Zolang de kaas goed vacuüm verpakt is, kan deze makkelijk worden meegenomen. De kaas kan tot wel 2 maanden worden bewaard. Wij sturen standaard kaaspapier mee waar u de kaas goed in kunt bewaren nadat u het uit de vacuüm verpakking gehaald heeft.
Ja, je mag kaas meenemen in het vliegtuig. Maar zorg wel dat het geen vloeibare kaas is. Kaas mag mee naar landen in de EU, maar ook naar landen als Amerika. Wil je 100% zeker zijn dat het mee mag, stop het dan sealed in je ingecheckte bagage en niet in je handbagage.
Wij raden aan om een vacuüm verpakte kaas in de koelkast te bewaren, want zo behoud je als het ware nog meer smaak. Maar ook buiten de koelkast is het mogelijk om vacuüm verpakte kaas te bewaren. Uiteraard niet in de zon, op of bij de verwarming, maar op een donkere en droge plek.
Vacuüm verpakte vleeswaren en harde kazen
Omdat beide items niet vloeibaar zijn, zijn ze prima om mee te nemen in uw handbagage of ingecheckte bagage . Om veilig te zijn, moet u ervoor zorgen dat ze in vacuümverpakkingen zitten. Volgens My Recipes hebben winkels over de hele wereld voorverzegelde producten of zelfs apparatuur om ze voor u te verzegelen.
Bewaar de kaas in de originele verpakking en bewaar deze op een zo koel en donker mogelijke plek .
Meestal wikkel ik kaas losjes in bakpapier, zodat het kan ademen. Daarna doe ik het in een afgesloten bak om de luchtvochtigheid te beperken . Maar af en toe gebruik ik ook kaaspapier en kaaszakken.
~ Blokken kaas, geraspte kaas en wrongel kunnen in uw handbagage of uw ruimbagage , wat u het beste uitkomt. Het goede nieuws is dat u zoveel kaas kunt meenemen als u in uw tassen kunt passen!
Harde kaas zoals parmezaanse kaas of cheddar is over het algemeen toegestaan , zachte kazen zoals brie en zachte wrongelkaas en kaas in water (ricotta, feta, etc.) zijn dat niet. Vis, als het voor uw eigen gebruik is, is over het algemeen toegestaan.
Vuurwapens, munitie en vuurwerk zijn verboden, net als alle messen en veiligheidsscheermessen (inclusief zakmessen en Zwitserse zakmessen). Rechte scheermessen en vervangende mesjes voor rechte scheermessen zijn ook niet toegestaan. De meeste gereedschappen mogen ook niet in handbagage worden verpakt, omdat ze schadelijk kunnen zijn.
Het goede nieuws is dat u veel soorten kaas mee naar huis mag nemen, zolang ze: 1) verzegeld/vacuüm verpakt zijn (de meeste kaaswinkels in Italië doen dit op verzoek voor u), 2) niet vloeibaar/vloeibaar zijn (dus geen cottagekaas of ricotta) en 3) geen vlees bevatten (zoals spek).
Bijvoorbeeld, kaas in vacuümverpakte verpakking die niet in de koelkast wordt bewaard, blijft maximaal een paar dagen goed . Er is eigenlijk maar één specifiek geval waarin kaas zonder koeling kan worden bewaard, namelijk de hele kaas.
Kaas vacuüm verpakt
Zolang het stuk goed vacuüm verpakt is kunt u deze tussen de 2 en 3 maanden bewaren. Dus maakt u zich geen zorgen dat u te veel besteld, het hoeft niet in 1 keer op! Wilt u dus al uw stukken kaas vers houden, bestel dan meerdere kleine stukken die u in 1/2 weken op eet.
Met een kaasdoos houd jij je kaas lekker lang vers
Met een kaasbak bewaar je jouw lievelingskaas onder optimale omstandigheden, zodat je er zolang mogelijk plezier van hebt. Ze zijn gemaakt van hoogwaardig kunststof en kunnen tegen een stootje.
Eten mag zowel in je handbagage als in je ruimbagage meegenomen worden. Enkele voorbeelden van vaste etenswaren die zijn toegestaan zijn: babyvoeding, gedroogd fruit, snoep, koekjes, noten en chocola.
Deze voorwerpen mag je nooit meenemen op reis:
Replica's van vuur- en schietwapens, speelgoedwapens; Ontplofbare en ontvlambare stoffen; Chemische en giftige stoffen; Zelfbalancerende apparaten, zoals hoverboards, airboards, oxboards, e-skates, waveboards en aqua scooters.
Maar opgelet: je mag niet alle etenswaren meenemen. Voor de meeste vliegmaatschappijen geldt de regel dat alles wat kneedbaar is (choco, pindakaas, zachte kaas …), niet meegenomen mag worden. Een boterhammetje met kaas, snoep of fruit mag je wel gewoon meenemen op het vliegtuig.
Verboden in ingecheckte en handbagage:
Corrosieve stoffen zoals zuren, alkaliën, kwik en natte celbatterijen en apparaten die kwik bevatten. Explosieven, munitie, vuurwerk en fakkels, munitie inclusief losse patronen, handvuurwapens, vuurwerk, pistooldoppen.
Je mag voor maximaal € 430,- aan spullen van buiten de EU invoeren. Over alles wat daarboven komt, betaal je belasting. Ook over een teveel aan sigaretten, tabak of drank betaal je belasting. Hoeveel sigaretten of (sterke) drank je mag invoeren, hangt af of je Nederland binnenkomt vanuit de EU of daarbuiten.
Eigenlijk alles, zolang het maar niet op de lijst van gevaarlijke zaken staat en minder is dan 100 milliliter. Mini-pindakaascupjes zijn bijvoorbeeld geen probleem. Verder mag je gewoon etenswaren meenemen in je handbagage. Hollandse kaas en hagelslag kan je dus gerust in je tas stoppen.
Voedselproducten
Kaas moet vacuüm verpakt worden om door de douane te komen, een service die de meeste kaaswinkels aanbieden voor internationale bezoekers. Ongepasteuriseerde of rauwmelkse kazen zijn verboden, maar de populaire kaassoorten in Nederland, zoals Goudse en Edammer, zijn prima .
In zowel uw hand- als ruimbagage mag u uw favoriete Hollandse kaas meenemen naar EU-landen. Harde kazen zoals Goudse kaas, komijnekaas en boerenkaas vormen dus geen enkel probleem. Als deze kazen standaard vacuümverpakt zijn, zijn ze geheel luchtdicht.
Heel kort gesteld: eet een beetje kaas vanwege de voedingswaarde, maar wel de magere varianten vanwege het verzadigde vet. Voor volwassenen is het advies 40 gram per dag (twee plakken).
in uw handbagage zijn beperkt tot een totale hoeveelheid van 350 ml of minder. Als u van plan bent om uw eten onderweg te bereiden, houd er dan rekening mee dat kleine keukenapparaten met messen van 6 cm of kleiner (bijv. persoonlijke/handblenders, koffiemolens, kaasschaafjes) zijn toegestaan in handbagage .
Bepaalde goederen mag u vaak niet meenemen als u naar het buitenland reist. Denk aan (namaak)wapens, dieren, planten, dierlijke producten en eten. Ook gelden er regels voor producten die u uit het buitenland wil meenemen naar Nederland. Bijvoorbeeld nepartikelen en kunstvoorwerpen.