Over foe yong hai met ei, rijst en edamame boontjes De maaltijd is dan nog 30 dagen houdbaar. Je hoeft hem niet te ontdooien voor het opwarmen, houdt wel rekening met een dubbele opwarmtijd.
Je kunt de restjes niet zomaar klakkeloos opwarmen. Het gerecht moet een temperatuur van minstens 82 graden bereiken als je er opnieuw van wilt eten. Anders krijg je te veel bacteriën binnen. Dat betekent ook dat je het eten halverwege even goed moet omroeren zodat de hitte gelijk verdeeld wordt.
200 Gram. 2-3 minuten opwarmen in de magnetron en klaar!
Het wordt aanbevolen om foe yong hai niet langer dan twee dagen in de koelkast te bewaren. Het is het beste om het gerecht in een luchtdichte verpakking te bewaren en op te warmen tot het goed heet is voordat het opnieuw wordt gegeten.
Verwarm de babi pangang en de nasi afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15-20 minuten (1 persoon) tot 25-30 minuten (2 of meer personen). Serveer met de ingemaakte komkommer (koud).
Wie te veel Chinees heeft afgehaald of een andere maaltijd wil bewaren van een restaurant, kan dat restant het beste in de koelkast zetten (op 4 graden Celsius) en binnen een dag opeten. Ook dit kun je beter niet invriezen vanwege het risico op voedselinfectie.
Verhit het eten door en door tot stomend heet. Schep het goed om tijdens het verhitten. Verwarm niet iets voor de derde keer. Heb je een restje één maal opgewarmd en blijft er alsnog van over, gooi dat eten dan weg.
Foe yong hai is ongezond omdat met name de saus te veel suiker bevat. Dat is erg jammer want de rest van het gerecht is eigenlijk best gezond aangezien de basis uit een omelet met groenten bestaat. En van eieren en groente kun je eigenlijk nooit teveel eten als je diabetes hebt of een koolhydraatarm dieet volgt.
Het is echt een Chinese klassieker en wordt vaak gegeten bij bami of nasi. Het is een ei gerecht, met zoetzure saus. Meestal wordt Foe yong hai vegetarisch gemaakt, met veel groenten, maar je kan ook kip of garnalen toevoegen.
De witte Chinese bakjes zijn gemaakt van polypropeen, wat stevige en tegelijkertijd wendbare eigenschappen heeft. Hierin kunnen gerechten warm worden gehouden, bewaard of meegegeven worden. De Chinese bakjes zijn tevens magnetron bestendig en geschikt voor in de vriezer.
De naam "foe yong hai" vindt zijn oorsprong in het Kantonees en betekent "gefrituurde omelet". Hoewel het oorspronkelijk met kip werd bereid, is het tegenwoordig ook geliefd in vegetarische varianten met groenten, garnalen of krab.
Ook oude chinees warm je eenvoudig op in de Airfryer met bakplaat. 8 minuten op 160 graden.
Loempia's of snacks gefrituurd zijn niet lekker uit de magnetron. Zet de oven aan gedurende 10 min op 150 graden. Als de oven is opgewarmd de snacks erin leggen – 10 minuten op 100 graden. Ze zijn gaar dus hoeven alleen warm te worden.
Verwarm de foe yong hai met rijst afgedekt met het plasticfolie 2-3 minuten (1 persoon) tot 4-6 minuten (2 of meer personen). Verwarm de foe yong hai met rijst afgedekt met ovenbestendig bord of aluminiumfolie 15 minuten (1 persoon) tot 20-25 minuten (2 of meer personen).
Gezond uit eten bij de Chinees
Neem dan je toevlucht tot deze gezonde suggesties uit de Chinese keuken: foe-yonghai met garnalen of krab. tjaptjoi met kip of ossenhaas. varkens- of ossenhaas met oesterketjap op paprikasaus.
Over foe yong hai met ei, rijst en edamame boontjes
De maaltijd is dan nog 30 dagen houdbaar. Je hoeft hem niet te ontdooien voor het opwarmen, houdt wel rekening met een dubbele opwarmtijd. Wil je de hele week onze maaltijden eten? Dan kun je beter voor twee bezorgmomenten per week kiezen.
Hoewel de traditionele Chinese keuken met basisproducten als groenten, tofu en zeevruchten heel gezond is, zijn de Chinese gerechten die je bij ons vindt, dat niet altijd. Veel van die gerechten bevatten veel koolhydraten en vet, in veel te grote porties.
Het is niet altijd verstandig om dit te bewaren en opnieuw op te eten. Het Voedingscentrum adviseert om eten van Chinees-Indische restaurants sowieso nooit opnieuw op te warmen.
Hetzelfde geldt voor afhaalmaaltijden, zoals Chinees. Er blijft vaak genoeg over voor een hele nieuwe maaltijd. Hoe lang kun je de restjes bewaren? Het Voedingscentrum heeft als vuistregel dat restjes eten twee dagen in de koelkast bewaard kunnen worden op 4°C.
Risico op voedselinfectie. Eten ontdooien, opwarmen, op tafel of het aanrecht laten staan, terug laten koelen en weer invriezen: dat zorgt voor flinke temperatuurschommelingen in je eten. Bacteriën reageren op deze schommelingen. Ze groeien bijvoorbeeld hard bij kamertemperatuur.