Veel van de gezondste stoffen van de komkommer bevinden zich in of pal onder de schil! Het is dus het beste om komkommer met schil en al te eten. Wel eerst goed wassen voordat je hem gebruikt! Komkommers blijven maximaal een week goed als je ze op een koele plek bewaart, liefst buiten de koelkast.
Eet komkommer mét schil! De schil van een komkommer bevat vezels die obstipatie tegen kunnen gaan. Vezels houden namelijk water vast in je lichaam, waardoor de ontlasting zachter en soepeler wordt. Bovendien bevat de komkommer zelf ook veel water, waardoor het een ideaal voedingsmiddel is bij verstopping.
Echter wijst toxicologisch onderzoek uit dat we ons daar niet veel zorgen over hoeven te maken en is goed afspoelen vaak voldoende, zo schrijft ook hoogleraar Jaap Seidell in Het Parool. De schillen van bijvoorbeeld gewone gele aardappels, komkommers en aubergines zijn prima en veilig om te eten, schrijft hij.
Voordat u dat doet, kunt u ze het beste eerst in zout water weken. Dat verlaagt de hoeveelheid water in de komkommers en voorkomt dat uw saladedressing waterig wordt. U kunt de schil van een komkommer eten . Het voegt namelijk vezels en vitamine A toe aan uw dieet.
Veel groente- en fruitsoorten kunt u dus eten mét schil, maar er zijn ook een aantal producten die u echt zonder moet eten. Dit omdat de schilletjes giftige stoffen bevatten of gewoonweg absoluut niet te eten zijn. Zo is de schil van een ananas, avocado of passievrucht echt niet geschikt voor consumptie.
Sommige soorten fruit en groenten, zoals ananas, knoflook en meloen , kun je het beste schillen. Andere soorten, zoals appels, aubergines en pruimen, kun je het beste met schil eten.
Alle solanacea-planten, waaronder tomaten, aardappelen en aubergines, bevatten natuurlijke toxines genaamd solanines en chaconine (dit zijn glycoalkaloïden). Hoewel de niveaus over het algemeen laag zijn, worden hogere concentraties aangetroffen in aardappelspruiten en bitter smakende schil en groene delen, evenals in groene tomaten .
Wist je dat de komkommer tot de top drie behoort van meest gekweekte groente? Zo kom je bijna nooit voor een leeg schap te staan en dat is maar goed ook, want de komkommer is geschikt om elke dag te eten. Hij is lekker, gezond en bevat ook nog eens weinig calorieën.
KOMKOMMER: HOE EET JE HET? Komkommer is rauw het allerlekkerst, in dunne plakjes gesneden en dan op brood. Ook kan de rauwe groente uitstekend in een salade of als dip in de hummus. Komkommer kun je ook warm bereid eten, maar zorg er dan voor dat je de gezonde groente niet langer dan 10 minuten kookt.
Hoewel komkommers vol water zitten, zijn ze niet makkelijk te verteren . Combineer komkommers nooit met zwaar voedsel 's avonds, want dit kan een dubbele tol eisen van uw spijsverteringsstelsel. Daarom wordt altijd aangeraden om rond 19:00 uur een licht diner te eten om uw slaapcyclus op peil te houden.
Veelgestelde vragen. Kunnen we 's avonds komkommer eten? Ja, komkommer 's avonds eten is gunstig omdat het weinig calorieën bevat en veel water bevat, wat de hydratatie bevordert en helpt bij gewichtsverlies .
Eén van de beste manieren om groenten en fruit schoon te maken en bacteriën en pesticiden te verwijderen, is door ze te weken in zout water. We raden Himalayazout of zeezout aan. Laat het fruit of de groenten minimaal twintig minuten weken voordat je ze afspoelt met stromend water.
Komkommers bevatten nauwelijks koolhydraten of calorieën: een half pond bevat ongeveer 15 calorieën, en dat is evenveel als in 5 pinda's. Als je dus je maag vult met komkommers in plaats van met ander voedsel, dan helpt dat als je wat gewicht wilt verliezen.
Komkommers zijn kleine, groene wonderen boordevol goede stoffen! Het bevat voedingsstoffen zoals magnesium, kalium, biotine, vitamine A en B1 wat stressverminderend werkt, hydratatie, dikker haar, UV-bescherming en stevigheid biedt.
Komkommers zijn rijk aan verschillende soorten antioxidanten, zoals lignanen, tritrpenen en flavonoiden. Deze stoffen hebben ook een ontstekingsremmende werking.
Nachtschadegroenten, zoals paprika's, aardappelen en aubergines , zijn controversieel, omdat velen beweren dat ze ontstekingen kunnen veroorzaken, aldus Cynthia Sass, een gediplomeerd diëtiste. Dit kan leiden tot behoorlijk ernstige complicaties op de lange termijn: hartziekten, kanker en diabetes, om er een paar te noemen.
Groenten die tot de koolfamilie behoren, zoals bloemkool, spruitjes, broccoli en spruitjes, mogen nooit rauw gegeten worden.
Rabarberbladeren zijn zo weelderig en overvloedig en lijken zo sterk op snijbiet dat het tegenstrijdig lijkt om ze weg te gooien. Maar je moet de bladeren weggooien. Rabarberbladeren en de stengels van door vorst beschadigde planten bevatten oxalaat, een zeer giftige verbinding die giftig is voor mens en dier.
Appelschillen leveren veel essentiële vitamines voor het lichaam: De schil van 1 appel bevat ongeveer 8,4 mg vitamine C en 98 IE vitamine A. Als je appels eet en je schilt ze, dan neemt de hoeveelheid van deze vitamine af tot 6,4 mg vitamine C en 61 IE vitamine A.
Courgette, pattypan en andere zomerpompoenen lijken totaal niet op hun taaiere winterse neven. Zachte courgette is een ideale vervanger voor pasta als je een spiraalsnijder hebt, of je kunt het vullen, roosteren of toevoegen aan soepen, allemaal zonder dat je ooit de schil hoeft te verwijderen. De schil is zo mals dat je het niet eens merkt.
Banaan is de fruitsoort die ons het meest gelukkig maakt, maar het is jammer genoeg niet zo goed voor de lijn. Het blijft echter het beste voedsel voor sporters. Banaan is erg rijk aan vitamine B6 en magnesium. Bananen bevatten ook veel suikers, die de aanmaak van serotonine stimuleren.
Omdat komkommers een goede bron van kalium zijn, is komkommerwater een geschikte manier om meer kalium aan het lichaam toe te voegen, een betere natrium-kaliumbalans te creëren en mogelijk de bloeddruk te verlagen .
Vuil, stof en bacteriën
Zowel experts als het voedingscentrum raden aan om fruit en groente te wassen voor je het gaat eten. Ook als je het fruit daarna nog gaat schillen. Met stromend water was je in ieder geval stof en vuil af. Maar ook tegen bacteriën zou het wassen van groente en fruit helpen.
Een schijfje komkommer kan de zwelling onder je ogen doen verminderen, en zorgt natuurlijk ook voor verkoeling. Naast het feit dat er mineralen en vitaminen in zitten, bevat komkommer ook cafeïnezuur. Dit doet wonderen voor de kwetsbare huid rond je ogen!