren hash browns kunnen zijn bij het koken van romige soepen. Maar onlangs zagen we een nieuwe tip die we niet konden negeren.
Je soep dikker maken kan door inkoken of door room of maïzena toe te voegen. Gebruik geen zure room want dit kan gaan schiften in een warm recept.
Maizena heeft twee keer zoveel verdikkingskracht als bloem . Wanneer een jus, saus, soep of stoofpot recept om bloem vraagt, gebruik dan de helft van de hoeveelheid maizena om te verdikken. Om hete vloeistoffen te verdikken, meng je eerst maizena met een beetje koud water tot het glad is. Roer geleidelijk door de hete vloeistof tot het gemengd is.
Je wilt het opwarmen en de smaken van de andere ingrediënten in je soep laten absorberen, maar dat is alles. Het mag nooit langdurig op het fornuis sudderen . (Sommige tomatensoepen of chowders zijn uitzonderingen op deze regel — je voegt je zuivelproducten eerder in het kookproces toe.
Maizena . Maizena is een zeer effectief verdikkingsmiddel, en een klein beetje kan al een heel eind komen. Voeg maizena toe aan een kleine hoeveelheid koud water of andere vloeistof (wijn of bouillon) en klop tot een dikke brij. Vervolgens kan de brij worden geroerd in een sudderende soep, beetje bij beetje, om de uiteindelijke consistentie te bepalen.
Hoe maak je groente-rundvleessoep dikker? Voeg bloem toe ! Het helpt de soep dikker te maken, samen met het aardappelzetmeel. Laat sudderen tot de aardappelen zacht zijn voor een nog dikkere soep.
Een handvol ongekookte rijst . Dat is alles, mensen, gewoon een handvol witte rijst. Alle soorten zijn goed: jasmijn, basmati, korte korrel, lange korrel. Wanneer toegevoegd aan een bouillonachtige (of waterige, zelfs) soep, en 20-30 minuten laat sudderen, breekt de rijst af, waardoor het zetmeel vrijkomt en de vloeistof waarin het kookt dikker wordt.