Ik smelt het tegenwoordig gewoon au bain marie, dan gaat het altijd goed. Wat je over houdt kun je gewoon opnieuw gebruiken, mits je het ook dan weer geleidelijk verwarmt.
Efficiënte schoonmaak: Het schoonmaken van de fontein kan een uitdaging zijn, dus wees voorbereid met plastic zakken voor het vervoeren van niet-schoongemaakte onderdelen. Hergebruik van chocolade: Chocolade kan worden hergebruikt , maar het heeft drie vijanden: water, fruit en lucht. Bescherm chocolade tegen vocht en lucht om de kwaliteit te behouden.
Gesmolten chocolade die weer stolt kun je eten, maar is meestal niet meer lekker. Het mooie is wel dat je de chocolade gewoon weer opnieuw kunt smelten… en dan góed laten stollen. Op de juiste temperatuur.
Als u uw chocoladefondue van tevoren maakt of restjes wilt opwarmen, kunt u deze voorzichtig opwarmen op 50% vermogen in de magnetron, regelmatig roeren tot het is opgewarmd . U kunt chocoladefondue ook opwarmen in een slowcooker op LAAG, regelmatig roeren tot het is opgewarmd en vervolgens de slowcooker op de WARM-stand zetten.
Ja, het is mogelijk om chocolade die eerder is gesmolten opnieuw op te warmen . Laat de chocolade volledig afkoelen en bewaar hem vervolgens in een luchtdichte container, op een koele plek in uw keuken of in de koelkast. U kunt hem dan later opnieuw smelten met behulp van de gebruikelijke stappen.
Als u getempereerde chocolade opnieuw moet opwarmen, zorgt voortdurend roeren ervoor dat de temperatuur niet te snel stijgt . Als het te heet wordt, voeg dan meer ongesmolten chocolade toe. Chocolade houdt niet van water. Water zorgt ervoor dat chocolade gaat klonteren, dus zorg ervoor dat uw pan droog is voordat u chocolade tempereert.
Volkomen veilig . Gebeurt de hele tijd. Het kan er een beetje vreemd en verkleurd uitzien.
Het mooie van Candy Melts is dat je overgebleven gesmolten snoep, of snoep dat van je traktatie is gedruppeld en geen kruimels meer bevat, opnieuw kunt smelten en gebruiken .
Ja, graag . Meng het dus in een kom vol moutkoekdeeg, smelt het in de zijdezachte custard van een chocoladeroomtaart, of gooi het in een partij chocoladescones in bakkerijstijl, maar wat je ook doet, laat die overgebleven chocolade niet verloren gaan.
Neem een vel bakpapier waarop je het glas of kommetje met chocola of candy melts leeg giet. Met een spatel smeer ik het uit tot een redelijk dunne laag zodat het snel uithardt. Eenmaal uitgehard snij je het met een mes in blokjes en kun je ze prima bewaren tot je ze de volgende keer weer nodig hebt.
Bewaar je chocolade niet in de koelkast
Kou en vocht trekken namelijk in de chocola, ook wanneer de chocolade nog in de verpakking zit, en dat tast de structuur en smaak van het product aan. Bewaar chocolade dus niet in de koelkast, maar ook niet op een andere koude of vochtige plek.
Hoe vaak kun je chocolade opnieuw tempereren? Je kunt de chocolade 3-4 keer opnieuw tempereren, dus maak je geen zorgen over de hoeveelheid chocolade die je smelt als je eigenlijk maar de helft nodig hebt.
Hoe lang kun je chocolade in een chocoladefontein laten staan? De maximale tijd dat je dit apparaat aan mag laten staan is ongeveer drie uur .
Chocoladefontein reinigen
Dan kun je de restjes overgieten in een bewaarbakje of je gebruikt een zakje om het in weg te gooien. Haal de verschillende onderdelen van de fontein los (niet de motor!) en was die gewoon af in een sopje. De schaal was je ook af en daarna maak je alle onderdelen goed droog.
Ja, je kunt elke chocolade gebruiken in een chocoladefontein, maar het moet zo geformuleerd zijn dat het een lagere viscositeit heeft, of, simpeler gezegd, vloeibaarder is . Als je gesmolten chocolade toevoegt aan een fontein zonder het te verdunnen, zal het je machine verstoppen.
Grappig genoeg is het supersimpel. Kook eerst wat water. Voeg vervolgens heel langzaam, 1-2 theelepels per keer, het kokende water toe en klop de chocolade krachtig tot het mengsel weer glad is . Het hete water zal de klontjes in feite weer laten smelten tot een vloeibare consistentie.
Als u gesmolten chocolade goed bewaart, kunt u deze doorgaans enkele weken tot maanden bewaren .
Vastgelopen chocolade ontstaat wanneer de chocolade die je smelt in contact komt met vocht . Chocolade zelf bevat geen vocht, dus het toevoegen van een kleine hoeveelheid vloeistof kan het smeltproces verstoren.
Een van de grote voordelen van Fancy Decorating Melts is dat ze opnieuw kunnen worden opgewarmd ! Soms kan het product tijdens het transport gedeeltelijk of zelfs volledig smelten en opnieuw hard worden door wisselende temperaturen. Uw zak is dan helemaal in orde en klaar voor gebruik. Verwarm de zak gewoon volgens de instructies op de zak en gebruik hem zoals gewoonlijk.
Hoewel ze een tijdje meegaan als ze goed worden bewaard, zijn Candy Melts het beste te gebruiken binnen 18 maanden na de datum waarop ze zijn gemaakt. Elk pakket bevat een gestempelde reeks nummers en letters om de datum te markeren waarop ze zijn verpakt. Wij gebruiken een Juliaanse datumkalender en gaan uit van de eerste vijf cijfers van deze code.
Zijn uw Candy Melts te dik om te dippen en te druppelen? Het kan komen door de temperatuur, vochtigheid of de algehele versheid van de candy zelf . Temperatuur is erg belangrijk bij het werken met Candy Melts candy. Een koud werkoppervlak of een koude kamer zorgt ervoor dat de candy dikker wordt en vervolgens hard wordt.
Het kan uw heerlijke en verwennerij dessert veranderen in een bittere, rokerige bende. Het goede nieuws is echter dat verbrande chocolade niet het einde van de wereld hoeft te zijn. Met een paar trucjes en tips kunt u uw gerecht nog redden en genieten van een smakelijke chocoladetraktatie . Wie houdt er nou niet van chocolade?
Chocolade is over het algemeen veilig als het droog is, maar als het gesmolten is (of op een andere manier is blootgesteld aan vocht), kan het vatbaar zijn voor de groei van bacteriën . Gesmolten en opnieuw uitgeharde chocolade: Dus zelfs als de chocolade na het smelten weer is uitgehard, kan het vocht dat er was, ervoor hebben gezorgd dat schimmel en bacteriën konden groeien.
Als u uw chocolade hebt geopend of als ze niet in krimpfolie zijn verpakt, bewaar ze dan in een luchtdichte verpakking ter bescherming tegen externe geuren en vocht. Dit kan ook helpen om uw chocolade te beschermen als u geen andere keuze hebt dan deze in de koelkast te leggen, bijvoorbeeld als deze al is begonnen met smelten .