1. Stap over op pure chocolade. In pure chocolade zit veel minder vet en suiker dan in melkchocolade. Kies daarom tijdens jouw dieet voor chocolade die minstens 75% cacao bevat.
Worst, gehakt, spiering en spek zijn helemaal uit den boze. Ook vet runds-, varkens- en schapenvlees zijn minder goede vleessoorten. Gevogelte en paardenvlees zijn gezonder. De wetenschap bewijst dat vis eten gezond is.
Als je graag chocolade wilt eten, is pure chocolade een betere keuze tijdens het afvallen dan de andere soorten chocolade. Het bevat namelijk minder calorieën. Daarnaast bevat pure chocolade minder suikers. Hoe puurder de chocolade hoe minder calorieën en suiker het bevat.
Pure chocolade is de enige soort chocolade die is toegestaan in een koolhydraatarm dieet (mits het minimaal 85% cacao bevat). Pure chocolade wordt gemaakt van cacaoboter, cacaopoeder en suiker. Pure chocolade is de gezondste vorm van de drie door het lage suikergehalte en het hoge aandeel cacao.
Goed nieuws voor de liefhebbers van chocolade. Het eten van chocolade zou namelijk helemaal niet dik maken. Spaanse onderzoekers hebben ontdekt dat mensen die vaker chocolade eten doorgaans minder vet op hun gehele lichaam hebben.
Chocolade bevat ook veel suiker en verzadigd vet. Het is een energierijk (calorierijk) voedsel en te veel kan leiden tot overgewicht , een risicofactor voor hart- en vaatziekten. Gezondere bronnen van polyfenolen zijn bonen, peulvruchten, fruit en groenten.
Terug naar chocolade. Die bevat dus flavanolen, maar ook veel verzadigd vet, toegevoegde suiker en calorieën. Die kunnen zorgen voor gewichtstoename en het risico op hart- en vaatziekten juist verhogen.
Melkchocolade en witte chocolade bevatten suiker en lactose uit melkbestanddelen. Deze ingrediënten dragen bij aan uw koolhydraatinname, wat betekent dat ze geen deel uitmaken van een koolhydraatarm dieet . Als u van de rijke en fudgy chocoladesmaak houdt, kunt u melkchocolade of witte chocolade vervangen door pure chocolade.
Specifiek moet je streven naar pure chocolade met een hoog percentage cacaobestanddelen - idealiter boven de 70% . Dit komt omdat pure chocolade met een hoog cacaogehalte doorgaans minder suiker en een lager koolhydraatgehalte heeft, wat overeenkomt met de koolhydraatarme vereisten van een ketodieet.
Als het pure chocolade is (70% + cacao), maak je dan geen zorgen, want het is toegestaan op het ketodieet . Als het geen pure chocolade is, dan hangt het ervan af hoeveel je ervan hebt gegeten. Als het een klein vierkantje is, kun je het goedmaken door extra gezonde vetten te eten en te vasten.
Pure chocolade vermindert de behoefte aan suiker en zorgt ervoor dat je je voller voelt, waardoor het de perfecte snack is voor mensen die bewuster omgaan met hun figuur. Chocolade heeft ook een positief effect op onze stemming en mentale gezondheid, wat essentieel is voor het bereiken van gewichtsverliesdoelen. Het beste moment om chocolade te eten is overdag.
Chocolade
De pure variant bevat de minste calorieën: 55 kcal voor twee blokjes.
Pascha Organic 85% Cacao Pure Chocolade Repen
Hoewel veel van de repen die we hebben getest van nature veganistisch en glutenvrij zijn, is de 85% reep van Pascha een van de meest voedselallergie-veilige opties die je kunt kopen. Het is gecertificeerd vrij van de acht belangrijkste allergenen (inclusief soja en noten) en is gemaakt zonder emulgatoren.
Dit betekent dus dat je maaltijden en producten kiest die weinig tot geen vet bevatten, zoals magere zuivel, mager vlees, vis, en veel groenten en fruit. Het idee is om de hoeveelheid vet die je binnenkrijgt te verminderen, wat kan helpen bij onder andere gewichtsverlies en het verbeteren van je algehele gezondheid.
Produceren. Fruit en groenten zijn allemaal vetarm en een belangrijk onderdeel van elk dieet . Volwassenen moeten ernaar streven om elke dag minstens vijf porties fruit en groenten te eten. We moeten een verscheidenheid aan kleurrijke fruitsoorten en groenten opnemen, omdat ze goede bronnen zijn van vitaminen, mineralen en vezels.
Als je een reep chocolade (of zelfs een klein deel) naar binnen werkt, kan dat een insulinerespons veroorzaken die je uit ketose haalt en je gezondheids- en gewichtsverliesdoelen in de war schopt. Het kan ook leiden tot een energiecrash later, omdat je lichaam de glucose verbrandt en op zoek gaat naar meer om energie te behouden.
Ja, als u pure chocolade kiest met een hoger percentage cacao - ten minste 70 procent, maar 85 procent is nog beter . Houd er rekening mee dat een hoger cacaopercentage betekent dat de chocoladereep minder suiker en minder vulstoffen bevat, zoals sojalecithine of vanille.
Stap over op pure chocolade
Kies daarom tijdens jouw dieet voor chocolade die minstens 75% cacao bevat. Pure chocolade kan in het begin een beetje bitter smaken. Om het makkelijker te maken, kun je geleidelijk overschakelen. Begin met een halfvolle variant en schakel daarna over naar 50% cacao chocolade.
Het is onwaarschijnlijk dat een klein stukje chocolade je uit ketose haalt ; dit hangt echter af van de hoeveelheid die je eet. Chocolade met een hoog suikergehalte heeft een aanzienlijke impact op je bloedsuikerspiegel en insulinerespons, wat mogelijk je ketose beïnvloedt.
Eet groenten die laag zijn in koolhydraten, zoals bladgroenten, broccoli, bloemkool, komkommer, asperges en courgette. Beperk de inname van fruit en kies vooral bessen, zoals aardbeien, frambozen en bosbessen. Vermijd bewerkte voedingsmiddelen en suikers, zoals frisdrank, snoep, gebak en wit brood.
Hoog in vetten
Melk en producten gemaakt van melk hebben vaak een hoog tot zeer hoog vetgehalte. Tijdens het Protiplan koolhydraatarm dieet wil je graag dat je lichaamsvet wordt afgebroken voor het leveren van energie. Wanneer je teveel vetten inneemt door middel van voeding wordt dit proces niet optimaal benut.
Teveel chocolade eten kan er wel voor zorgen dat je overgewicht krijgt. Dit vergroot de kans op het krijgen van hart-, en vaatziekten en diabetes. Door het eten van teveel chocolade krijg je teveel vetten en suikers binnen. Dit verhoogt je BMI, maar ook je cholesterolgehalte.
Als je 10 tot 25 gram pure chocolade per dag eet ben je al gezond bezig. Het is aan te raden om niet meer dan 100 gram pure chocolade per dag te eten en maximaal 200 gram per week.
Wel is het zo dat chocolade veel calorieën bevat. Een reep chocolade van 75 gram bevat 400 tot 450 calorieën (kcal), dat is evenveel als 3 belegde boterhammen. Eet chocolade daarom niet te vaak en niet te veel. Neem bijvoorbeeld een blokje als dagkeuze en eet niet een hele reep in één keer op.