Champignonsoep bewaren Je kunt de soep nadat hij is afgekoeld ook in de vriezer bewaren. Je kunt champignonsoep 3 maanden in de vriezer bewaren. Wil je de soep weer opwarmen? Haal de soep 's ochtends uit de vriezer, laat ontdooien en breng 's avonds al roerend aan de kook.
Als je wat romige champignonsoep met bechamelsaus overhoudt, kun je dit gemakkelijk invriezen en er later opnieuw van genieten. Nadat de soep is afgekoeld, doe je deze in een of meer luchtdichte bakken. Laat ruimte over zodat de soep kan uitzetten terwijl deze bevriest. In de vriezer kun je hem tot 3 maanden bewaren.
En vergeet de varianten met veel groente, granen en pasta niet; die kunnen snel papperig worden. Goed, een beetje ontmoedigend, die vriezer. Gelukkig werkt-ie juist heel goed voor gepureerde groentesoepen, bouillon en soepen met veel vlees of bonen.
Meestal maak je een hele pan champignonsoep die je niet in één keer op krijgt. Het is zonde om het weg te gooien, dus we geven je enkele tips om soep enkele dagen te bewaren of in te vriezen. De champignonsoep kan twee tot vier dagen bewaard worden in de koelkast.
Deze soep blijft maximaal vijf dagen goed in de koelkast en kan voorzichtig worden opgewarmd op het fornuis of in de magnetron.
SOEP BEWAREN IN DE DIEPVRIES
Door de soep in porties in te vriezen, kun je de meeste soepen tot wel 3 maanden bewaren. Vergeet niet om de soep wederom eerst volledig af te laten koelen voordat je deze in de vriezer zet. Door de soep goed in te vriezen, kun je op elk moment genieten van een heerlijke kom soep!
Soep ontdooien in een warmwaterbadje
Supersnel soep ontdooien, doe je in warm water. Je zet gewoon het afgesloten potje in een warmwaterbad. Eens je ziet dat de randen ontdooid zijn, kun je de soep in een kookpot doen en opwarmen op een laag vuur. Laat de soep niet koken en roer regelmatig!
Is de soep na 2 dagen koelkast nog niet op? Wacht met weggooien! Hij kan nog prima door naar vervolgstation vriezer. Verse soep blijft 3 maanden goed bij een temperatuur van -18 °C.
Champignonroomsoep kan tot 3 maanden worden ingevroren . Om te ontdooien, zet je het een nacht in de koelkast en het is klaar voor gebruik zodra het niet meer bevroren is!
Dus als uw soep kip, rundvlees, varkensvlees of een ander soort vlees bevat, moet u die partij binnen drie dagen na het bereiden van de soep in de vriezer leggen . Als het een groentesoep is, kunt u misschien een extra dag of twee gebruiken, maar waarom zou u dat riskeren? Wij raden aan om uw soep dezelfde dag in te vriezen als u hem kookt.
Soepen die verrijkt zijn met melk, room of kaas zijn rijk en vullend, maar als u zuivelproducten invriest en opnieuw opwarmt, kunnen ze schiften en korrelig worden .
Te minste houdbaar tot
De meeste soepen zijn 2 tot 3 dagen houdbaar bij een temperatuur van ongeveer 4 graden. De koelkast is dus een geschikte plek. Bent u niet van plan de soep in 2 dagen op te maken, dan kunt deze beter in de vriezer bewaren. Dan is het tot wel 3 maanden houdbaar.
Of je nu geen bliksoep wilt kopen om gezondheidsredenen, dieetbeperkingen hebt of gewoon iets anders wilt proberen, hier is een basisrecept voor zelfgemaakte room van champignonsoep. Je kunt het zelfs van tevoren maken en invriezen om later te gebruiken!
De champignon is een schimmel. Dat maakt het lastiger om te zien of ze nog goed zijn dan bij bijvoorbeeld paprika's. Verkleuren de champignons van wit naar bruin of komen er vlekken op? Dan is het minder lekker om ze nog gewoon als groente te gebruiken.
Wil je champignons langer bewaren? Dan kun je de champignons invriezen. Bak ze wel even voordat je ze invriest; zo houden ze hun structuur en blijven ze lekker. Gebakken champignons kun je tot wel drie maanden in de diepvries bewaren.
Verpak, label en dateer een plastic diepvrieszak met ritssluiting van een gallon of quart, doe deze in een kom en sla de zak over de rand. Schep soep in elke zak, laat wat extra ruimte over, laat dan de overtollige lucht eruit en sluit af. Vries de zakken in en leg ze plat in een enkele laag in de vriezer.
Als je bevroren soep op het fornuis opwarmt, zorg er dan voor dat je medium-lage hitte gebruikt . Hoge temperaturen kunnen ervoor zorgen dat je soep verbrandt voordat deze volledig ontdooid is. Terwijl je je soep kookt, is het belangrijk om deze regelmatig te roeren. Je kunt ook een paar eetlepels water of bouillon toevoegen totdat je soep volledig ontdooid is.
Zo'n restje kun je prima invriezen om later op te eten, dat is veilig. Maar mocht je nog steeds iets over hebben van het opgewarmde restje, dan kun je dat beter weggooien. Verwarm het dus niet een 2de keer en vries het ook niet een 2de keer in.
Crème fraîche kun je wel invriezen. Maar als je het in een gerecht verwerkt hebt, kun je dat gerecht beter niet invriezen. Je loopt een redelijke kans dat het gaat schiften als je het opnieuw opwarmt. Maak het gerecht dan zonder de crème fraîche en vries het in.
Hoe bewaar je soep in de vriezer? Laat de soep op het aanrecht afkoelen en giet het daarna in luchtdichte bakjes of ziplockzakjes. Doe dat in porties: eenmaal bevroren kun je het niet meer in delen ontdooien. Leg de bakjes of zakjes vervolgens plat in de vriezer.
Je kunt champignonsoep ongeveer 2 dagen afgesloten in de koelkast bewaren. Je kunt de soep nadat hij is afgekoeld ook in de vriezer bewaren. Je kunt champignonsoep 3 maanden in de vriezer bewaren.
De meeste soepen blijven drie of vier dagen vers en behouden hun smaak in de koelkast . Probeer gekoelde soep binnen dit tijdsbestek te consumeren voor maximale veiligheid, smaak en kwaliteit.
Champignonsoep kan veilig tot een week in de koelkast worden bewaard. Wacht tot de soep volledig is afgekoeld. Verwarm voorzichtig op het fornuis of in de magnetron.